| AlexandraBrb a întrebat:

Dacă am luat luna asta antibiotice in acelasi timp cu anticonceptionalele, însă nu am avut contact sexual, luna viitoare adica atunci cand voi începe o nouă cutie de anticonceptionale dupa pauza de 7 zile, voi fi protejată(in conditiile in care le iau corect atunci)?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

1.) Cand vei incepe sa folosesti pastilele AC de pe urmatoarea folie/blister, indiferent ca este a 2-a sau a ''n-a'' folie/blister, in organismul tau este instalata protectia contraceptiva totala si ca urmare vei putea sa intretii acte sexuale neprotejate fiindca vei fi 100% protejata.
2.) Posibilul efect de reducere a valorii nivelului/gradului de protectie contraceptiva a pastilelor AC provocat de antibiotice, de regula dispare dupa ce au trecut intre 3-5 zile fata de ziua in care s-a terminat tratamentul cu antibiotice.
In consecinta vei fi perfect protejata chiar din prima zi dedupa ce s-a terminat pauza de 7 zile dintre folia anterioara si cea viitoare
Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| kaTTsu a răspuns:

Buna ce stiu sigur de la fosta mea prietena e ca au anumite contraindicatii, citeste prospectul ca sa fii sigura, ce mai stiu e ca trebuia sa le ia la un interval corect de timp.

| StefanChriss a răspuns:

Buna! Ar trebui sa citesti prospectul medicamentelor si sa vezi daca exista interactiuni intre ele, atat pe al anticonceptionalelor, cat si al antibioticelor. Daca si modul in care interactioneaza, este un efect secundar important, pe care trebuie sa il mentioneze prospectul.