anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna happy. Credeti ca o relatie cu o diferenta de varsta de circa 10 ani poate functiona? Eu am 17 ani! happy Multumesc happy

26 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Dacă mai aștepți un an până devii majoră și va exista potrivire și înțelegere între voi doi, personal, nu văd de ce nu ați putea avea o relație și una chiar frumoasă. Contează doar să v-o doriți amândoi.

| anonim_4396 explică (pentru NOname):

Subscriu.

| Crocaa a răspuns:

In mod normal as fi spus nu, dar mi-am schimbat parerea si din proprie experienta iti spun ca nu conteaza diferenta de varsta.Recent am cunoscut un baiat cu aproximativ 9 ani mai mare decat mine si iti spun sincer, nu se vede diferenta dintre noi.Are pofta de viata, nu-l vezi niciodata serios, ii plac aceleasi lucruri ca si mie, este matur dar in acelasi timp la acelasi nivel cu mine si simt ca pot vorbi orice cu el fara sa ma considere deplasata sau prea mica sau altele.Conteaza foarte mult atitudinea persoanei si caracterul si nu cred ca varsta poate influenta o relatie atata timp cat exista atractie si aveti ceva in comun. Spre exemplu, cu prietenul meu n-as putea sa fac unele lucruri pe care le-as putea face cu acest baiat, cum ar fi sa mergem impreuna sa vedem Madagascar, sau sa ne dam pe hinta si multe alte lucruri destul de puerile dar atat de placute facute langa persoana potrivita.Cateodata ma intreb si eu daca ar merge intre noi si cred ca da, si asta din cauza ca nu ma deranjeaza diferenta de varsta si nu ma afecteaza parerile celor din jur, atata timp cat sunt fericita si am gasit ce cautam.Asa ca urmeaza-ti inima si lasa departe conceptele astea despre diferenta de varsta ca nu te ajuta cu nimic.Eu sunt de parere ca trebuie sa faci tot ce-ti place,ca daca astazi refuzi un baiat pentru ca e mai mare decat tine si maine altul ca e prea mic, poimaine nu te incurci cu altul pentru ca ti-e frica sa nu te insele, spune-mi cum iti mai traiesti viata? Nu poti trai cu fricile astea, viata trebuie gustata din plin, nu poti astepta la nesfarsit baiatul potrivit.Asta este, cat tine tine, cat nu merge fiecare pe drumul lui, dar merita sa incerci, poate iese ceva frumos!

| Darkmagic a răspuns (pentru Crocaa):

Ai omis sa ne spui varsta ta. happy
Oricum, din ce spui tu, INCA merge.
"Merge", pentru ca iubitul tau "s-a dat" dupa tine, citez doar cateva randuri din postarea ta:

"...iti spun sincer, nu se vede diferenta dintre noi.Are pofta de viata, nu-l vezi niciodata serios, ii plac aceleasi lucruri ca si mie, este matur dar in acelasi timp la acelasi nivel cu mine si simt ca pot vorbi orice cu el fara sa ma considere deplasata sau prea mica sau altele".

Acum sa presupunem ca el are 27 sau 28 de ani, iar tu 17 sau 18.
Tie-ti pare matur, desi el bate serios spre 30. happy
Ei bine, problema rezida in faptul ca el asa ramane, cum e acum, in timp ce tu NU o sa mai fii aceiasi, (in comportament si gandire) nici macar peste 1 an.
Nici nu mai trebuie sa-ti spun ca daca tu nu te schimbi...e si mai rau. Sunt convins ca o sa te gandesti singura la aceste aspecte, daca nu ai inteles le pot explica mai elaborat.
Nu se poate avea un viitor, daca "diferenta" de varsta nu incepe in cazul fetei, de la un minim 25-26 ani.

| anonim_4396 explică (pentru Darkmagic):

Nu ințeleg de ce ai considera faptul că ea este intr-o perioadă de tranziție, de metamorfoză continua (să sperăm că una de progres), un impediment. Dacă cei doi sunt de vârste apropiate (foarte tineri, cum e domnișoara din situația de față), inseamnă că ambii sunt,, ca vremea'', versatili. Nu? Dacă schimbarea constituie din punctul tău de vedere o problemă, faptul că amândoi se schimbă impreună, evident in moduri diferite și că intr-un final NU vor mai fi aceiași, ar trebui să reprezinte un obstacol și mai serios. Ajung launmomentdat să concludă că partenerul nu mai e de fapt persoana de care s-au indrăgostit in primul rând, sau cum?

După logica mea, dacă unul din relație (el),, rămâne așa'', cum spui tu, sau reprezintă in alte cuvinte,, constanta'' in cadrul cuplului, acest lucru ar trebui să fie un factor consolidator. Singura inconveniență ar fi eventual pentru el, sărmanul, dacă ea i-ar scoate peri albi cu,, fluctuația'' și transformarea ei perpetuă, care probabil l-ar zăpăci nițel.
Insă dacă se iubesc, iar el are puțintincă răbdare să se așeze, să se cristalizeze și sedimenteze toate și in capul ei, cred că va fi bine.
Apoi, consider că după 18 ani, bazele sunt deja puse, fundația clădirii e construită, formarea ca persoană e in esență finalizată. Eventual, acele schimbări despre care vorbești tu vor consta in finisări, șlefuiri, mai mult sau mai puțin majore, dar care nu cred că vor schimba chintesența.
Poate greșesc. Văd eu...
...
Ce să fac. Imi place,, Lorelei''. Ba nu, iubesc.

| Crocaa a răspuns (pentru Darkmagic):

De acord cu tot ce ai scris, doar ca nu vreau sa ma gandesc la ce va fi, deocamdata sunt fericita asa si cred ca pe parcurs se va termina aceasta fericire, dar nu vreau sa grabesc asta, poate cine stie.

| Darkmagic a răspuns (pentru Crocaa):

happy Eu nu ti-am spus sa-l parasesti, am spus ca nu va functiona pe termen lung.
Din contra, bucura-te de relatia de acum, si ia de la ea tot ce e mai bun.
Personal, pe mine la varsta de 18 ani m-a facut mascul o femeie de 31 de ani. Am avut noroc de o tipa culta, (era regizor la Sahia Film) si arata intr-un mare fel... Ce e drept, nici eu nu eram vreun tembel, big grin insa relatia noastra "externa" avea de suferit, nu are sens sa explic ca suceam capetele tuturor dupa noi cand ieseam in lume. Pentru mine ca baiat era ok dar in cazul tau, ca fata... Stii cum e, traiesti in Ro, si in Ro se iubesc mai mult barfa si prejudecatile.
Bucura-te de relatia asta, si cand peste un an sau doi, il ajungi din urma la maturitate...decide tu ce e mai bine pentru tine.
Succes.

| Darkmagic a răspuns (pentru anonim_4396):

Godisnowhere wrote: "După logica mea, dacă unul din relație (el),, rămâne așa'', cum spui tu, sau reprezintă in alte cuvinte,, constanta'' in cadrul cuplului, acest lucru ar trebui să fie un factor consolidator".

El "ramane asa" nu ca si constanta. Daca ramane asa la aproape 30 de ani, asta inseamna mult. Si mai inseamna si GRAV... happy
El E deja "matur", pe cand fata de 17 ani se va schimba aproape total in doar cativa ani, o sa vrea altceva de la viata si tipul daca nu e extrem de inteligent, NU o sa tina pasul cu maturizarea ei.

Când am spus despre el că,, rămâne așa'' nu m-am referit neapărat la un bărbat in jurul vârstei de 30 de ani.

Dar să fim serioși, Darkmagic, când un om se apropie de al patrulea deceniu al vieții lui e foarte puțin probabil să se mai producă schimbări de caracter și personalitate radicale in el. De ce să fie grav? Statornicia, echilibrul despre care vorbesc eu nu se referă la o stagnare intelectuală. Spun doar că omul deja știe ce vrea de la viață, iși cunoaște prioritățile și ordinea lor și are un scop pe lume. In rest, după cum am afirmat, au loc, desigur, anumite finisaje; bineințeles, invățăm și ne dezvoltăm cât trăim.
Cum să nu țină pasul cu maturizarea ei, când el deja a parcurs demult toți pașii pe care ea ii face acum.

| Darkmagic a răspuns (pentru anonim_4396):

Reciteste primul raspuns al Crocaa.
Tipul se intelege perfect, ACUM, cu o fata care inca nu e perfect femeie.
"...nu-l vezi niciodata serios, ii plac aceleasi lucruri ca si mie, este matur dar in acelasi timp la acelasi nivel cu mine..."
Mai sunt si alte pasaje.

Aha, acum ințeleg ce vrei să spui.
Dacă Acum, când ea nu e incă in plină transformare, ei se ințeleg foarte bine, inseamnă că se află pe aceeași undă și deci aproximativ la același nivel intelectual.
Ori ai dreptate și tipul e cam,, inapoiat'', ori e ea,, avansată''.
Oricum... dacă se iubesc, să le fie de bine. Poate chiar supraviețuiesc.

| Bii26 a răspuns:

Bună.
Clar, NU!
O persoană de 17 ani nu poate gândi la fel ca şi una de 27 de ani. Cu siguranţă băiatul are alte preocupări decât tine. Vârsta nu este chiar potrivită big grin.
Chiar dacă anii nu contează, e foarte mare diferenţa.
Nu vreau să fiu răutăcioasă, dar mai cunosc persoane care au avut o relaţie asemănătoare, şi s-a terminat foarte urât.
Sunt atâţia băieţi de vârsta ta. Încearcă să-i înţelegi pe ei. happy
Baftă.

| neutrino a răspuns:

Poate functiona, dar nu dura.

| Darkmagic a răspuns:

In cazul tau nu o sa mearga.
Explic...
UNA este o diferenta de 10 ani, fata avand de exemplu, 27 si baiatul 37 de ani, si cu totul alta in cazul tau, tu 17, (minora), tipul ala 27...
In cazul unei fete, o diferenta de 10 ani in cuplu, poate sa inceapa de la varsta minima de 25-26 de ani, NU mai devreme.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ăăă.
Nu te-ai gândit că atunci când a vorbit de o diferență de 10 ani s-a referit la situația în care el are 27 de fapt (NU 7), iar ea 17?
Serios...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu prea cred ca functioneaza...
Esti prea tanara ca sa-ti legi viata de cineva mai in varsta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Draga mea, in cazul in care tu ai 17 iar el 27, părerea mea e că s-ar putea să,, meargă''. De preferat ar fi să aștepți totuși până devii majoră pentru a incepe relația.
Cunosc personal cazuri de cupluri in care diferența de vârstă e substanțială (chiar și cu mult mai mare decât e in cazul tău) iar relația e longevivă și ei se ințeleg minunat.
Pentru mine, diferența de vârstă e irelevantă (atâta vreme cât el e mai mare decât mine).

| Dumnezău a răspuns (pentru anonim_4396):

"Pentru mine,diferenta de varsta e irelevanta (atata vreme cat el e mai mare decat mine)" ---> LOL WUT?

Feminism acut detectat.

Nu ti se pare nitel nenatural,sa se cotaie doi oameni ale caror varste,le-ar permite,perfect legitim sa fie parinte si copil? Da' nu,nu conteaza,cat el e un barbat bine si viril,iar femeia, o Lolita dornica de parvenitism, nu? Cred ca bati moneda pe ideea preconceputa a maturitatii feminine debordante, ce aparent, incolteste inainte de maturitatea barbatilor.Devine relevant dintr-o data cand vorbim de un pustan care se antureaza cu o bufnita vexata, nu? In rest, ce dracu, putem sa avem cazuri gen Moni-Iri sau Doug Hutchinson-Courtney Stodden.Doar e o femeie libera!

| anonim_4396 explică (pentru Dumnezău):

Să-ți fie rușine.
Nici nu mă cunoști.
Mă cam iriți cu atitudinea asta a ta infatuată de omniscient wannabe.
Altădată incearcă să-ți păstrezi elucubrațiile pentru tine.
Parvenitism...

Dar nu trebuie să mă explic eu ție.

| Dumnezău a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca asta ti se pare atac la persoana, esti din alt film.Nu atac persoana, ci ideea.Oi fi eu infatuat, insa ai debitat o ineptie uriasa cu acea afirmatie ce am citat-o.Si nu ma dau omniscient, nici wannabe a niciunei ideologii sau persoane nu sunt si, cu atat mai putin parvenitism.Tu mai treci odata peste acea afirmatie.Atitudinea celor ca tine, desi sigur nu-ti vine sa crezi, incurajeaza wannabe-Lolite.Si parca vad la tine aere de superioritate nefondata.Vezi ca-ti faci riduri aiurea, nu fii acida ca soda, mai usurel cu defensiva.

| anonim_4396 explică (pentru Dumnezău):

Parol.
Ai făcut niște deducții aberante vizavi de afirmația mea. Ești perfect paralel cu ce am spus eu de fapt. Ai insinuat că m-apuc să periez moși libidinoși pentru avere. De unde până unde ai făcut tu asocierea celor emise de mine cu scenariul Iri-Moni, habar nu am, și nici nu mă interesează câtuși de puțin. M-ai judecat pe șleau. Da' stai lin, că nu mă vexez intr-atât de ușor.
Eu am debitat o inepție CU ce ai citat tu? Ce sărăcie vrei să spui cu asta? (intrebare retorică; ce-ai spus nu are sens) Atenție sporită la exprimare.
Atitudinea celor ca mine incurajează wannabe-Lolite? Măi...tu chiar nu vezi că deja bați câmpii?
Adică tu imi sugerezi mie să imi reconsider preferințele in ceea ce privește viața mea amoroasă și sortul de bărbați pentru care am eu o afinitate? Că vezi doamne, îmboldesc și dau frâu liber Lolitelor. Dar ești extraordinat. Mai rar așa impertinență. Fă bine și mai vezi-ți lungul nasului, copile.
Și toate astea...,, deduse'' din afirmația mea conform căreia prefer bărbații mai inaintați in vârstă decât mine.
Bun. Bravos.

La revedere, că m-ai plictisit și agasat suficient.

| Ekcstsy a răspuns:

Merge no problem. La diferenta asta, sper ca el are 27 nu 7 laughing, aveti cam aceeasi mentalitate si puteti da amandoi dovada de aceeasi maturitate in relatie. Deci da. Dragostea nu are limita de varsta.

| Skeez a răspuns:

Deci el are 7 ani?winking
glumesc desigur...
pai daca voi nu aveti nimic in potriva cred ca relatia poate rezista

| мızυκı a răspuns:

Nu.
In primul rand tu esti minora, el e major.
In al doilea rand, ce preocupari comune aveti? El probabil deja are slujba iar tu esti inca la liceu.
In al treilea rand, ce motiv ar avea sa te pastreze, in afara de abuz sexual?

| Ivonaaa a răspuns:

Multumesc pentru sfat, dar nu are 7 ani! laughing

| Dragos6x a răspuns:

Imposibil, diferenta de varsta ne invata ceea ce e important. scoala vietii. Si cand vine vorba de un baiat, devine ff greu.

Întrebări similare