| Ofatadraguta a întrebat:

Cine ma poate ajuta cu un sfat sau cu o metoda de a scapa partial de o problema grava? Sunt groaznic de geloasa si posesiva! Am incercat de n ori sa imi schimb aceasta stare care apare cand o alta fata se da la iubitul meu, dar rezultatele au fost pe termen scurt. Maxim 1 data sau de 2 ori nu am zis nimic si am tinut in mine. Imi e foarte greu cu aceasta problema si nu stiu care ar fii metodele prin care sa scap de easad

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cand te vei indragosti cu adevarat, partenerul tau ti se va parea atat de bun si demn incat nu te vei gandi nici o clipa ca e capabil sa te insele. Vei sti cu netarmurita siguranta ca nu ar fi capabil de o asemenea marsavie si vei fi foarte linistita. Fiindca fdragostea adevarata aduce cu ea incredere nelimitata si neconditionata

| corbulalbrosu a răspuns:

Gelozia inseamna lipsa de incredere in partener.Gelozia este un lucru teribil; seamănă cu iubirea, dar e contrariul ei; nu vrea binele obiectului iubit, ci dependenţa lui şi triumful asupra lui. Iubirea este uitarea de sine; gelozia este forma cea mai pasionată a egoismului, exaltarea eu-lui, despot, exigent, vanitos, care nu poate să se uite şi să se subordoneze.Provoaca doar durere, psihica uneori chiar fizica.Se pare ca este valabila zicala: si asta se pare ca se datoreaza de fapt codului genetic existent in ADN-ul fiecarui individ, asa ca nu te poti opune acestei simptomatologii patologice. Asta e parerea mea si n-as dori sa fiu in pielea prietenului/iubitului tau.

| corbulalbrosu a răspuns:

Pt. Brigaela, oare chiar asa de simplu se rezolva prin dragoste adevarata si neconditionata? Atunci ma intreb cum de se ajunge la umilirea partenerului, la batai uneori chiar la crima? chiar daca partenerul/a este nevinovat/a

| MskDesign a răspuns:

Gelozia apare din neincredere fata de partener.

| SebastianBoanca a răspuns:

Eu cred ca in spatele acestei gelozii sta frica. Frica ca poate prietenul tau te va parasi pentru alta fata, frica ca nu te va mai iubi, frica ca o sa ramai singura etc... Tu poate te gandesti ca stii sigur ca nu e vorba de acea frica, dar poate ai acea frica in subconstient si ar trebui sa te uiti mai atent. In unele situatii cred ca e ok sa fii geloasa, adica daca flirteaza cu alta fata in fata ta sau chestii de genul asta, dar daca doar vorbeste cu o fata nu ai de ce sa fii geloasa si vad ca tu esti foarte constienta si de asta. As zice sa stai cu orele si sa te gandesti de unde a inceput gelozia asta si ce crezi ca a declansat-o? Poate ai avut vreo relatie in care ai avut maxima incredere in partener si el te-a inselat si de atunci esti defensiva? sau poate e altceva... doar tu iti poti da raspunsul, dar ca sa scapi de gelozie trebuie intai sa te impaci cu tine insuti. Succes si sper sa iti iasa lucrurile cum trebuie sa iasa. O zi frumoasa! happy

| Cristian201 a răspuns:

Radacina geloziei este orgoliul. Daca pana acum ca sa iei note mari, a trebuit sa faci ceva : sa inveti. Acum lucrurile se schimba : trebuie sa renunti la ceva. Renunta ca esti asa importanta pentru el, nemaiuitandu-te la tine asa de mult, ci la nevoile lui. Indiferent cu cate fete vorbeste, tu aminteste-ti ca iubirea nu inseamna sa te simti tu bine, ci el! Da! Iubirea inseamna sa-ti doresti binele pentru celalalt, chiar si cand tu o vei duce rau.

Oricat as vrea sa cuprind toate posibilele situatii cand vei fii orgolioasa, adevarul este ca nu pot.
Insa iti zic ca eu ca sa ma feresc sa devin arogant, de multe ori ma dau pe mine la o parte, si il inalt pe Domnul in locul laudei mele. Conform unui Psalm "Dar omul nu poate rămâne mult în strălucire; se aseamănă cu animalele care pier." ( Psalmul 49, 13 )

| Ofatadraguta explică:

Am incredere in el. Sunt 100% sigura ca nu se pune problema sa ma insele vreodata. Stiu ca nu il intereseaza alte fete, dar pur si simplu nu pot controla ce izbucneste in mine in momentul cand vad ca se intelege cu o fata, care se si da la el pe deasupra(il ia in brate, glumeste, rade cu el).
El imi spune ca nu are nici o treaba si ca nu e el de vina pentru cum se comporta fata aceea. Mi'a spus chiar ca el nu realizeaza ca ea se da la el. Dar eu nu reusesc sa imi controlez gelozia. Si nu stiu ce sa fac.

| preput69 a răspuns:

Ia un elastic si puneti-l de mana, iar cand te enerveaza sau iti vin nervii trage cu putere de fiecare data happy