| ioana2013 a întrebat:

Buna dimineata! In urma cu 3 zile mi s-a terminat o relatie de aproape 6 luni...nu pot spune ca era o relatie perfecta, era presarata cu certuri, despartiri, lacrimi (din partea mea), deoarece eu vroiam afectiune, atentie, implicare, tandrete, mesaje de "buna dimineata" si "noapte buna" si tot ce primeam in schimb nu era chiar pe placul meu...cu toate acestea, stiam ca imi vrea bine si ca tine la mine enorm!
Cu o zi inainte de Valentine's am iesit in oras ca sa stabilim ce vom face a doua zi, insa entuziasmul meu a fost brusc curmat de criticile lui la adresa comportamentului meu prea sufocant, prea incapatanat si prea imatur (ex: "daca ne-am vazut astazi, trebuie sa ne vedem si maine? chiar nu poti lasa omul sa respire si sa intelegi ca pentru mine 14 februarie e o zi oarecare?")... dupa asemenea purtare, nu am mai zis nimic, am anulat toate planurile legate de ziua indragostitilor, iar a doua zi am acceptat invitatia la cafea facuta de un amic care e indragostit de mine. Logic ca mi-am anuntat fostul (iubit la acea data) ca voi iesi, intrebandu-l daca are ceva impotriva, ca daca nu ii convine, stau acasa. Mi-a raspuns ca pot iesi, ca totul e ok, dar dupa ce am venit din oras mi-a interzis categoric sa mai ies cu acel baiat, motivand ca acum am o relatie si ca nu am voie sa ies cu tipi care ma plac. M-am simtit oarecum mandra, dar in acelasi timp controlata.
Insa lucrurile au degenerat vinerea trecuta, la o saptamana dupa aceasta ieseala a mea, prin simplul fapt ca imi sunasem fostul sa il intreb daca ne vedem (amandoi avem joburi, program incarcat si nu ne mai vazuseram de o saptamana), iar reactia lui m-a socat, raspunzandu-mi ca nu, ca oricum a doua zi venea la mine si ca e de ajuns. Sensibila din fire, am inceput sa plang, pentru ca imi era dor de el, asa ca m-am razbunat iesind la cafea (again) cu tipul acela, cu toate ca primisem o interdictie totala. Totul s-a desoperit a doua zi, cand fostul meu mi-a controlat telefonul.i-am marturisit adevarul, mi-am cerut scuze ca nu l-am ascultat, el m-a luat in brate, m-a sarutat si mi-a zis ca e mandru de mine ca mi-am recunoscut greseala, ca ma roaga sa nu ma mai intanesc cu respectivul si sa fiu ascultatoare. Insa atitudinea asta wow nu a durat decat putin timp, pentru ca in momentul in care a ajuns acasa m-a sunat sa-mi reproseze neascultarea, ca se simte inselat, tradat, mintit, ca mandria lui si toata iertarea pe care mi-a afisat-o cand era la mine acasa a fost cauzata de aburii alcoolului si ca mai bine punem punct. Si de atunci nici ca mi-a mai dat un semn de viata, decat ieri cand ne-am intalnit intamplator pe strada si radea la mine.
Am nevoie de un sfat...stiu ca am gresit, dar oare pot face ceva sa ii obtin iertarea?

14 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Vai de tine, prostuta din dragoste...
Sfatul meu, du-te si plangi in bratele altuia, ca dobitocul ala cu care ai fost nu te merita.
Mai ai numarul lui ala cu care ai fost la cafea? Vezi daca nu-i dispus sa te consoleze el.
Sau daca vrei o relatie de tip vechi (din aia in care barbatul comanda, barbatul da cu pumnul in masa, etc.)...

| ioana2013 explică (pentru Zenithf):

Da, am numaul tipului cu care am fost la cafea...ma suna zilnic, vrea o relatie cu mine, mi-a luat zambile, ghiocei, imi trimite sms-uri.,,,,

| Zenithf a răspuns (pentru ioana2013):

Sigur ca ai numarul lui, intrebarea a fost retorica. laughing
Ti-am spus, ce vrei de la viata? Alege cat ai posibilitatea sa alegi (si grabeste-te un pic, sa nu alergi toata viata dupa nimic). Este bine ca ai alternative, cat timp ai, altele au ales (prost) si s-au ars. Nu te arde si tu.

| IloveME a răspuns:

Intr-o relatie fiecare avem nevoie de libertatea noastra,de un colt al notru, de o iesire cu prietenii in care sa vorbim fleacuri, amintiri si sa uitam pe moment problemele de acasa!
Incerca-i sa fi foarte "posesiva" cu el, dar oare chiar erai posesiva? parerea mea ca nu, chiar deloc.nu va vedeati in fiecare zi,din cate spui cateodata mai trecea si cate o saptamana,e normal sa-ti fie dor de el,sa astepti msj cu orice fleac de la el in dorinta sa te simti dorita,iubita respectata!
Nu stiu daca ceea ce ai facut tu,iesind cu acel baiat se numeste o lectie,mai degraba ai facut-o din orgoliu,ca sa-i areti ca nu neaparat ai nevoie de el ca sa fi fericita.
Pe tine te inteleg,ceea ce nu inteleg sunt reactiile de copil mic ale lui! sse joaca cu tine cum vrea, clar nimeni nu la obligat sa fie tot acest timp langa tine, dar comportamentul lui da dovada de prostie!
Cel mai bine iti vezi de viata ta, de drumul tau! acest baiat a vrut despartirea si nu stiu cum, i-am dat tu motivul perfect!

| ioana2013 explică (pentru IloveME):

Iesirea la cafea a a fost o razbunare...acum regret si mi-e asa dor de el incat ma doare sufletul sad

| harciog a răspuns:

E mai bine asa, mai avea un pic si te controla si la tampoane.

| zuzu a răspuns:

Greseala e la el.Un tip ca el nu merita sa-ti bati capu'.

| RAY a răspuns:

Nu ai gresit cu nimic, el e un nesimtit, nu a meritat iubirea sincera a ta, uital si data viitoare sa numai ai incredere in barbati

| Azµre a răspuns:

Dacă tu zici că ai greșit, ai o problemă serioasă la cap!
Nu ai greșit cu nimic într-o relație trebuie să existe sinceritate, respect, înțelegere și încredere, la voi nu e nimic. El îți interzice ție anumite lucruri care nu au nici o treabă cu relația în sine. Într-o relație trebuie să fii liberă să faci ce vrei tu. Dacă tu vrei să ieși cu x y z ieși! Nu trebuie să respecți niște reguli impuse, e absurd!
Poate ești și tu puțin posesivă vrei mesaje de bună dimineața sau noapte bună, dar nu e un exces de zel. Așa că eu zic să nu îl mai cauți și să numai ai de-a face cu astfel de oameni! Gândește-te data viitoare vrei să te și bată?

| ioana2013 explică (pentru Azµre):

Multumesc pentru sfat! am auzit totusi ca se plange la niste prieteni comuni ca tine la mine, dar ca nu ma poate ierta...eu oricum nu il mai caut, sper totusi ca peste 3 saptamani, cand va fi ziua mea, ma va contacta tongue

| Azµre a răspuns (pentru ioana2013):

El se plânge că e posesiv, poate tu i-ai oferit și ceva pe tavă și de aceea nu că ține la tine în sensul bun ci în sensul că poate scoate din tine o femeie care să asculte bărbatul adică ceva de genul, femeia muncește, femeia ascultă și femeia face ce zice bărbatul care nu e tocmai așa.
Părere ea, trebuie să existe un echilibru, trebuie să ai libertate, el practic te ținea în lesă.

| BSwwatch a răspuns:

Tu chiar n-ai observat cat de mitocan poate fii omul asta? n-are pic de respect fata de tine, pai sunt vorbe grele acelea,faza cu Valentine's,chiar nu inteleg cum de poti rabda,si sa mai si spui ca-l iubesti,il iubesti pentru ce- fost odata,singura ti-o faci cu mina ta de nu pui punct, pe bune, nu ar merita nici macar explicatii de ce te-i desparti de el, pierdere de timp, si daca tu crezi in faza cu schimbatu..adu-ti aminte de zicala cu lup si blana, nu crede in schimari comortamentale asa a crescut asa moare, neducat!

| ctlaida a răspuns:

Heei! fi serioasa draga mea, capul sus ai facut ceva cu respectivul? nu, doar ai iesit la o cafea ce e rau in asta?
si stii ceva lasa-l in pace o sa isi dea seama ce apierdut ..plangi acum pentru ce pentru un barbat sunt pe toate drumurile nu grabi lucrurile ADEVARATA PROBLEMA ESTE LA EL! Fa-ti prieteni noi iesi cat mai mult si uital si daca iti place si tie de acel baiat iesi incontinuare cu el!

| vladutzu96 a răspuns:

Avem nevoie de timp liber, doar pentru noi, u nu i-ai oferit lucrul asta.atunci cand ti-a dat interdictia u nu ai bagat-o in seama iar asta ne deranjeaza foarte tare... daca te iubeste te va ierta(cred)...