| sakura_7121 a întrebat:

cred ca am nevoie de ajutorul vostru... de astazi eram la scoala (11/01.2011) a inceput sa imi curga din vagin o substanta rosie si cred ca mi-a venit menstruatia. Mentionez ca am 12 ani.
este normal sa iti vina menstruatia asa pur si simplu fara sa te doara burta, etc(simptomele menstruatie)
spuneti-mi fetelor la voi cum a fost?

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

De cele mai multe ori prima menstruatie nu este insotita de simptome. Eu m-am trezit intr-o dimineata cu o pata mica pe pijama.

| TeoPT a răspuns:

Bună, discută cu mama ta. Este cea mai bună variantă. Nu cred că ai nimic din punct de vedere al sănătății, dar mama ta te poate ajuta și sfătui în legătură cu toate aceste schimbări. Baftă

| valThina a răspuns:

Acea substanta rosie e sange, membrana si apa. da e menstruatietongue d acum poti zice ca esti fata marehappy. da e normal sa nu t doara dar d acum trebuie sa ai grija sa nu racesti, nu trebuie sa faci baie cu apa fierbinte, doar calda. daca data viitoare o sa t doara stau cu picioarele in apa calda(NU fierbinte) si stai cu burta si spatele mereu acoperit ca o raceala sau mai multe raceli netratate pot duce la probleme destul de grave.
si mie tot asa mi s-a intamplat, nu am simtit nicio durere, dar incepand cu a 2 a oara au aparut mici dureri si o sensibilitate a sanilor(sau a fundului) si in partea d jos a burtii.

| AcAdIcA_6275 a răspuns:

Asa a fost si la mine
numa ca la mine a fost la 11 ani puppy dog eyes
nu m-a durut nimic si nici acum nu ma prea doare big grin

| dEEa_8468 a răspuns:

Da este si mie tot la 12 happy
Dar niciodata nu m-a durut pe mine burta sau altele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sigur ti-a venit menstruatia.Despre dureri trebuie sa stii ca depind de organismul fiecarei persoane.Este foarte normal la vasrta asta sa iti vina si eu am patit`o la aceeasi varsta

| lucianbarna a răspuns:

Da, este normal.winking
sange. substanta rosietongue
puneti tampoanebig grin
alcv sa iti zica o fatawinking
eu stiu initialul:laughing

| YoNiCuTzZzA a răspuns:

Pai prima data nu ai nici o durere...
dar dupa un timp o sa ai dureri...sad
asa a fost si la mine...
acum am niste dureri groazznice, dar depinde si de organism:p
funditalove struck