| Andreea_7493 a întrebat:

Citeam mai devreme cateva intrebari si am vazut fete de 14 ani care se laudau ca nu mai sunt virgine, si ca e bine sa o faci si dupa 1 saptamana daca iti place persoana respectiva si ca o mai fac si neprotejatstraight face In curand or sa apara copii de 12 ani care or sa se mandreasca cu asta. Voi ce ati face daca ati avea un asemenea copil sau cum credeti ca s-a ajuns aici? Eu una nu-mi pot imagina ce educatie au primit de la parinti.Ps:nu vreau sa jignesc pe nimeni dar ma uimesc asemenea intrebari la asemenea varste

13 răspunsuri:
| stresu a răspuns:

Nici eu nu vad asta ca un lucru normal, dar de vina e si societatea care creeaza o presiune artificiala, prost inteleasa, si grupul de prieteni la unii, dar si mass media. Stiu oameni cu parinti de nota 10 si tot au luat-o prost de tot; normal ca depinde foarte mult de parinti - daca sunt suficient de deschisi si ii explica odraslei cu subiect si predicat ce e bine si ce nu, copilul stiind ca poate gasi mereu sustinere acasa, atunci sunt sanse bune sa nu se ajunga la comportament de genul.
Dar din nou, fiecare face cum crede. N-o fac pe lupul moralist.

| nicol20 a răspuns:

Stai linistita ca sunt si de 11 si 12 da totusi este un mare semn de intrebare daca stam sa ne gandim de unde sa dea parinti educatie copiilor daca poate nici ei nu au degeaba aceasta tara este infectata de scursurile ale societati si nu cred ca exista vreun antidot

| Ela_PuRpLe a răspuns:

Da si eu ma mir pe zi ce trece de copiii de 12-15 ani care isi incep viata sexuala fara sa stie absolut nimic despre protectie si tot ce trebuie despre asta.Sa stii ca e vina parintilor pentru ca nu stiu cum sa comunice cu copii lor, nu vb deschis despre sex cu ei si aici gresesc. Ei cred ca nu e bine sa vb cu ei despre asa ceva dar e exact invers, e bine ca odraslele lor sa stie ce trebuie sa faca sa le fie bine, sa nu ia boli, sa se fereasca de sarcini nedorite.Bine...,poate nici parintii nu stiu atat de multe despre sex sau le este jena sa vb, dar ar putea cumpara carti in care se explica lucrurile astea.

| liveincolors a răspuns:

Nu cred ca in toate cazurile, parintii sunt de vina. Parintii le-or fi oferit o educatie buna. Depinde mult de caracterul copiilor, de cat de influentabili sunt.

| otherwise a răspuns:

Unii copii nu primesc de la parinti educatia sexuala necesara. Poate de aceea copiii din ziua de azi nu sunt documentati. Sau poate ca unii cauta o scapare si o raza de distractie deoarece parintii ii tin inchisi in casa si sunt cu ochii pe ei etc.

| mymy a răspuns:

Da am si eu o prietena si are 13 ani si nu se lauda de fata cu baietii dar de fata cu fetele spune ce bine a fost si chestii din astea am aceeasi varsta dar mi se pare anormal eu cel putin nu imi incep viata sexuala decat mult mai incolo a da si mai am inca o prietena care spune ca daca se va sfarsi lumea in 2012 se va dezvirgina fetele astea nu se mai gandesc la altceva

| mirunaioana a răspuns:

Sa stii ca intr-adevar conteaza foarte mult educatia primita din partea parintilor pentru ca ei sunt aproape de tine mereu si cu ei poti vorbi deschis despre orice. Da, chiar trebuie sa poti, mai ales daca esti adolescent.Eu,de exemplu, am 14 ani si pot vorbi cu parintii mei despre sex foarte deschis.Si pentru ca m-am informat foarte bine, as putea spune si de la ei si din alte surse nu ma tenteaza in niciun fel viata sexuala.Chiar vreau sa incep in momentul in care ma voi simti pregatita pentru acest lucru, cand imi voi asuma responsabilitatea de a face fata consecintelor.Deocamdata nici prieten nu am si nici nu vreau.
Dar la modul general cred ca vor sa o faca din cauza anturajului, din curiozitate, de frica sa nu-si piarda prietenul(chiar daca afla dupa aceea ca au fost mintite)

| smileyface_4718 a răspuns:

Mda.
Si eu am 14 ani, aproape 15, mie una imi e inca frica de asa ceva, adica come on, eu nu am avut nici " first kiss" blushing dar mai boyfriend...sau sa-mi incep viata sexuala?!
No way!
Dar si parintii sunt de vina, clar. Ai mei vorbesc, si au vorbit deschis cu mine, pe mine una nu ma tenteaza catusi de putin. Altele nu stiu cum pot s-o faca, mie mi se pare ceva de foarte mare valoare(virginitatea) si acel care o "primeste" trebuie sa merite cu adevarat acest pas important din viata unei fete. Dar multe, o fac, fara a se gandi la consecinte.
Televizorul... orice emisiune, chiar unele de divertisment, au unele tente, de genu'. Ziarele-s pline... oh go on. Netu' la dispozitie.
Sa mai zic ceva de anturaje? Sau poate curiozitate? Nu are rost. Fiecare face ce vrea cu viata lui, dar parerea mea este ca au cam degenerat " perceptiile", nu spun acum, ca trebuie sa ne casatorim virgine, dar sa facem acest pas, cand suntem cu adevarat pregatite, fizic si psihic. Dupa parrerea mea, un baiat care propune asta unei fete, dupa o saptamana, luna, nu vor nimic altceva decat sex. Comunicarea intre parinti si copii, e foarte importanta, pentru ca daca o ' prietena ' iti zice sa faci ce-o taie capul, e clara treaba. Asa ca, mie mi se pare un lucru de mandrie, ca unele fete de 14 ani, sunt inca virgine.
Fetelor! Mentineti-va pe pozitii! big hug

| Roberta00 a răspuns:

Pai fetelor ar fi bine sa va intrebati oare mama ce o fi sau tatal la fel ca ...doar aschia nu sare departe de trunchi.

| Coriii a răspuns:

Hey buna,
mie nu imi plac aceste "specimene" eu am 14 ani aproape. si am un caracter asa mai nebuna sunt mai rebela... imi place sa stau cu baieti si sa rad... chiar prietena mea cea mia buna m-a intrebat daca mai sunt virgina si din zambetul meu cel larg am dato in plans pai cum sa ma intrebe asa ceva hello logic ca mai sunt eu le-am zis la toti ca ma prinde 17 ani jumate si mai sunt virgina dar nimeni nu ma crede dc oameni sau mai bine zis copii caracterizeasa omul doar dupa comportament sau alte chesti eu una nu inteleg si revin la intrebare :d nu imiplac acesti copii nu neaparat sunt de vina parinti ci colectivul din care provinwinking eu pana acum 7 luni eram o fata la locul ei care stateam nu mai in casa. dar m-am schimbat f f mult dupa ce i-am cunoscut p actuali prieteni ai mei mie una imi plac pentru ca sunt la fel ca si mine dar eu singura realizez ca nu este bine dar nu pot renunta la ei pentru ca sunt nebuniii mei deci cred ca ai inteles ceva big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt de acord cu tine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt de acord cu tine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu, ce dracu' sa mai spun? De cate ori i-am mai "tras de urechi", sau gasit destui pe site sa-mi faca reprosuri. Copilul, ce vede si ce aude acasa, multiplica cu zece si aplica in viata de zi cu zi. Parinti idioti.