De ce sa strici ceva frumos cu rahatul ala? Daca voi fi fericit si peste 10 ani cu prietena mea, idiot sa fiu sa stric totul casatorindu-ma. Ma amuza totusi cand ii vad pe unii care dau impresia ca au trecut intr-un basm cand s-au casatorit. Chiar daca locuiesc in aceeasi casa, acelasi oras, acelasi orice. Singura diferenta e ca au dat bani unui hot ca sa zica 2 cuvinte, ca deh, timpul lui Dumnezeu costa bani.
Asta e o intrebare grea pentru ca parerea mea conteaza persoana de langa tine daca gasesti un om sincer,serios,hotarat cu care te intelegi si aveti multe in comun casatoria e ok,dar cred ca majoritatea fac nunta de distractie,interese drept dovada se vede cat de usor se divorteaza in ziua de azi,nu stiu daca eu as propune altceva adica nu vad de ce trebuie sa fie un act cand un act nu te leaga de cineva cred ca baza e intelegera, iubire, increderea si nu actul acela, nu stiu daca ma voi insura in prezent nu ma vad sa am incredere in sexul opus mie adica in femei, dar poate cand voi trai in Germania voi gasi o fata sincera, serioasa si poate ca da
Da. M-as casatori.
Dar bine, acesta este doar o dovada de... parteneriat cumva. De exemplu in lumea asta au existat poate persoane care se iubeau enorm mai mult necasatoriti.
Dar casatoria are rostul ei. Leaga 2 suflete, iar rodul iubirii lor ar trebui sa fie copilul si desigur intelegerea de care dau dovada.
As considera ca, casatoria trebuie facuta doar de cei care chiar se iubesc, nu doar sa fie. Pana la urma asta ar insemna.
Desigur as putea spune mai multe doar dupa ce o sa ma casatoresc si o sa vad cum e
O să zic pass.
Poate mă mai gândesc dacă dau de o tipă care a câștigat la lotto.
"Casatoria e motivul principal al divorțului"
Da, cum concedierea e motivul principal al mersului la serviciu.
Voi mai si ganditi?
Bună. Nu ma bag peste comentariile tale de mai jos, am vazut ca deja ai dat PREMIU. Imi spun parerea ca asa am simtit nevoia. In concluzia mea, sunt CRESTIN ORTODOmandru){nepracticant} din motive{sociale} si totusi tind sa incurajez cuplurile adevarate care vor sa faca acel pas. Nu tine de biserica, casatoria, casatoria e ceva SACRU care exista de zeci/sute de mii de ani de pe vremea NEANDERTHAL sau HOMO SAPIENS, din pacate multi nu inteleg ca este un legamant sacru/spiritual intre EL/EA care practic ii aduce la un juramant in constientul si subconstientul lor, in care ei isi dedica cel putin viata asta unul celuilalt. Pentru cei/cele care vad viata o preacurvie, inselat, albinute, etc bla bla, da, este varianta opusa. Eu vad casatoria ca ceva frumos, un pas important spre creearea/marirea unei familii. Din pacate traim vremuri grele, traim vremuri in care multi oameni din EUROPA si alte zone asa zise CRESTINE, ba sunt atei(nu-s impotriva) insa altii chiar blameaza credinta altora, si devin necredinciosi, si cred ca pot face orice infractiune/imoralitate fara frica..respect de un Dumnezeu. Asta este, asta vedem azi, o religie barbara care prin uniunea si credinta lor avanseaza, si probabil vom fi in minoritate, si o religie crestina, care probabil si din cauza ca nu a prea stiut sa isi tina in frau oamenii, a ajuns sa piarda enorm teren si multi intai vor deveni atei, apoi vor decide ca acea religie(hai sa fim seriosi deja s-a inteles la ce ma refer) "religia pacii" va cucerii lumea prin permisivitatea ei, pedofilia, violenta asupra femeii, poligamia, si tratarea sexului frumos ca pe un OBIECT(deci nici macar animal) este o tentatie foarte dulce pentru multe minti odihnite. Acestea fiind spuse, imi cer scuze de 2 ori, unu tie pentru ca am abatut de la subiect multicel, si doi, pentru ca am scris atat de mult si probabil am vorbit in concordanta cu ideologia multora. Asa-s eu, gandesc mai antic, când e vorba de moralitate.
Da, dar TOATE la timpul lor. Trebuie să simți clipa, după cum afirma Horațiu.
Carpe Diem!
Pai in relatia conjugala esti mult mai relaxat si iti e mult mai usor sa fii tu insuti pentru ca nu ai o asa mare teama ca o sa se duca relatia asa usor asta daca nu apare inselatul. Intr-o relatie fara casatorie stai si te gandesti la cat o sa mai tina relatia, ce o sa faci daca o sa te lase si asta te tine putin incordat. Deci e pentru binele si relaxarea noastra sa ne casatorim dar sa o facem cu cine trebuie!
Deci tu de asta te-ai casatori? Ca ai sti ca pleaca mai greu de langa tine?
Da...e o problema mai delicata.Eu clar m-as casatori dar in lumea de astazi nu mai stii peste cine dai.Am sa fac pasul asta dupa mult mult timp petrecut cu iubitul meu si asta daca inca ne intelegem si exista dragoste, respect si incredere intre noi.chestia asta se simte si nu trebuie sa te arunci.nici o viata nu iti ajunge sa cunosti un om.casatoria e ceva frumos,ceva sfant, atunci cand vin si copiii devine ceva superb.un lucru asa important trebuie facut daca ai o persoana la fel de importanta langa tine.e firesc sa ne casatorim, nu suntem animale sa ne schimbam ca si cateii cand si unde apucam.e frumos si curat sa te legi de un om pe viata si sa ramaneti impreuna. restul mi se par chestii "din jungla" cum ar veni, si e toxic, nesanatos atat moral cat si fizic pentru ca se iau tot felul de boli si tampenii.casatoria intr-un fel si intareste relatia.nu te mai desparti la fel de usor din nimicuri de persoana iubita pentru ca legamantul acela te face sa te mai gandesti inca odata. casatoria are rolul ei, nu e inventata degeaba . eu sunt foarte pro casatoriei.un lucru omenesc si sanatos!
o zi faina!
Da, de ce nu? Daca tin mult la persoana respectiva si vreau sa-mi petrec tot restul vietii cu ea, iar ea imi raspunde cu aceeasi moneda..Merita
Depinde
Daca as avea 20 de ani nu m-as casatori ci mi-as trai viata din plin
Daca as avea peste 30 de ani DA.Mi-as face o familie cu copii si as sta la casa mea
M-as casatori, insa este prea devreme. Important este sa stii ca cel de linga tine va fi cu tine mereu pina la batrinete. Trebuie sa te simti iubita linga el, dar si tu sa fii sigura ca mereu il vei iubi. Casatoria este doar o actiune care va demonstreaza dragostea vesnica.
whatisthis19 întreabă: