| MagdaIrimie124 a întrebat:

daca in ultimele 6 luni am avut ciclu 26 28 de zile nu mai tarziu de 28, 6 luni la rand la fel, se poate deregla ceva in corp asa intr o luna. E deja a 30 a zi si nu mi-a venit, ma inteapa putin ovarul drept dar nu ma doare burta cum ma durea normal si nici pieptul. ca de obicei. Am avut acte sexuale neprotejate pe parcursul lunii trecute chiar si in perioada fertila dar nu s-a terminat in mine si nu au fost mai multe acte. Sunt ft speriata sa nu fie o sarcina. Si sunt ft stresata, test inca nu pot face si nu stiu ce sa fac. multumesc.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Dereglarea hormonala poate sa se produca in organism in orice moment din varii motive, ceea ce are ca urmare o dereglare a activitatii celor 2 ovare care din acest motiv NU mai reusesc sa dezvolte si sa maturizeze ovulul in acelasi timp cum a avut loc pana in acel moment. Astfel ovulul poate fi eliberat din ovar mai devreme si ciclul menstrual se scurteaza, sau sa fie eliberat mai tarziu cu cateva zile caz in care lungimea ciclului menstrual ca numar de zile se prelungeste cu un numar de zile corespunzator.
In astfel de situatii testul de sarcina efectuat la momentul optim reprezinta singurul mod prin care se poate stabili cu maxima precizie daca exista sau lipseste hormonului de sarcina in urina. Nimeni nu poate sa ghiceasca daca ai intretinut sex in perioada fertila a ciclului menstrual si de asemenea nimeni nu poate sti cat de experimentat este partenerul tau de sex, incat sa poata de fiecare data sa-si retina mereu in mod perfect ejacularea. Multa sanatate!

4 răspunsuri:
| Roberrt21 a răspuns:

Dacă spui ca nu s-a terminat in tine nu ai cum sa fi însărcinată. Eu zic sa te liniștești. Probabil este vorba despre o dereglare.

| Violleta2022 a răspuns:

De ce sa fii speriata, odata ce ai constimitit de buna voie si nesilita de nimeni, la acte sexuale neprotejate?
Evident ca sexul neprotejat duce si la sarcini neplanificate, mai ales cand sunt partide sexuale multiple sau o masturbare anterioara, unde ramane sperma pe teava si se scurge involuntar in vagin, imediat cu penisul este reintrodus. Singura conditie fiind ca sexul sa se produca in acest caz, in perioada fertila si dupa cum scrii aici...chiar ati facut sex si in acea perioada.

La acest moment poti afce un singur lucru: un test de sarcina DUPA 21 de zile, de la ultima partida sexuala.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dar... inainte de acele acte sexuale neprotejate, nu t-ai gandit la asta? big grin

Daca ai zis ca nu s-a terminat in tine, nu ar trebui sa fie cazul de sarcina.

Din pacate nu avem cu ce sa te ajutam, nu ai decat sa astepti si sa vezi daca vine. Testul de sarcina ai putea sa il faci dupa minim o saptamana si putin dupa ce ti-a intarziat ciclcul.

| Teo29 a răspuns:

Buna, exista risc de sarcina de fiecare data cand o faceti neprotejat, chiar daca termina sau nu in tine.
Folositi protectie pe viitor, iar daca simptomele persista, mergi la un ginecolog pentru consult