anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

daca in timpu menstruatiei faci sex si el se termina in tine poti ramane insarcinata? nu e cazul meu dar vreau sa stiu. funda cea mai buna explicatie

Răspuns Câştigător
| Zaika_7941 a răspuns:

Nuuuu,nu poti ramine insarcinata, pentru ca ovarele in aceasta perioada se afla in stare de repaus, iar daca ai ciclu regulat nici 5-7 zile dupa ciclu nu poti ramine, eu am avut parte de asa ceva si nu am ramas... sper ca te-am ajutat, pup!

6 răspunsuri:
| Roberta a răspuns:

Hai sa discutam atat despre actul sexual in timpul menstruatiei cat si despre actul sexual in restul perioadei ciclului menstrual, bine?

Actul sexual neprotejat sau protejat necorespunzator reprezinta un risc, oricand, atat in perioada menstruatiei cat si in restul perioadei ciclului menstrual. Riscurile sunt cel al unei sarcini nedorite si cel al transmiterii unei infectii sexuale. Ceea ce difera este probabilitatea aparitiei acestor probleme "neplacute".

Despre probabilitatea aparitiei unei sarcini nedorite se spune ca este foarte mare in perioada de ovulatie si foarte, foarte, foarte, foarte mica in perioada menstruatiei. Se spune ca, teoretic, actul sexual in perioada menstruatiei este lipsit de riscul unei sarcini nedorite. Dar intre teorie si practica pot fi diferente (stii cum se spune, "practica te omoara"). Asa ca, oricat de teoretic ar fi riscul, este bine sa tii seama de existenta lui si sa te protejezi - sa folosesti un prezervativ.

Daca discutam despre transmiterea unei infectii sexuale, probabilitatea transmiterii este mai mare in perioada menstruatiei fiindca, in cazul existentei unei infectii sexuale a carei agent patogen se transmite prin contactul fluidelor corpului (sange, secretii), la concentratia de agent patogen din secretii se adauga si concentratia de agent patogen din sangele menstrual. O infectie se transmite cu atat mai usor cu cat concentratia de agent patogen este mai mare. Asa ca, toate te indreptatesc sa te protejezi - sa folosesti un prezervativ.

De asemenea, este bine sa tii seama de faptul ca, in functie de educatie, de cultura, de anturaj, de experienta, de religia careia ii apartine persoana, ideea sexului in timpul menstruatiei poate crea unele stari de disconfort sau chiar de respingere - sunt barbati care refuza actul sexual in timpul menstruatiei. De aceea este bine sa stii dinainte care este parerea partenerului despre ideea sexului in perioada menstruatiei.

Din punct de vedere medical nu exista "indicatii" sau "contraindicatii" in ceea ce priveste sexul in timpul menstruatiei. Actul sexual in timpul sangerarii menstruale este la fel ca oricare alt act sexual, din oricare alta perioada a ciclului menstrual.

In final, hai sa clarificam diferenta dintre termenii "Ciclu menstrual" (sau "ciclu") si "Sangerare menstruala" (sau "mentruatie"). Pentru a nu exista riscul unor confuzii in discutii, trebuie sa faci diferenta intre acestia doi.
"Ciclu menstrual" (sau, pe scurt, "ciclu") reprezinta desfasurarea tuturor evenimentelor, aflate sub comanda hormonala - in principal ovulatia si sangerarea menstruala. "Sangerare menstruala" (sau, pe scurt, "menstruatie") reprezinta sangerarea menstruala ciclica (eliminarea endometrului) din timpul unui ciclu menstrual.
Nu folosi termenul de "ciclu" pentru a te referi la "sangerarea menstruala". Sangerarea menstruala este numai unul dintre evenimentele care au loc in timpul unui ciclu menstrual.
".

| liviu42 a răspuns:

In timpul menstruatiei, probabilitatea aparitiei unei sarcini este foarte mica, insa nu nula
In mod normal, conform teoriei, in timpul menstruatiei nu este posibil sa ramai insarcinata pentru ca nu exista ovulatie. Practic insa, posibilitatea aparitiei unei sarcini ca urmare a intretinerii de relatii sexuale in timpul menstruatiei exista, chiar daca este foarte mica.
Acest lucru este posibil pentru ca majoritatea femeilor tinere au un ciclu menstrual neregulat si, in cazuri exceptionale, ovulatia poate sa apara foarte aproape de menstruatie sau chiar in zilele de menstruatie. Deasemenea, spermatozoizii pot trai in interiorul organelor de reproducere ale femeii pana la 4 zile, iar daca mai adaugam si o menstruatie prelungita, exista posibilitatea ca ovulatia sa se produca in acest timp (chiar daca acest lucru se intampla de obicei in ziua a 14 - a ciclului menstrual) si sa apara astfel o sarcina nedorita, in urma fecundarii ovocitului.
In final, pentru ca multe tinere nu fac deosebirea intre notiunea de „ciclu" si cea de „menstruatie", in intrebarile postate pe acest site, mentionez ca ciclul menstrual (sau ciclul) se refera la perioada din prima zi a menstruatiei pana in prima zi a aparitiei menstruatiei urmatoare, in timp ce menstruatia (sau sangerarea mentruala) reprezinta sangerarea din timpul ciclului menstrual.

| Kylexy a răspuns:

Sunt sanse, dar foarte mici.dar nu e igienic.

| tuGatita a răspuns:

Sensibilosu' sau cum te-o chema daca nu stii sau nu ai inteles intrebarea mea mai bine nu te baga ca imi provoci...restu...multumesc

| ana_2324 a răspuns:

Pai in primul rand e foarte periculos sa faci sex in timp ce esti la menstruatie! Si cred dar nu sunt sicura ca poti ramine gravida!

| sensibilosu a răspuns:

I gata de tine...ce o sa ai fata sau baiat? ce nume vrei sai pui? in acata luna esti?

Întrebări similare