| nnecunoscut012 a întrebat:

Bună. Dacă faci sex neprotejat înainte cu o zi de ciclu, exista sanse sa ramai însărcinată?

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca fata/femeia are ciclul perfect REGULAT, care vine fix la acelasi numar de zile luna de luna, atunci se stie cu exactitate cand este ovulatia, perioada fertial si cand nu este fertila.

Deci, nefiind in perioada fertila, inainte de menstruatie, nu are cum sa ramana gravida.

| dullcat a răspuns:

,,(X) MIT: Dacă faci sex în timpul ciclului menstrual, nu poţi rămâne însărcinată.

(✓) ADEVĂR: Este puţin probabil să rămâi însărcinată, dar nu imposibil. În zilele dinaintea ovulaţiei şi în apropierea acesteia, femeia este fertilă – datorită duratei de viaţă a spermatozoidului – şi, în cazul unui ciclu menstrual scurt, momentul ovulaţiei poate fi imediat după oprirea ciclului. Aşadar, perioada fertilă poate începe foarte devreme, când încă mai sunt sângerări.'' - https://ro.clearblue.com/mituri-despre-sarcina

,,În cazul unui ciclu menstrual regulat, al unui ciclu menstrual mai scurt decât media și a unei sângerări mai abundente, sau care durează mai mult timp, este foarte posibil ca un contact sexual neprotejat să declanșeze o sarcină nedorită.

Ovulația se produce, în medie, cu 14 zile înainte de data următoarei menstruații. În cazul unei persoane care are un ciclu menstrual de doar 24 zile, asta înseamnă că ovulația se va produce în ziua 10. Spermatozoizii trăiesc, în medie, 3 zile în tractul genital feminin, deci un contact in ziua 7 a ciclului menstrual - când multe femei încă mai au o ușoară sângerare - se poate dovedi fertil.

Discuta cu medicul ginecolog despre opțiunile pe care le ai la îndemână în materie de contracepție și alege o variantă mai de încredere decât metoda calendarului.'' - https://www.gralmedical.ro/blog/mituri-despre-menstruatie

https://www.divahair.ro/......%83spunsul

https://www.eva.ro/......78451.html

| Emilian65 a răspuns:

Nu. Aceasta perioada este nefertila.

| sammie a răspuns:

Inainte sa faceti sex, invatati ce inseamna si cu ce se mananca. Nu bagati mana la una in chiloti si dupa aceea intrebati daca a ramas insarcinata.

Și nu, decât daca el a ejaculat, iar lichidul a ajuns in vaginul tau. Si, mai bine, folositi prezervativul, si lasati distractia.

| FindMyName a răspuns:

Cum sa îți spun, ai făcut cu o zi înainte...deci e ok, nu poți rămâne, dar chiar dacă erai pe ciclu tot nu rămâneai! Multe femei cred că rămân însărcinate dacă fac sex când sunt in perioada aceea a lunii, dar nu e așa.
Șansele de a face copil sunt mult mai mici în timpul menstruației, dar nu imposibile! Deoarece spermatozoizii pot rămâne activi în sistemul reproducător mai mult timp (până la 7 zile). Dar dacă ai un ciclul scurt, atunci riscul de a rămâne însărcinată este mai mare.
Iată totuși niște avantaje a sexului în timpul menstrei:
- O stare psihică mai bună
- Alinarea crampelor
- Alină durerea intensă a burtei

Dar niște dezavantaje...
- probabil nu foarte plăcut sexul din cauza sângelui
- boli cu transmitere sexuala: cum ar fi HIV sau hepatita.
Sfat: folosește oricând prezervativ, ca să nu ai nicio sarcina nedorită sau boli cu transmitere sexuală!
Știu ca tu ai întrebat dacă ramai înainte de ciclu, dar ti-am explicat cam tot ca să știi.
Și sa îți răspund mai pe scurt la întrebarea ta, dacă a ejaculat în tine, mari șanse sa rămâi însărcinată!
Ai grija altă dată, papaaa.

| dullcat a răspuns (pentru FindMyName):

In locul tau as cauta sa nu promovez un comportament iresponsabil aici.Sexul in timpul menstruatiei poate duce si la infectii.Ai avut vreodata una? M-as ruga sa nu.
Deci avantajele sunt egale cu 0, in conditiile in care exista ceaiuri si medicamente pentru a alina crampele, plus multe alte chestii care iti aduc o stare psihica mai buna fara sa iti complici existenta. Ultimele doua avantaje sunt aceeasi chestie. Daca ai vrut sa ai 3 avantaje si 2 dezavantaje, nu ti-a iesit.

| FindMyName a răspuns (pentru dullcat):

Nu am vrut sa promovez nimic nasol. Am și scris ca poate lua boli.
Iar dezavantaje nu știam mai mult de atât, nu am pus sub forma ca să o motivez sa facă sex în timpul ciclului.

| DoamnaLalea a răspuns:

Dacă a ejaculat în tine, da.

| femeilemoarebarbatiidispare2 a răspuns:

Da cu patrupleti