Pai uite:
In trecut logodna era un eveniment mult mai oficial in viata viitoarei mirese. Aceasta era "petita" de la parintii ei de tanarul cu care avea intentia sa se casatoreasca, iar cele doua familii cadeau de comun acord asupra tuturor detaliilor legate de nunta, conveneau asupra datei, locului, preotului si, mai ales, asupra zestrei cu care trebuia sa contribuie fiecare dintre parti.
Ca si azi, logodna se incheia prin punerea pe deget a inelului de logodna care putea fi din argint sau, in alte cazuri, putea fi reprezentat chiar de verigheta. De cele mai multe ori, logodna se desfasura in biserica cel putin cu o luna inaintea casatoriei propriu-zise iar tinerii indragostiti primeau binecuvantarea divina printr-o slujba speciala. Chiar si azi acest obicei se pastreaza partial, cununia religioasa fiind precedata, in aceeasi zi, de logodna, printr-o slijba in care preotul binecuvanteaza viitorul cuplu.
asta este adevarat...deci nah logodna reprezinta doar un fel de legatura dinaintea cununiei.
app.nu stiu cum se ureaza pentru logodna, dar ma bucur pentru tine
"timp de cunoastere" ale celor doi viitori miri. Ei se pot razgandi si logodna se poate rupe. Repet, asta e ce stiu eu, poate ma insel
Nu este necesara schimbarea numelui, nici actul de casatorie de la starea civila, iar Yokai are dreptate in ceea ce reprezinta logodna.
cel mai bine vorbeste cu un preot inainte, caci el este o sursa sigura.
bafta
martutza întreabă: