| adelynaa a întrebat:

Buna!
Cum ar trebui sa procedez in cazul in care prietenul meu cu care stau de 10 luni, are patima jocurilor de noroc aceasta patima o are dinainte sa-l cunosc si am stiut in ce ma bag cand am intrat in aceasta relatie, am crezut ca poate il fac sa renunte la patima asta... dar de fiecare data cand incerc sa-i spun anume lucruri el imi zice ca nu bag banii tai. bag banii mei. nu am datorii la nimeni nu ti-am cerut tie niciodata bani pentru asa ceva. Dar ce ma doare cel mai tare este ca atunci cand pierde nu vrea sa vorbeasca deloc cu mine nu-mi raspunde la telefon dapoi sa ma mai vad cu el in acea zi. Cert ii ca nu baga des, dar cand baga la aparate baga cateodata cate o suma de doamne feri, si sincer mi-e frica sa nu ajunga doamne fereste mai rau... desi are cunostinte care is mai inraitii ca el si cand vede ce fac acele persoane incearca sa-i opreasca, dar el? pe el de ce nu se vede?
nu stiu daca ati inteles si scuzati-ma daca am scris incoerent, dar in momentul de fata sunt foarte suparata ca tocmai astazi am trecut prin asa ceva si mai devreme m-am certat cu el...
chiar nu mai stiu ce sa fac cu el, eu tin la el ca mna,,, e primul si primul nu se uita niciodata...

5 răspunsuri:
| Adryan17 a răspuns:

Parerea mea este sa discuti cu el intr-un moment al vostru. Atunci cand el e dispus sa te asculte. Explica-i dezavantajele acestei patimi si cat de nefericita te face. Fa-l sa inteleaga ca atunci cand joaca tu esti trista deoarece el refuza sa comunice. Daca te iubeste ar trebui sa te inteleaga si asculte de sfaturile tale. Daca e de acord sa renunte, insa zice ca nu poate sa scape de aceasta patima, poate e de acord sa apeleze la un psiholog. Acesta poate sa-l aduca pe calea cea buna. Multa bafta si fericirehappy

| neutrino a răspuns:

Tu ai stiut de la inceput ca nu esti prioritatea lui numarul unu, dar de dragul sexului ai acceptat aventura. Acum nu poti avea pretentii, dar te poti retrage.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Nu poti face casa cu el

| varcolaccc a răspuns:

E si chestia ca, cei care joaca la pacanele nu se pot abtine, da e un fenomen ciudat, chiar daca ai scos ceva de ex : vreo specială esti tentat sa mai bagi inca si inca. Acum depinde eu nu as baga la asa ceva niciodată. Mai baga tovarasi mei dar cand iau bani calumea nu mai baga. Oricum lăsând la o parte asta, daca ai vointa ai vrei sa faci ceva, faci lucrul ala.

| CristianGrigor1986 a răspuns:

Apeleaza la un psiholog CLINICIAN.Adica sa scrie pe diploma lui ca e clinician.Stai linistita ca nu e doctor.Prietenul tau are nevoie de o interventie cum vezi ca fac aia la tv.Cand il duci la cabinet, spune psihologului sa faca terapie cognitiv-comportamentala cu el.Stie el/ea despre ce e vorba.Alta optiune ar fi terapie prin hipnoza(personal nu o recomand de loc din motive de constiinta, dar pentru unii este una din optiuni). Este nevoie sa-i fortezi mana in acest moment cand se mai poate face ceva.Dependenta - indiferent fata de ce - este cel mai distructiv tip de comportament. Distruge relatii, cupluri, familii, reputatii si chiar comunitati.Intervino acum, cat inca se mai poate. Daca el refuza cu inversunare e timpul sa treci mai departe.REPET - nimic in afara de un ajutor de specialitate nu are rost.Foloseste-ti toate farmecele de femeie ca sa il convingi.Mergi cu el, fii alatruri de el la fiecare pas, nu-i reprosa cand va avea caderi.Este mult de lucru intr-un asemenea caz si atat ca om, cat si ca un viitor psiholog, mi se rupe inima de situatia ta.