anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, cu fix două săptămâni în urmă mi-am început viața sexuală, fiind prima mea dată, a fost protejat, s-a terminat totul cu bine. Până acum nu mi se începea menstruația, deja mă gândeam că pot fi însărcinată, pe când menstruația niciodată nu era regulată. Am zis că astăzi voi cumpara un test, ca să fiu mai sigură, totuși mă dureau sânii și mă gândeam că trebuie să se înceapă menstruația, dar m-am trezit dimineața cu niște scurgeri maronii, care apoi s-au transformat în sânge, nu prea mult. Aveam dureri de burtă ca în perioada menstruației. Poate fi acest lucru începutul menstruației sau sunt totuși însărcinată? Am citit undeva că scurgerile maronii - primul semn de sarcină și că organismul este eliberat de sângele mai vechi. Vă rog dați-mi un sfat, ce poate fi asta și ce să fac?

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Daca contactul sexual a fost protejat, sa nu te mai gandesti la sarcina.
Ca sa faci test de sarcina va trebui sa astepti 21 de zile de la data contactului sexual,pentru un rezultat corect.
Consider, insa, ca testul de sarcina ar fi inutil, esti la ciclul menstrual si ai si racit putintel inainte de asta, reiese din postarea ta.
Concluzia este sa te informezi mai mult legat de viata sexuala si implicatiile ei si sa nu te joci cu organismul si sanatatea ta.
Insarcinata nu esti.

2 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Ai fi mai fericita daca nu ai mai face sex deloc fara casatorie.

| IoanVL a răspuns:

Era mai bine să fi cerut un sfat înainte de a începe "viața sexuală". Poți să faci un test de sarcină, ca să te convingi. Dacă nu ești însărcinată și totuși problemele continuă, e bine să te consulte un medic, dar să cauți unul cât de cât bun, unii își fac meseria cu superficialitate.

Dacă ești totuși însărcinată, să nu faci avort, pentru că iei o viață de om și te va urmări acest lucru cât vei trăi.

Chiar îmi pare rău, și pentru tine și pentru alte fete, că nu aveți răbdare până la căsătorie. Nu vă alegeți cu nimic util din chestia asta.