| Larisamonica a întrebat:

Bună!
De ce dupa contactul sexual a doua zi mi-a curs un lichid alb? Tin să menționez că am folosit prezervativ

7 răspunsuri:
| StMarian2003 a răspuns:

Probabil ești în perioada fertila
Lichidul este ceva normal corpul tau voia să spună că e gata să ducă o sarcină

| Violleta2022 a răspuns:

Poate ai candida...du-te la analize citologice!

| MariaJust a răspuns:

Bună!

Există câteva motive posibile pentru care ai putea observa un lichid alb după contactul sexual, chiar dacă ai folosit prezervativ. Iată câteva posibilități:

1. Lubrifiantul de pe prezervativ:
Unele prezervative sunt lubrifiate, iar acest lucru poate lăsa un reziduu care poate fi observat după contactul sexual.

2. Scurgeri vaginale normale:
Este normal ca femeile să aibă anumite scurgeri vaginale. Acestea ajută la curățarea și la umidificarea vaginului și la prevenirea infecțiilor. Consistența și culoarea scurgerilor pot varia în funcție de diferiți factori, inclusiv de unde te afli în ciclul menstrual.

3. Infecție
O consistență mai groasă și albă poate indica uneori o infecție cu drojdie. Alte simptome pot include mâncărime, roșeață sau disconfort. Dacă suspectezi o infecție, este bine să consulți un medic.

4. Ovulația:
În timpul ovulației, este comun ca femeile să experimenteze o schimbare în consistența și culoarea scurgerilor vaginale. Acestea pot deveni mai clare și mai elastice.

Dacă observi o schimbare persistentă în scurgerile tale vaginale, sau dacă acestea sunt însoțite de alte simptome cum ar fi miros neplăcut, disconfort sau mâncărime, ar fi bine să iei legătura cu un medic.

Sper că aceste informații sunt de ajutor!

| AndreeaDeea2 a răspuns:

Poate ai fost la perioada fertila sau ai poate începi să candida, eu am pățit de la unele prezervative.

| Hyperion7 a răspuns:

Daca ai mâncărimi, printre altele, atunci e vorba de candidoză vaginala.
Însă daca secreția nu vine însoțită și de altceva, atunci probabil că un semn de la corpul tau că ești în perioada fertila.
Însă daca nu te-au mulțumit răspunsurile de pe TPU, nu ezita sa te duci la un medic. Posibil sa fie și altceva.

| Florin23041989 a răspuns:

Candida, sifilis, etc