Le iei exact cum ti le-a prescris ginecologul tie. daca ai cea mai mica indoiala sau neclaritate, mai mergi o data la medic si il intrebi. In nici un caz nu iti administrezi contraceptive dupa ureche sau dupa indicatiile de anul trecut sau oferite de vanzatoarea de cartofi din piata. E foarte periculos si te poata costa viata, mai ales cu yaz, contraceptive cu continut mare de estrogen care trebuie luate o durata cat mai limitata (maxim 2 ani de-a lungul intregii vieti)
Pentru a nu gresi data de incepere a unui nou blister trebuie tinut minte ziua de administrarea a primei pastile. Astfel daca prima pastila a fost administrata intr-o zi de LUNI (azi 14 decembrie este LUNI), de acum incolo intotdeauna administrarea primei pastile de pe urmatoarele blistere, indiferent cate vor fi acestea se va incepe intr-o zi de LUNI dupa cum urmeaza si anume : 11 ianuarie, 8 februarie, 7 martie, 4 aprilie, 2 mai, etc. Acest mod de a tine evidenta este cea mai simpla si precisa si procedand astfel vei fi sigura ca nu vei gresi niciodata. Multa sanatate.
Iei cate o pastila pe zi, la aceeasi ora. Dupa ce termini folia, faci pauza de o saptamana. De regula, in acest interval ar trebui sa ai menstra. De exemplu, ultima pastila o iei intr-o joi. Urmeaza o saptamana de pauza. In joia urmatoare incepi o alta folie.
Daca ai vreun eveniment, te duci la mare etc si vrei sa amani menstra, iei pastila zilnic, in continuare, fara pauza.
Dar acest lucru, nu prea e recomandat, decat o singura data. Nu e bine sa amani de doua ori consecutiv.
Înseamnă *
În data de *
Îmi cer scuze am autocorectarea pe telefon și tot aiurea mi scrie!