| dy3nelllll a întrebat:

Daca imi intarzie ciclul de aproape 2 saptamani, care pot fi cauzele? Ultima data am avut o relatie sexuala in martie, dar mi-a venit ciclul. Insa acum sunt si semne ale racelii. Am avut o mica sangerare si cateva dureri in zona ovarului drept, + secretiile vaginale. In tot acest timp am avut ovulatie. As astepta un raspuns serios, multumesc.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Neinceperea menstruatiei la data calculata se datoreaza functionarii defectuoase a glandelor endocrine cum ar fi glanda tiroida sau cea pituitara, dar mai ales a glandei denumite folicul ovarian. Deoarece aceasta glanda nu functioneaza in mod normal, nu se produce ovulatia la timp si deoarece nu este produs ovulul, in lipsa acesteia nu se produce hormonul feminin ESTROGEN si in consecinta din acest motiv apare o dereglare majora, ceea ce are drept urmare neinceperea formarii si dezvoltarii ENDOMETRULUI. Iar din cauza ca nu se formeaza sau chiar lipseste endometrul nu se poate produce nici menstruatia la termenul de 14 zile de dupa ovulatie. Deci in cazul tau NU SE PRODUCE OVULATIA si ar fi indicat sa fii consultata de un medic ginecolog care pe baza rezultatelor obtinute de pe analizele hormonale, ti-ar putea prescrie un tratament adecvat si necesar pentru reglarea ciclului tau menstrual. Multa sanatate.