| SăcsyLlamă a întrebat:

Ce parere aveti de fetele care isi incep viata s.uala de la varsta de 12, 13 si 14 ani? In general o fetita de 12 ani este impreuna cu un baiat cu 5-6 ani >, apoi acestia fac dragoste neprotejat, si in final fetita este insarcinata, baiatul o paraseste, iar ea este nevoita sa faca avort. Unii oameni se intreaba de ce e pacat sa faci dragoste inaintea nuntii, dar totusi, bunul Dumnezeu stie el ce stie. Nu este bine sa faci s. x inaintea nuntii deoarece se intampla exact cum am zis mai sus. Pur, si simplu, din cauza unei "distractii" idio.ate se ajunge la distrugerea unei vieti. Dumnezeu a creeat s. xul ca sa ne inmultim si de aceea este pacat sa o faci inainte de nunta, deoarece cand o faci macar sa o faci cu persoana intr-adevar iubita, la o varsta adecvata, si sa fie urmata de un copilas, nu de un avort. Sunt curioasa ce pareri aveti si voi despre chestia asta, si care mi se pare cea mai interesanta primeste fundita. P. S.: argumentati
Edit : Am sa va rog sa va faceti si putin timp sa cautati pe google cum se face un avort sa vedeti ce videoclipuri socante.

Răspuns Câştigător
| TeoPT a răspuns:

Buna. Fetitele alea de 12-13 ani sunt dovada clara a prostiei nemarginite, a educatiei proaste, si a lipsei de bun simt din partea unor copii. Considera ca sunt mult prea mature, mult prea smechere ca sa mearga la scoala, sa se joace etc. Intr-o expresie: sa fie copii. Se apuca de fumat, de droguri, de sex pentru ca asa e ultima moda. Cei care inca isi fac temele, merg la scoala, desfasoara activitati normale, sunt considerati fraieri, ratati, tocilari, ca isi irosesc viata etc.Se ajunge aici din vina anturajului in care este implicat un copil de acest gen, si in primul rand, vina parintelui pentru ca nu a stiut cum sa isi educe copilul, nu l-a verificat niciodata ce face, cu cine se intalneste, ce e bine sa faca, ce nu e bine sa faca, au fost rasfatati intotdeauna etc. In aceasta privinta sunt de acord cu tine: sunt niste proaste. Nu sunt de acord in cealalta privinta. Daca doi tineri, sa zicem in jur de 20 de ani, se iubesc cu adevarat si vor sa faca sex, care e problema? Sexul e un element important intr-o relatie in care exista cu adevarat respect reciproc si dragoste, si nu in ultimul rand, varsta adecvata. Intre doua persoane care se iubesc cu adevarat, care e problema daca, necasatoriti fiind, fac sex? Aici nu prea imi vine sa fiu de acord cu tine. Mi-am exprimat punctul de vedere. Bafta

5 răspunsuri:
| RXN a răspuns:

La 12 ani nu cred ca poate fi vorba de dragoste. Daca faci sex pana pe la varsta de 16 ani[si aici sunt destule exceptii], nu poate fi vorba decat de curiozitate, presiuni si teribilism, nicidecum dragoste si daruire.Nu cred ca in perioada adolescentei, si cu atat mai putin la 12-14 ani, iti gasesti partenerul 'de-o viata' si de multe ori ajungi sa fii dezamagit.Esti dezamagit si de omul cu care te casatoresti, ce sa mai vorbim de partenerii de la varsta asta.
Eu, personal, sunt agnostica, nu iau avortul ca un pacat, ci ca pe o 'simpla' crima, rezultat al inconstientei si al falsei pudori. Daca parintii ar vorbi cu copilul lor, daca le-ar mai baga atatea prostii in cap legate de faptul ca sexul e asa si invers si daca li s-ar permite minorelor sa mearga la ginecolog, n-ar mai fi atatea cazuri de BTSuri, sarcini si avorturi.Multi tineri nu sunt responsabili, nu stiu metode contraceptive sau nu cumpara de rusine, ca vai afla mama/tata[si aici revenim la parinti, care in loc sa incurajeze sexul protejat, incep cu vesnica replica 'pe vremea mea'. Bine, sunt de acord cu lucrul asta atunci cand se intampla la o varsta prea frageda, dar tot de educatie tine asta, iar din doua rele, tot mai bun e raul mai mic.]
Cu avortul sunt de acord doar in anumite conditii-atunci cand copilul s-ar putea naste cu grave malformatii sau boli, care nu se pot vindeca in niciun fel si l-ar supune la o viata grea. N-as putea sa fac asta, n-as putea sa-l privesc cum sufera ca nu poate face ceea ce fac si ceilalti copiii, ca nu poate duce o viata normala si sa depinda de diverse lucruri sau oameni. Dar in rest, nu.Nu poti creste copilul, cauta o familie adoptiva inca dinainte de a se naste, desi lucrul asta nu stiu in ce masura este posibil.In America am vazut ca sunt la centre de adoptie dosare unde poti gasi familii care doresc sa adopte un copil si ii poti contacta, dar in Romania nu s-a dezvoltat inca genul asta de asociatii.
Personal, sunt de acord cu sexul extraconjugal.Sexul e o parte importanta a unei relatii, iar daca partenerii nu sunt compatibili, apar frustrari, iar relatia se rupe.Mai bine constati asta inainte sa te casatoresti cu personana respectiva, decat sa ajungi sa inseli, sa ranesti si sa te complici divortand.Intro relatie matura si serioasa sexul trebuie sa existe, asfel ca nu e musai ca partenerii sa fie casatoriti, e nevoie doar de respect, iubire si responsabilitate.Pe doi oameni ii pot lega ceva mai mult decat un juramant si o bucata de hartie.happy
Din pacate, tinerii sunt din ce in ce mai superficiali, fac sex cu cine apuca, sexul domina relatiile adolescentine, si nu sentimentele. E pacat ca lucrul asta si-a pierdut din insemnatate, dar poate macar la maturitate le va veni mintea la cap.

| diesel94 a răspuns:

Esti pocait/a? mars! cu nunta ta cu tot

| Deeaa a răspuns:

Am vazut pozele! Ce m-am speriat! Doamne fereste/1111111111

| SăcsyLlamă explică:

Cand am zis inainte de nunta ma refeream la s. x neprotejat. In rest eu consider normal de la 17 ani in sus o persoana sa faca dragoste. Ideea e ca nu sunt de acord cu persoanele care fac avort pentru ca nu au fost in stare sa se protejeze.

| LolaKissTheGirl a răspuns:

Sfat:Nu-ti face griji ai voie sa scrii cuvantul nu mai pune puncte.Dor orchii.

Revenind la intrebarea ta:bineinteles ca la 12-13 ani nu poti sa faci, adica nu este normal, dar sa zicem la 16-17 ani, hai ca mai merge.Eu nu tin cont de casatorie! Atunci cu toti vom fi batrani laughing. M-au speriat video-urile, nu vreau sa ajung ca alea.