| Razvan1lol a întrebat:

Buna big grin Pentru cei care cunosc. De le ovulatie au inceput sa ma doara sanii, asta fiind pe 25 semptembrie, pana acum 5 aug. Incepe sa ma sperie, deoarece si inainte mesntruatia trecuta am avut dureri timp de o saptamana si 5 zile, dupa mi-au trecut. S-ar putea sa am dereglari hormonale? Mentionez ca nu am avut nici un contact sexual timp de 1 an de zile, pana acum o luna, cu 1 saptaman inainte de menstruatie. S-ar putea sa am durerile astea pentru ca am avut o pauza, la capitolul acesta? Mentionez ca am 19 ani. Ar trebui sa apelez la un ginecolog? Sau sunt normale durerile acestea la varsta mea? Adica se zice ca pana la 20 inca avem schimbari.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Durerea aparuta la nivelul sanilor se produc din cauza cresterii lor in volum, din cauza folosirii unui sutien incomod sau a caror cupe nu corespund marimii sanilor, sau din cauza modificarilor hormonale care seproduc in organism mai ales in perioada adolescentei. In situatiile in care durerea de sani se mentine pe o perioada mai lunga, chiar si in cazul in care acest lucru se produce periodic/inainte de menstruatie, o consultatie de specialitate efectuata de medicul ginecolog devine mai mult decat necesara si binevenita. Sanatate!