@Pedala - ))
Domnisoara, ma tem ca acum nu mai are rost sa te acuzam sau sa te judecam, dar eu te rog sa iei in considerare urmatoarele aspecte:
1. O sa fii nevoita sa-ti intrerupi scoala, studiile, o sa pierzi un an, o sa-ti pierzi colegii de clasa, prietenii de acolo, o sa fii nevoia sa repeti un an. Stii ce greu e sa te incadrezi iarasi intr-un colectiv si mai ales sa ai cheful de-a invata, dupa ce-ai fost scoasa din circuit un an? Pe langa faptul asta, nu mai spun de faptul ca-n tot acest timp vei fi nevoita sa ai grija de bebel, deci nu stiu cum o sa faci acest lucru.
2. Tu ai 15 ani, abia ai buletinul scos, prietenul tau abia 19 iar daca n-a avut responsabilitatea sa se protejeze, mai ales c-o fata minora, imi dau seama cam ce fel de invidid e. Hai sa fiu echilibrat, obiectiv si bland: imatur. Tu doresti un tata imatur pentru copilul tau?
3. Ganditi-va la viitorul vostru. Aveti cu ce sa-l cresteti? Crezi ca familia va va sustine mereu? Bine, pe langa faptul ca tatal tau nu stie acest lucru, iar daca mama ta nu i-a comunicat pana acum aceasta problema grava, imi cam dau seama si ce fel de persoana este mamica ta, deci nu ma mira ca te sprijina si deja te alunga intr-o garsoniera la o varsta la care ar trebui sa inveti principiile mecanicii sau progresiile la matematica.
4. Tu crezi ca la 15 ani poti avea grija de-un copil, de moment ce tu esti un copil? Esti in masura sa dai sfaturi in calitate de mama, sa distingi ce-i bine si ce-i rau, sa stii sa gestionezi situatiile de urgenta, de sanatate, de alimentatie?
4. Tu stii ce inseamna un copil? Lasa ce vezi la televizor, lasa ce vezi prin parcuri unde-s mielusei si nu scot un zgomot.
5. Esti pregatita de-a pleca de langa parinti? Sa-ti incalzesti singura mancare, s-o prepari, sa faci curat prin camera, sa faci cumparaturile? Prietenul tau e-n stare sa plateasca toate cheltuielile, sa bata un cui in perete, sa aiba grija de persoana de langa el, sa aiba grija ca nimic sa nu lipseasca din casa, sa ofere dragostea neconditionata unui iubit si sa legene un copil?
Gandeste-te!
Te admir pentru ca la varsta ta vrei sa il pastrezi!
pentru 15 ani esti foarte matura!
jos palaria!
Adyem...pedala si flav cam au dreptate... tiar conveni sa muncesty din greu si sa nu reusesti sa iti intretii familia si sa te certi din neajunsuri din cauza ca trebuie sa le platesti la inconstienti ajutoru social? hay sa fim seriosi.gandestete ca altii muncesc in fundu pamantului si voi va batety joc.asa va trebuie pentru ca nu aveti capu pe umerii.va credeti atotstiitori
Girl, v-ati bagat intr-o problema urata.
Tatal tau va avea draci pe aceasta situatie mult timp de acum incolo. Dar daca parintii prietenului tau va sprijina financiar ca sa va construiti o viata normala atunci si tatal tau va ajunge sa accepte situatia intr-un final.
Nu te astepta sa-l faci sa inteleaga prea usor, mai trist e ca va trebui sa intelegi tu ca peste inca 4 luni si jumatate vei face parte dintr-o alta familie.
Asa ca sfatul meu e sa verifici cu foarte mare atentie ce sprijin ai in prietenul tau si [foarte important] in parintii prietenului tau pentru ca ei vor fi cei de care vei avea nevoie cel mai mult in urmatorii ani.
Iar daca tatal tau va intelege situatia atunci cu atat mai bine, veti fi o familie fericita.
Dar nu te astepta sa inteleaga imediat situatia... are nevoie de timp pentru asta.
Nu sunt de acord cu kongeriket totusi, prea vede lucrurile la modul dramatic.
Conditiile difera de la caz la caz, iar discursurile a-la Emil Boc "vei trai pe banii mei, eu care muncesc si dau la stat" sunt lipsite de logica.
Dar sunt de acord cu faptul ca s-ar putea sa ajungi sa regreti decizia pe care ati luat-o impreuna.
Si mai sunt de acord cu faptul ca s-ar putea sa nu ramai langa actualul tau prieten pentru toata viata.
Insa oamenii maturi nu se lamenteaza, ei trebuie sa-si pastreze calmul si sa gaseasca cele mai bune solutii. Nu te speria, vei simti mereu ce e mai bine pentru tine si pentru familia ta
Deci nu am cuvinte... daca Doamne fereste as fi in locul tau nu as putea face asta sincer...cat despre tatal tau nu cred ca va fi problema din moment ce mama ta este de acord va doresc toate cele bune si sa va iubiti mult:X:X>
Felicitari! Cum sa ii spui tatalui tau pai e cam dificil ca si noi suntem in aceeasi dilema fata are 15 si 8 luni si eu 21. avem unde sa il crestem dar mai aiurea o sa fie cu liceul... dar o sa incercam sa il faca la seral in schimb o am pe bunica mea care o sa ne ajute! in rest nici noi nu am vrut sa faca avort NU VREM SA OMORAM PE NIMENI! fiecare are dreptul sa vada lumina. numai judecati atat. ca o sa va vina randul! inca o data FELICITARI Cris! si mult success incontinuare!
Nu stiu... e nitel complicat cu tati... dar oricum nu-i spune direct tata sunt gravida spune-i ceva de genul''tata am facut o greseala si am ramas insarcinata dar eu si iubitul meu suntem de acord sa il crestem cu mare drag sper sa fi de acord cu decizia noastra'' sper ca te-am ajutat cumva si sa iti traieasca copilasul si sa fi fericita cu persoana iubita
Buna ma numesc larisa si sunt de acord cu tine imi place ca nu tiai parasit copilu si eu am fost in situatia ta dar am 18 ani si fac ce vreau dar u inca esti minora dar ascultati inima si fa ce iti zice ea asculta nu parasi nic copilu tau pup
Citesc peaici si nu-mivine sa cred ce vad : Majoritatea spun ca tiai inchis viata ceea ce este foarte adevarat, dar ca unele 'criminale' asculta-ma putin domnisorico, aici nu e vorba de aruncat un copil dela unu la altu in brate e vorba ca la 15 ani pur si simplu nu poti sa cresti un copil.adica poti sa reformulez afirmatia ta din 'criminale' in 'non sinucigase' Infine am 16 ani si stiu defiekare data cand ma culc cu prietenamea emotile dea avea un copil.si crede-ma doar acel gand ma ingrozeste. Mult noroc, si sanatate tie si celui mic.
@Krissu -Si o vecina de-a mea la 15 ani era insarcinata si acum la 16 ani a nascut si acum are un baietel de 3 ani.
Sa ma inveti si pe mine, draga Krissu cum ti-a dat tie rezultatul asta. la 15 ani era gravida si la 16 deja are copilu' 3 ani?!?!?! wtf.)
@ Cristaa- iti apreciez entuziasmul, si simtul matern da'.
Draga Cristaa, poate ca ai nascut deja pana am ajuns eu sa iti vad intrebarea. Daca ai nascut deja felicitari si spune-mi cum esti acum? Cum este tatal tau acum? De obicei oamenii se tot uita in trecut in loc sa priveasca inainte, se tot uita la greseli in loc sa vada ce pot face acum cu prezentul, cum sa il faca pe acesta frumos. In privinta scolii, nu dispera nu inseamna sa abandonezi scoala, sunt si forme in care poti sa o termini si sa o termini, nu te lasa! Faptul ca nu o sa fii cu colegii tai nu e grav, mai grav e sa nu fii cu ingerasul tau.
Cat despre responsabilitatile pe care le ai acum o sa inveti sa le faci fata si o sa te descurci. Cei care iti zic ca ti-ai pierdut din copilarie si tinerete pot afla ca nu trebuie sa fie neaparat asa, poti sa vezi si altfel lucrurile cand o sa mergi cu copilul in parc. O sa ma intelegi, e asa de frumos sa traiesti sau retraiesti copilaria alaturi de copil dar ramanand si matura. O sa te joci cu el si o sa fie frumos, la 26 de ani si eu m-am dat pe topogan si m-am distrat cu baietelul nostru si acum o sa ma dau cu fetita dupa ce mai creste. Daca rade cineva nu stie ce pierde si anume sa te bucuri din plin de copilul tau si impreuna cu el. Numai bine!
Draga Crista, sa stii ca ma bucur pentru voi doi dar de ce la varsta asta faci deja copil? eu nu te judec nu vreau sa te jignesc, multi au trecut in asta. dar nu vei merge la scoala.trebuie sa ai grija de copil eu singer stiu ca ai pus intrearea asta in 2010 dar ca mamica sa ai grija de ingerasul tau! iti urez bafta!
Hey, daca toata povestea asta e adevarata...un singur lucru sa nu faci ...nul avorta!
Si ce daca ai ramas insarcinata de asta e un dar de la dumnezeu si mama mea a ramas insarcinata cu sora mea la 14 si cu mine la 17 daca nu ramanea eu nu mai eram acum bafta sper ca tatal tau sa te inteleaga bafta
Greseala ta e ca ai ales sa fii insarcinata de la varsta asta 15 ani doamne dumnezeule pai la varsta asta trebuia sa iti vezi de viata ta si ce vei face in viitor pai asta era mai important nu poti face un copil de la 15 ani il poti face la 17 18 19 20 si mai incolo dar nu la 15 ani nasol dar daca asta a fost alegerea ta destinul tau asta este cu asa totusi nu trebuie sa te joci asta este clar ca nu e usor stii cat tragi atat tu cat si prietenul tau de la varsta asta mult dar daca ai vrut copil asta este suporti nu ai ce face ideea este ca nu stii prea multe despre asta esti prea mica nu cunosti fazele foarte bine dar cand avansezi da stii deja cu ce se mananca fazele dar la varsta ta nu ai cum sa stii chestiile astea si nici nu le poti intelege foarte bine