@Pedala - ))
Domnisoara, ma tem ca acum nu mai are rost sa te acuzam sau sa te judecam, dar eu te rog sa iei in considerare urmatoarele aspecte:
1. O sa fii nevoita sa-ti intrerupi scoala, studiile, o sa pierzi un an, o sa-ti pierzi colegii de clasa, prietenii de acolo, o sa fii nevoia sa repeti un an. Stii ce greu e sa te incadrezi iarasi intr-un colectiv si mai ales sa ai cheful de-a invata, dupa ce-ai fost scoasa din circuit un an? Pe langa faptul asta, nu mai spun de faptul ca-n tot acest timp vei fi nevoita sa ai grija de bebel, deci nu stiu cum o sa faci acest lucru.
2. Tu ai 15 ani, abia ai buletinul scos, prietenul tau abia 19 iar daca n-a avut responsabilitatea sa se protejeze, mai ales c-o fata minora, imi dau seama cam ce fel de invidid e. Hai sa fiu echilibrat, obiectiv si bland: imatur. Tu doresti un tata imatur pentru copilul tau?
3. Ganditi-va la viitorul vostru. Aveti cu ce sa-l cresteti? Crezi ca familia va va sustine mereu? Bine, pe langa faptul ca tatal tau nu stie acest lucru, iar daca mama ta nu i-a comunicat pana acum aceasta problema grava, imi cam dau seama si ce fel de persoana este mamica ta, deci nu ma mira ca te sprijina si deja te alunga intr-o garsoniera la o varsta la care ar trebui sa inveti principiile mecanicii sau progresiile la matematica.
4. Tu crezi ca la 15 ani poti avea grija de-un copil, de moment ce tu esti un copil? Esti in masura sa dai sfaturi in calitate de mama, sa distingi ce-i bine si ce-i rau, sa stii sa gestionezi situatiile de urgenta, de sanatate, de alimentatie?
4. Tu stii ce inseamna un copil? Lasa ce vezi la televizor, lasa ce vezi prin parcuri unde-s mielusei si nu scot un zgomot.
5. Esti pregatita de-a pleca de langa parinti? Sa-ti incalzesti singura mancare, s-o prepari, sa faci curat prin camera, sa faci cumparaturile? Prietenul tau e-n stare sa plateasca toate cheltuielile, sa bata un cui in perete, sa aiba grija de persoana de langa el, sa aiba grija ca nimic sa nu lipseasca din casa, sa ofere dragostea neconditionata unui iubit si sa legene un copil?
Gandeste-te!
1. Cea mai proastă decizie din viaţa ta: Decizia de a păstra copilul. Desigur, această decizie groaznică a venit pe fondul unor alte decizii proaste luate în prealabil: Decizia de a face sex înainte de 16 ani, decizia de a risca să faci sex neprotejat, etc. etc.
2. Sunt 150% de acord cu @Pedala şi 100% de acord cu @Flav.
3. Eu să fiu taică-tu nu te-aş ajuta nici măcar cu privirea. De ce? Ai vrut să fii matură şi te-ai crezut mai presus de toţi? Foarte bine! Atunci fii mai presus de toţi şi descurcă-te, SINGURĂ!
4. Din păcate nu mai poţi face avort.
5. Cu şcoala ce vei face? Oricum un an trebuie să iei "pauză", asta-i clar!
6. Eu să fiu taică-tu, nu te-aş înţelege indiferent ce ai spune aşa că ai şanse sub 1% ca taică-tu chiar să te înţeleagă!
7. Vor să vă facă "cadou" o garsonieră? Hai că asta-i tare! Nimeni nu face nimănui CADOU o casă! Veţi plăti pentru casa aia cu vârf şi îndesat!
8. Dacă povestea e adevărată, tu te vei afla printre oamenii pe care eu îi înjur constant. De ce? Pentru că eu la 20 de ani, muncesc de sparg alături de prietena mea şi facem amândoi facultate şi abia ne putem permite să stăm într-o garsonieră CU CHIRIE iar din leafa mea se duc o grămadă de bani la stat. Şi statul plăteşte celor ca tine subvenţii.
Mi-e scârbă de voi ăştia inconştienţi care trăiţi pe banii noştri, ai celor conştienţi de viaţă!
Îmi doresc sincer să pierzi sarcina!
Totală lipsă de respect pentru tine!
Nu e bine ce ai facut. Aveai destul timp inainte sa faci copii, de ce nu v'ati protejat? Mai ai si 15 ani.SI 1.atunci cand o sa nasti o sa fie riscant si 2. s'ar putea sa nu mai poti face copii niciodata.
A fost alegerea ta, si in legatura cu tatal tau.nu stiu cum ai putea sa il convingi.Crezi ca lui o sa'i placa, atunci cand fetita lui la 16 ani o sa schimbe scutece si nu o sa mai stea in casa lui? Totusi incearca sa il convingi ca asta e decizia ta, si.
Bravo, sunteti un cuplu pe cinste! Nu stiu cum ar fi mai bine, poate sa vorbeasca mama ta prima cu el, sa pregateasca terenul, macar sa-l intrebe cum iar place lui sa aiba un nepot.
Si despre ce zic ceilalti, nu zic ca nu-ti va fi greu, insa fiind atat de tineri veti fi mai apropiati de copilul vostru si va veti intelege mai bine.
Domnul fie cu voi.
Iti vei iubi copilul ca doar este al tau, dar mai traziu iti va aprea rau ca ai luta decizia asta. voi face o completare la raspunsul lui flav: ca toate adolescntele probabil iti doresti sa iesi prin cluburi sa te distrezi sa te imbraci frumoas etc, cu un copil nu vei mai putea face aceste lucruri cel putin in prima jumatae a anului, si atunci iti vei da serama ca viata ta nu este asa cum ti-ai imaginat si-ti va parea rau ca ai facut acest copil, il vei lasa la bunici si tu-ti vei continua viata alaturi sau nu de iubitul tau. am vazut o multime de cazuri ca ale tale. un copil trebuie sa creasca cu parintii, are nevoie de iubirea si de afectiunea lor. un copil nu este o joaca sau un capriciu ci o responsabilitate pentru toata viata.
Atata vreme cat v-ati asumat o raspundere atat de mare nu vad de ce ar fi greu sa convingeti un tata! Dar cu fapte, nu cu vorbe!
Felicitari ca ai avut curajul de a-l pastra
alte fete de varsta ta vin cu intrebari de genul cum sa avorteze?
trist ca ti-ai inchis viata de la anii tai cand ar fi trebuit sa-ti traiesti copilaria dar asta e... tu ti-ai ales destinul
ai grija de tine si de ingeras
Buna bine faci sa nu avortezi daca ti-l doresti ca el nu este devina cu nimica dar trebuia sa va protejati si eu am 15 ani iubesc copii pr meu are tot 19 ani dar nu vreau un bebe acum dar sa nu te gandesti la prosti dupa ca il nasti vreau s ail vad si eu in poze daca vrei :*imi dai idu tau
Pai spune-i ca nu mai poti sa avortezi ca daca t judeca ca doar atat poate sa faca:*nu t speria ca o sa intelegeaga pana la urma:*
Deja nu se mai pune problema de avort, pentru ca sarcina e prea avansata. in cel mai rau caz tatal tau ar putea sa-ti propuna/ordone sa-l dai spre adoptie. sa speram ca nu va fi asa. pai, daca zici ca ai lui te sprijina, succes.desi, simt ca ti-ai cam inchis viata. oricum, ma bucur pentru decizia ta, ca pastrezi copilul pentru ca este un ingeras.
sa-l iubesti, pe copil. restul nu conteaza.
Atat vreau sa ti spun, e o greseala ce ai facut, sa ramai gravida la anii astia, sper sa fie sanatos si sa l educi bine
Nu are ce sa iti faca nu il baga in seama lasa-l sa vorbeasca pana nu mai poate, dar ciudat e ca inki nu si-a dat seama dk spui ca ai deja 4luni
important e sa te intelegi cu tatal copilului, si sa iti traiasca cel micaveti grija de voi
Te admir pentru ca la varsta ta vrei sa il pastrezi!
pentru 15 ani esti foarte matura!
jos palaria!
Mai eu nu te judec. dar cu scoala? era mai bien daca asteptai macar pana la 18 ani daca tot voiai copil dar fato ce a fost in capul tau e cam devreme... eu am 15 ani si nici nu mi-am inceput viata sexuala si eu la 15 ani esti deja gravida e rau nu o sa ajungi bine
Mda, tatal tau ce o sa zica?"Copilul meu, o sa aiba un copil."Ce stii tu despre viata? cate sacrificii trebuie sa faci pentru un copil, numai un om matur stie; 0
Pariu ca "prietenul" tau te va parasi intr-un an? ce idiot isi doreste un copil la 19 ani?!
adu-ti aminte de cuvintele mele!
Intrebarea nu e "cum sa-l faci pe el sa inteleaga?";
Intrebarea reala e "cum sa te faca el sa constientizezi ce ai facut, responsabilitatile care vor veni pe umerii tai; cum sa te faca sa realizezi copilaria, tineretea distrusa si anii de scoala pierduti?"
Tu meriti doua palme-nu crede tu tatal tau o sa te astepte cu un buchet de flori cand afla, mai ales ca ai scuns 4 luni sarcina.
Parintii tai merita doua palme. Pentru educatia data si ca nu au fost in stare sa te stapaneasca pana la 17 ani, privind relatiile sexuale.+ Ca nu au discutat cu tine pe asemenea teme(dovada fiind lipsa ta de inconstienta si imaturitate-crezi ca un copil il cresti asa usor si ca totul o sa fie roz; gata am batut din palme si gata! am cu ce sa-mi imbrac si sa-mi hranesc copilul ) sau macar sa-ti puna in mana un pachet de prezervative daca tot au vazut ca ti-au luat-o razna hormonii si ca ei nu mai au ce sa faca.
Respectivul merita doua palme si un an, doi la racoare pentru corupere de minori.Chiar daca ai fost de acord sa te culci cu el, tot minora esti iar el major.
Adyem...pedala si flav cam au dreptate... tiar conveni sa muncesty din greu si sa nu reusesti sa iti intretii familia si sa te certi din neajunsuri din cauza ca trebuie sa le platesti la inconstienti ajutoru social? hay sa fim seriosi.gandestete ca altii muncesc in fundu pamantului si voi va batety joc.asa va trebuie pentru ca nu aveti capu pe umerii.va credeti atotstiitori
Girl, v-ati bagat intr-o problema urata.
Tatal tau va avea draci pe aceasta situatie mult timp de acum incolo. Dar daca parintii prietenului tau va sprijina financiar ca sa va construiti o viata normala atunci si tatal tau va ajunge sa accepte situatia intr-un final.
Nu te astepta sa-l faci sa inteleaga prea usor, mai trist e ca va trebui sa intelegi tu ca peste inca 4 luni si jumatate vei face parte dintr-o alta familie.
Asa ca sfatul meu e sa verifici cu foarte mare atentie ce sprijin ai in prietenul tau si [foarte important] in parintii prietenului tau pentru ca ei vor fi cei de care vei avea nevoie cel mai mult in urmatorii ani.
Iar daca tatal tau va intelege situatia atunci cu atat mai bine, veti fi o familie fericita.
Dar nu te astepta sa inteleaga imediat situatia... are nevoie de timp pentru asta.
Nu sunt de acord cu kongeriket totusi, prea vede lucrurile la modul dramatic.
Conditiile difera de la caz la caz, iar discursurile a-la Emil Boc "vei trai pe banii mei, eu care muncesc si dau la stat" sunt lipsite de logica.
Dar sunt de acord cu faptul ca s-ar putea sa ajungi sa regreti decizia pe care ati luat-o impreuna.
Si mai sunt de acord cu faptul ca s-ar putea sa nu ramai langa actualul tau prieten pentru toata viata.
Insa oamenii maturi nu se lamenteaza, ei trebuie sa-si pastreze calmul si sa gaseasca cele mai bune solutii. Nu te speria, vei simti mereu ce e mai bine pentru tine si pentru familia ta
Pai e bine ca nu te gandesti sa il avortezi si ca mama ta a aflat si vrea sa te ajute. Cat despre tatal tau va trebui sa se obisnuiasca cu ideea. E pacat ca ti-ai pierdut copilaria dar e decizia ta . Iar despre tampitii care te tot injura nici sa nu-i bagi in seama ca au impreuna un neuron si ala in vacanta
Eu sa fiu in locul lui taica-tau l-ar raporta pe iubitul tau pentru sex cu o minora sa vezi ce dosor penal fain ar avea!
Eu sper sa nu fie adevarat si sa faci misto de noi pentru ca altfel ti-ai distrus viata.
Si o vecina de-a mea la 15 ani era insarcinata si acum la 16 ani a nascut si acum are un baietel de 3 ani.
A renuntat la scoala, are numai 8 clase facute, are un copil de ingrijit, barbasu o bate non stop, etc.
Asa iti place tie sa traiesti?
Nu zic sa nu faci copii sau astea insa acum nu este momentul potrivit.
Oricum acum este prea tarziu pentru sfaturi sau pentru faptul de a te judeca.
Sa fii sanatoasa si u si copilul si sper sa nu ai probleme la nastere si sa te descurci cu toate lucrurile noi deoarece este o noua provocare in viata de cand nasti.
Felicitari si iti doresc sanatate si fericire:*
Spune-i lu taicatu daca ar fi fost si el in locul tau ar fi vrut sa isi avorteze ingerasu? un suflet nevinovat?
Nici sa nul lasi daca zici ca veti avea unde sa stati nu vad dc nu l-ai pastra ai toate conditii pentru a creste un copil bv tie ca ai curajul de a pastra un copil sa fi fericita si sal iubesti mult ca e cel mai frumos si cel mai fericit pas in viata unei fete sa aduca pe lume un ingeras de copil
Nu stiu ce e in capu vostru, sincer acum! Altele la 15 ani se joaca cu papusi, dar totusi te admir findca nu vrei sa il omori, am vazut o gramada de "criminale" aici, ma bucur ca nu esti una dintre ele!
Felicitarile mele! :*
Chia daca la inceput va avea un soc.iti spun eu ca te va intalege.nici`un parinte nu ii vrea rau`l copilului sau.
Esti constienta ca nu o sa ii pice bine vestea si la inceput o sa te judece. dar dupa o sa se schimbe treburile.
:*
Te-as sfatui sa-ii spui. Uite tati am un bebe in burtica de 4 luni si un pic, pe care imi doresc sa mi`l cresc cu mare drag.Nu mai am cum sa fac avort pentru ca sarcina esti deja avansata. Te rog frumos sa intelegi, cum au inteles si restul si sa fii de acord cu aces bebe care nu are nici o vina.
Sper ca ti-am fost de folos