De fapt tu esti Maria de 15 ani, pentru ca te dai singura de gol in postarile tale, dar nu asta conteaza. Nu mai plange, daca ai ciclu nu ai cum sa fii insarcinata, dar pentru siguranta poti face un test de sarcina ca sa te asiguri ca esti bine. Pe mine ma preocupa mai mult latura emotionala a problemei tale. Se merita sa treci prin tot freamatul asta? Nu mi-o lua in nume de rau, nu te judec, ce-i facut, facut ramane.Dar te rog, ca o sora mai mare, ai mai multa grija de tine si mai mult respect de sine. Uite prin ce treci si ce temeri ai in suflet. Si nu esti singura, stai linistita. Nu inteleg de ce fete de varsta ta se grabesc atat de tare sa isi inceapa viata sexuala, de ce nu inteleg ca la varsta lor, la actul sexual suferă des fisuri la nivelul vaginului, ca la actul sexual au loc modificari ale florei vaginale pentru care ele nu sunt pregatite, ca dincolo de bariera fizica e vorba de bariera psihica, care pentru o fată înseamnă un lucru deosebit de sensibil, iar prietenul trebuie să ţină seama de asta si sa fie delicat şi cu mult tact.Inceperea vieţii sexuale este un pas important care nu ar trebui făcut cu uşurinţă pentru ca nu este uşor de trecut peste latura emoţională a acesteia.Nu inteleg de ce fetele de varste mici se indreapta cu pasi atat de repezi spre deceptii, pentru ca nu au puterea si experienta psihica de a intelege ce inseamna de fapt actul sexual, sunt vulnerabile in fata pericolelor sexualitatii si mai ales a bolilor cu transmitere sexuala fara a intelege ca sunt inca varsta la care mai au timp sa se joace.sa rada si sa experimenteze atat de multe lucruri noi. Voi,fetele care incepeti viata sexuala atat de devreme, pierdeti tot ce e mai frumos si mai romantic intr-o relatie cu un baiat. Sariti niste etape importante, nu stiti sa va bucurati de lucruri simple si nu e vina voastra. Sexualitatea nu este un lucru rau, face parte din lucrurile foarte frumoase cand se exprima intr-un cuplu cat de cat matur, stabil, cand il cunosti pe cel de langa tine, cand ai incredere in acea persoana si stii ca iti va fi alaturi si in momente grele.
Ai mai multa grija de tine pe viitor. Numai bine!
Mai, nu inteleg ceva, cand a inceput fata asta viata sexuala pentruptima data? fii te rog mai explicita. daca se poate, acum zici ca ultima data a avut acum 6 saptamani, deci e o luna jumate, apoi ieri i-a venit, cand a inceput sexul ca nu pricep deloc.
Ptr siguranta ta, fa bine si cumpara un test, doar asa vei alunga indoiala, si daca tot ati inceput viata sexuala, de ce nu folositi balonase bre? nu va e frica de boala? sunt atatea boli cu transmitere sexuala.pentru5-10 minute de placere, e mai bine sa suferi o viata? off. Doamne. unde va e mintea? de ce totul trebuie sa culmineze la asternut? pacat ca nu stiti la ce va expuneti.nici bine nu va cunoasteti, si treceti la fapte.
Pai uite,sunt riscuri sa fi ramas insarcinata,iar pina a concretiza asta ar trebui sa se linisteasca,intr-un final ce rezolvi cu asta? iar referitor la virsta-fiecare o face cind considera ca e preagtit,e problema fiecaruia, dar mai bine sa se prezinte la un cabinet ginecolog, iar prinde bine...succese
Pai nu garantez 100% ca nu e insarcinata deoarece se poate sa aiba menstruatie peste sarcina. Cel mai bine e sa faca un test de sarcina si sa incerce sa se calmeze pentru ca nu rezolva nimic daca sta si plange. Parerea mea ar fi ca nu a ramas insarcinata.E la varsta la care ciclul nu e regulat si de aceea ii intarzie. Cel mai bine e sa faca testul de sarcina dupa ce ii trece menstruatia si sa vada daca e negativ sau pozitiv. Si cel mai IMPORTANT e ca altadata sa isi bage mintile in cap si sa se protejeze, indiferent de situatie...asta daca nu vrea sa fie un kinder cu surprize. Sper sa se rezolve totul >
Ideea e ca daca faci dragoste neprotejat in jur de 10 zile inainte si dupa ciclu e norocul sa nu faci copii... dar daca nu e asa... sunt sanse mari sa fie insarcinata. cel mai bine face un test.
Are 15 ani...mai citeste o data ceea ce a scris Alina. Daca i-a venit iar menstruatia s-ar putea sa nu fie insarcinata.Incearca sa nu mai faci haz de necaz, ci sa le ajuti cu sfaturi macar.
Nu te-am bagat in seama draga asa ca TACI dracu din gura
De-aia am gura, sa vorbesc scumpo Mai bine citeste cu mai multa atentie o intrebare inainte sa dai un raspuns, si incearca sa nu faci apel la jigniri pe viitor caci s-ar putea sa fi "Suspendata".
Asta e...Da faza e ca nu te-a bagat nimeni in seama te bagi singura in seama
Ai pus o intrebare si ti-am raspuns...De obicei ajut oamenii, chiar daca asta inseamna pentru tine sa ma bag in seama Mai degraba pe tine nu te baga nimeni in seama deoarece nu se gandea nimeni sa iti dea un raspuns la intrebare.(si aia pusa inutil, mai ales ca scria varsta fetei in postul ei)
Da acum am observat ca scria si varsta :p si numai comenta
Comentez cat am eu chef, atat timp cat stiu ca am dreptate Altadata incearca sa observi de 2 ori inainte sa postezi un raspuns, pentru a fi sigura ca totul e ok
Bla bla blaAi tacut?
Fata draga...nu stiu de ce dar eu am impresia ca esti cam frustrata Mai bine du-te si fa ceva folositor cu viata ta si nu mai mârâi pe aici ce vrei tu sa faca altii, ca nu esti regina Angliei
Ba uite ca sunt Tie ciuda?
Cati ani ai tu ?
Pai scumpo ea e o mica curva daca a ajuns sa faca sex de la 15 ani...Eu zic ca o sa aiba un bebe sa ma chemi la botez)
RRSecularHumanist întreabă: