| ozzyyy a întrebat:

de cativa ani mi-au aparut niste venisoare pe picioare si pare a fi varice.am incercat tot felul de creme sa treaca si nu au nici un efect.se vede foarte urat.as vrea sa va intreb daca e bine daca mi-as tatua ceva deasupra astfel incat sa nu se mai vada acele venisoare de sange.ar avea un efect negativ?

4 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Sunt capilare sparte, asta indică o circulație periferică deficitară.
NU se fac tatuaje pe astfel de zone afectate.
Se găsesc la farmacie diferite creme pentru reabsorția lor.
Pa, pa.

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Nici tatuajele nici cremele nu te vor ajuta, daca vrei sa scapi de varice apeleaza la operatie, mergi la medic, daca le lasi o sa tot creasca si o sa arate si mai urat, deci du-te la un medic bun si opereazate.

| MihaelaMariaPopa a răspuns:

Salut, da sunt capilare sparte, astea apar cand exista presiune in acea zona a corpului, rezistenta mica a peretelui capilar, grasime in exces cu retentie de apa, insuficienta apa, lipsa de sport care face ca circulatia `` sa nu se deschida`` si sa ia oxigen. Incearca ulei de peste cu omega 3 cateva luni si sau ulei de masline crud.
Capilarele se dilata si apoi se sparg datorita urmatorilor factori:
- insuficienta venoasa a picioarelor (varice)
- dereglari hormonale prin boala
- anticonceptionale
- tulburari de coagulare
- aplicarea de caldura excesiva (bai fierbinti, epilare cu ceara) si masajele puternice.
Tratamentul unui vas dilatat sau spart nu se face cu creme! Nici o crema nu lipeste peretele rupt! Asa cum nici un medicament nu poate sa previna spargerea lor!
Principiul e sa eliminam sangele scurs din el atunci cand s-a spart. Pentru asta se folosesc lasere Nd-YAG si substante speciale. Poate fi nevoie de mai multe sedinte de tratament. Sigur ca fiecare aduce imbunatatiri vizibile.

Intrucat se trateaza doar efectul si nu cauza, in anii urmatori alte capilare se vor decompensa si vor trebui tratate. Netratate, se vor intinde si vor colora zonele ca o retea de nuante de rosu.

| SunnyDay88 a răspuns:

Se indeparteaza chirurgical.