Spermatozoizii raman virili si apti de fecundare 3-4 zile in corpul femeii. Asadar, fiind in ajun de ovulatie, ai toate sansele sa fii deja gravida, fiindca ai facut sex neprotejat, taman cu 2-3 zile inainte de ovuatie.
In orice caz, vei afla tu daca esti gravida peste 21 de zile (de la ultima partida sexuala), cand poti face un test corect de sarcina.
Orice test facut inainte de 21 de zile va arata "negativ" chiar daca esti insarcinata, fiind facut mult prea devreme.
PS Vezi ca s-au inventat PREZERVATIVELE!
Folositi-le cu incredere, la absolut toate partidele sexuale, ca sa va protejati.
Pai a fost neprotejat dar nu s-a terminat in vagin.
Fiindca iti lipseste informatia corecta, nu reusesti sa intelegi ce reprezinta procesul fiziologic numit OVULATIE si de asemenea nu stii ce reprezinta PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual. Cu circa 5-6 zile inainte de ziua in care are loc OVULATIA, glandele specializate existente in CERVIX (colul uterin) incep sa produca secretia numita MUCUS CERVICAL FERTIL. Mucusul este produs in cantitate din ce in ce mai mare si din cauza cantitatii foarte mari de mucus cervical fertil care exista de obicei in preajma zilei de ovulatie se produce umezirea specifica si foarte intensa atat a vaginului cat si a intregii zone labiale, vulvo-genitale.
Este bine si indicat sa fie cunoscuta informatia potrivita careia in mucusul cervical si anume numai in cel FERTIL, exista o anumita substanta chimica specifica, care are rolul si rostul de a produce conditia necesara si obligatorie, prin care se creaza posibilitatea ca spermatozoizii sa poata sa treaca din vagin in uter. De asemenea, acea substanta speciala existenta in mucusul cervical FERTIL, are si rolul de a ''selecta'' spermatozoizii si sa-i separe pe cei sanatosi si motili de cei deformati (bolnavi) si pe urma sa-i acopere cu un fel de ''armura'' si devin ''invizibili'' si reusesc sa scape de vigilenta celulelor imunitate ''T'' care altfel i-ar anihila chiar din clipa in care ar ajunge in uter fara a fi acoperiti de acea protectie speciala. Doar asa reusesc sa evite celulele imunitare si sa supravietuiasca in uter in jur de 2-3 zile.
Formarea sarcinii se realizeaza in ziua in care ovulul viabil este eliberat din foliculul ovarian si in urmatoarele circa 6-12 ore are loc procesul de fecundare prin unirea celor 2 nuclee ale ovulului si spermatozoidului care a reusit sa patrunda in interiorul celulei ou.
In concluzie daca sperma a fost ejaculata in vagin in urma cu 2-3 zile, in acel caz un anumit numar de spermatozoizii a reusit sa patrunda in uter si pe urma sa supravietuiasca o perioada de 2-3 zile in asteptarea OVULULUI.
,, Adica daca iti vine ovulaţia asta înseamnă ca nu ai ramas gravida, nu?''
Raspuns : Totul DEPINDE de noroc sau de ghinion. Si asta datorita faptului ca spermatozoizii care au fost ejaculati cu 2-3 zile inainte in vagin si de acolo au reusit sa treaca in UTER : UNEORI au sansa/reusesc sa supravietuiesca pana in momentul in care apare OVULUL si reusesc sa-l fecundeze, iar alte ori NU.
Sarcina se poate forma NUMAI/DOAR daca ajunge sperma in vagin.
Sarcina poate sa ia nastere/sa se formeze NUMAI/DOAR INTRO SINGURA ZI a ciclului menstrual si anume in ziua OVULATIEI, care are loc aproximativ la mijlocul ciclului menstrual (al celui de 28 de zile)
Pentru a intelege in ce moment al ciclului menstrual SPERMA poate sa fie EJACULATA in vagin fara sa se formeaze sarcina trebuie sa cunosti/sa stii CE ESTE CICLUL MENSTRUAL si CARE ESTE STRUCTURA SA :
1.) CICLUL MENSTRUAL incepe cu prima perioada din cele 4 (patru) si anume cu sangerarea MENSTRUALA care poate avea lungimea intre 2-3 sau 7-8 zile
IN aceasta perioada formarea sarcinii este APROAPE IMPOSIBILA (1 - 3%)
2.) -- este urmata de a 2-a perioada care poate sa aiba un numar variabil de zile (depinde de lungimea ca numar de zile a ciclului menstrual) cea care reprezinta si corespunde perioadei de INFERTILITATE RELATIVA. Aceasta perioada poate sa aiba orice numar de zile cuprins intre 0 si pana in 5-10 zile in majoritatea cazurilor, dar poate sa aiba si mai multe atunci cand ciclurile au lungimea mai mare de 35 de zile,
IN aceasta perioada posibilitatea de formare a sarcinii este foarte mica 4 - 8%
3.) -- urmatoarea parte a ciclului menstrual este reprezentata de PERIOADA FERTILA, cea care are o durata de 5-6-7 zile in cazul in care ciclul menstrual este REGULAT si abaterea lungimii fata de un anumit numar de zile nu este mai mare de +/- 1 sau 2 zile
DOAR in aceasta perioada se poate forma sarcina in proportie de 85-95%
4.) -- ciclul menstrual se termina cu a 4-a perioada care este ultima si reprezinta PERIOADA de INFERTILITATE ABSOLUTA a ciclului, care are intotdeauna lungimea fixa de 14 zile. Acestea sunt zilele total infertile, cele in care este cu totul IMPOSIBIL sa se poata forma sarcina, chiar si daca sperma ajunge in vagin in fiecare zi din aceasta perioada.
IN aceasta perioada formarea sarcinii este 100%/TOTAL IMPOSIBILA
Rezulta ca singura perioada in care se poate forma SARCINA este cea de 5-7 zile adica cea a PERIOADEI FERTILE cea pe care o poate stabili/calcula orice femeie care are ciclul REGULAT.
In toate zilele care apartin de primele 2 perioade adica cea A MENSTRUATIEI si a perioadei INFERTILITATII RELATIVE, d.p.d.v. teoretic formarea sarcinii este extrem de mica, procentual putand fi de 3- 8%, in cazurile in care sperma este ejaculata in vagin.
Iar in ultima perioada cea a INFERTILITATII ABSOLUTE formarea sarcinii este 100% IMPOSIBILA. In ultimele 9-10 ale ciclului situate inaintea zilei de pornire a urmatoarei menstruatii, SPERMA POATE FI EJACULATA IN VAGIN la terminarea actului sexuala, fara nicio teama sau retinere, fiindca este cu TOTUL IMPOSIBIL sa poata exista un OVUL VIABIL care sa fie fecundat.
AlexEjmecheru întreabă: