| PaulaPaulayt1 a întrebat:

Bună dimineața la toată lumea, întrebarea mea este, cum ești sigur ca iubești pe cineva dupa ce trece acea faza de îndrăgostire, în care hormonii se joaca prin corp și ai fluturi în stomac?

Răspuns Câştigător
| sierra1 a răspuns:

Cinstit vorbind, din moment ce-i intrebi pe alții, e clar: la tine NU e cazul, nu-l iubești

31 răspunsuri:
| PaulaPaulayt1 explică:

Noi ne înțelegem perfect dar inima nu mai bate asa tare și lucrurile s-au liniștit. Mi-e teama sa nu o dam în amiciție doar ca parca acolo se îndreaptă totul.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca dupa o perioda nu mai simti fluturi in stomac si ti-a trecut indragosteala aia "forte" atunci nu-i dragoste, doar o atractie chimica, animalica, fiindca dragostea advarata nu moare niciodata, putand sa o simti in toata fiinta ta, toata viata, cand esti alaturi de omul pe care-l iubesti din toata inima.

| PaulaPaulayt1 explică (pentru Violleta2022):

Atunci ma întreb când oare voi simți și eu asta? Depinde de vârsta? Eu am 28, oare mai târziu când ma voi mai maturiza?

| Violleta2022 a răspuns (pentru PaulaPaulayt1):

Cand vei intalni barbatul potrivit tie!

Ce răspuns înțelept. Probabil cred ca știu ce am de făcut, sa o termin cu relația asta care nu duce nicăieri și sa îmi aștept alesul inimii. happy

Cu siguranta ceva nu merge in relata actuala, daca tu ai ajuns sa-ti pui asemenea intrebare.
Poti sa te faci libera si sa astepti ca "barbatul destinat tie" sa te gaseasca, sau sa continui sa-l cauti, fiindca fiecare om are perechea lui, pre-destinata.

Frumos spus! Mulțumesc Violleta!

Dar dacă ești sigura ca l-ai întâlnit dar ți-a scăpat printre degete, atunci ce faci? Adică ce spuneai despre pereche și predestinare. Eu sunt convinsa ca într-o zi îl voi reintalni și vom fi împreună dar sunt fantezii. Trebuie sa fiu realista. Oricum înțeleg un pic, probabil trebuie sa intalnesc pe cineva pe care sa îl pot și admira dar și iubi și respecta. Pentru asta, trebuie sa aibă ceva în cap ca pana acum nu am întâlnit pe nimeni superior mie în cunoaștere. Cei cu care am stat au avut inteligenta intelectuala a unei broaște sa zicem.

| PaulaPaulayt1 explică (pentru PaulaPaulayt1):

Și nu sunt foarte deșteaptă dar un pic de inteligenta am fata de ce e în capul acestui om cu care sunt.

Cand il vei intalni, vei sti cu totul ca el este, fiindca simti ca nu poti tarii fara el, ca nu poti manca fara el, ca nu poti sa rezisti 1 zi fara sa nu-l vezi samd.
Alesul tau nu are cum sa-ti scape printre degete, fiindca atractia este prea puternica, iar ce simti pentru el nu vei simti pentru nimeni altcineva.
Trebuie sa intelegi ca-n dragoste nu este nevoie sa fie nimeni superior, ca-n pat si in viata trebuie sa fiti egali, dragostea este cea care se "cantareste" in acest caz.

| relian a răspuns:

Cum esti sigur? Cind nu mai simti ce spui, hormonii ca se joaca si fluturi si alte alea, atunci e clara ca stai cu fratele tau in pat laughing

Nu exista iubire fara atractie fizica, deci daca te atrage, daca iti place de el, daca te potrivesti cu el, sau el cu tine la multe, aia e tot, restul is povesti.
Dar cand nu te mai atrage fizic, nu mai vorbesti acolo de iubire de indragosteala de asta pentru partener, vorbim deja de alte povesti, de alta dragoste, de alte sentimente.
Ai 28 de ani si spui ca nu stii cand, sau daca iubesti. Daca acea indragosteala continua, dupa ceva ani ceva mai slab, dar atita timp cit este prezenta, aia inseaman ca iubesti.
Tanti Violeta bate cimpii cu ceva animalic, la ea dragostea se pare este altceva, doar ca nu stie sa explice, ori poate ca nici ea nu pricepe ce spune.

Dragoste, iubire, zii cum vrei, fara atractie fizica, nu exista, asta daca ne referim la dragostea fata de un pratener, nu aia de mama de frati.

Despre ce instincte de animaluri vorbeste dna Violeta laughing pai daca pe mine o femeie nu ma atrage, ma duc sa fac ceva cu ea, doar ca am insticte animalice?
Poate or fi la ea asa, poate ca nu am eu aceste instincte animalice, doar sa mergi si sa te calaresti cu careva laughing Tot ce se poate, asa ca si la tine trebuie sa verifici, ai insticte de astea animalice, adica cum zice tanti Violeta sa mergi la calarit fara sa vezi, fara sa iti placa cu cine te calaresti?

Poate ca o avea dreptate, eu vorbesc doar ce simt eu, tu la fel ce simti tu, dar din ce spui, fluturi si alte alea, asta stii ce inseamna? Ca ai acele simptom ca ai fost atrasa fizic.Ce vorbeste tanti Violeta ar fi ceva genul, esti legata la ochi, intri intr-o camera, intuneric bezna, prinzi si tu unu si dai sa sune laughing

Asa o fi fost la ea, dar la tine, la mine nu-i asa, instinct animalic ce zice Violeta. Instinctul animalic este ala sa perpetuiezi specia, indiferent cum arata cei doi, o faci pentru urmasi urmasi, din cate eu stiu, oamenii nu fac chestii de astea.

Daca tu ai avut fluturi ai avut si tinatri laughing probabil au fost din aia mai mititei, care nu prea teau intepat asa de rau, care nu teau atras asa de mult.
A fost ceva asa trecator, deci o sa intilnesti si unia care te vor atrage destul sa poti ramane cu el.
Sau, daca nu intilnesti, te vei multumi si cu unul mai asa si asa, vei ramane cu el si asta va fi.
Nu te gindi ca toti cei care stau impreuna, toti cei casatoriti, care au familii, copiii, gata mama mama ce se mai iubesc, nici pomeneala.
Cei mai multi stau impreuna ca asa trebuie, sa stea si ei impreuna cu cineva, sa isi faca o familie, ca asa trebuie, sa faca si ei copii, ca asa trebuie.

Apoi vin copiii, te atasezi si de copii si de mama laughing mama copiilor vreau sa zic, si uite asa ai familie, traiesti fericita toata viata, cum spune povestea aia mincinoasa " si asa au trait fericiti pana la adinci batraneti" dar nu spune toata viata laughing probabil adinci batraneti se referea cau stat impreuna ceva ani, dupa care unul din ei si-a gasit nasu si o sarit in barca ailanta laughing

Nu esti predestinat sa ai pe cineva anume, adica doar unul este pentru tine, alea is asa povesti. Tu ca si femeie esti atrasa cel mai mult de un anume gen de barbat, ai un tipar, nu tu, inconstientul tau.Totul este deja acolo, cum zic oamenii predestinat, adica scris in capul tau in tine.
Daca stii vorba aia "ce tie scris in frunte tie pus" laughing exact asa si este.
Fiecare om se naste cu un drum, cu un program, cu o cale, iar acel program cand va veni timpul lui, va stii, va recunoaste fara sa stii constient asta, care este cel care se potriveste cu programul tau.
Ochi vad, inima cere laughing exact asa se intampla, doar ca oamenii nu stiau ca toate se intampla in cap, ei simteau ceva la inima si de aia au spus ca inima cere, dar de fapt capul cere, mintea cere, inima batea mai tare ca asa ii cerea capu, cai trebuie mai mult.

Deci ochii vad, informatia ajunge acolo, este analizata si daca exista raspuns din partea capului, inseamna ca a recunoscut pe cineva cu care el ar fi compatibil, ceva care este ca si el, un alt program asemanator lui.

Nu se intampla nimic asa intimplator cum cred unia.Asa si cum mincam.Tie iti place un anume fel de mincare, altui nu-i place ce-ti place tie.
De ce? Pentru ca mintea ta place ceva anume, are acolo deja scris cei place, cand ii dai, wow ce minunat se mai simte laughing

Daca o luam asa pe partea cu chimia, atunci putem sa spunem ca totul este chimie.
Ai un borcan, pui acolo chimicale daca vine cineva si amesteca acolo si face bulbuci, gata aia esti cauti ciocan, ala era omu cu ciocanu laughing daca nu face bulbuci, inseamna ca n-a fost ala care trebuie.

Fiecare om este diferit, de aia nu suntem ca sticlele de bere, sau de mai care stiu eu, toate la fel, suntem diferiti, deci chimic vorbind avem ceva diferente.
Si daca pui apa in vin si nu se intampla nimic, este pentru ca apa se pare nu-i buna nici in bocanci laughing deci na reactionat cu vinul, nu-i ala care trebuie.

Si sa ramai cu ciocanu ala toata viata, trebuie sa aiba coada sanatoasa laughing asta vine dupa ce face bulbuci cum am zis, dupa vin si altele.
Este daca vrei cum arzi ceva paie si cum arzi un lemn de stejar, fag, cam asa si aici, dureaza putin, dureaza mult, exact la fel se intampla.
Dar tu ai 28 de ani, esti tinara si nelinistita, sau daca asa oi fi, ar fi trebuit sa stii destule pana la ora asta, zic eu. Paulica mititica, vrei dar nu ai cu ce laughing

| relian a răspuns:

Deci tu ai barbat, ai si copil dar te gandesti sa cauti altul laughing e bun si asa rau.
Dar cu copilul ce faci? Mai spuneai ca vrei sa mergi iar in UK ai mai fost vreo 4 ani, in sf acum dupa ce ai copil sau poate copii, ca mai vine unu pe drum, ce faci pleci cauti altul?
Mai si fumezi, naspa, ai fumat si cand ai fost insarcinata, sau ai intrerupt?
Asa spuneai ca fumezi de 12 ani si ca acum tusesti deja.
Naspa, de ce ai mai facut copil daca nu-ti place de tacsu laughing sau asa s-a intamplat, n-a fost planificat?
Dar al doilea asa spui intr-o alta intrebare ca planificai sa ramai insarcinata iar, ce s-a intamplat te-ai razgindit sau cum mai merge cu lucru la sarcina?
Intrebs si eu, am citit intrebarile tale, nu-s multe dar asa ai spus acolo, eu doar am spicuit asa cate ceva de la fiecare laughing

| PaulaPaulayt1 explică (pentru relian):

Te-ai găsit tu sa judeci pe alții, viata ta e perfecta sau tu ești acela perfect care le știe pe toate? Ești și încrezut. Nu o sa stau acum sa îți povestesc viata mea ca nu te cunosc și nu sunt datoare sa îți dau explicații. Din câte se vede, ești pe aici sa razi de alții și sa îți bați joc. De altceva nu ești în stare. Violeta a spus bine ce a spus, tu vorbești numai aiureli, scrii mult și prost. Și aici am încheiat subiectul, cine vrea sa vorbească frumos și sa ajute o face dacă are de unde dărui. Ai inima plina de răutate și nici sa nu crezi ca ma uimești, ca tine sunt mulți.

| PaulaPaulayt1 explică (pentru relian):

Tu cred ca nu ai fost îndrăgostit niciodată. Cum sa simți fluturi tot timpul? Pe aia ii simți la început, când nu cunoști omul și ți se pare ca e cel mai wow. Dar după o vreme încep sa se calmeze. Nu înseamnă că nu mai sunt atrasa de el fizic sau ca nu mai pot face sex. Tu cum iti iubești soția? Dacă ai una. poate o relație de lunga durata. Violeta a răspuns din punctul ei de vedere și nu trebuie sa jignim. Experienta ta de viață ce spune, ca trebuie doar sa ne calarim? Iubirea adevărată asta e?

| Goete a răspuns:

Dupa ce trece nu mai iubesti.
Ai respect, prietenie, obisnuinta, dragoste fata de persoana respectiva dsr nu mai ai iubirea inflacarata care era.

| Goete a răspuns:

Dupa ce trece nu mai iubesti.
Ai respect, prietenie, obisnuinta, dragoste fata de persoana respectiva dsr nu mai ai iubirea inflacarata care era.
Eu stiu persoane care o mentin inflacarata de 30 de ani, idea e ca nu lasa rutina sa intre in relatie.

| PaulaPaulayt1 explică (pentru Goete):

Da, acum astea au rămas. Ne înțelegem foarte bine. El zice ca ma iubește dar a zis-o prematur din prima zi. Asa ca eu nu cred ca știe ce vorbește. Plus ca a zis-o la toate femeile pe care le-a avut. Nu e iubirea la care visez dar toată lumea care a trecut prin lucruri asemănătoare ma sfătuiește sa rămân cu el. Și asta pentru ca el e singurul care ma ajuta și ma susține din toate punctele de vedere.

| Goete a răspuns (pentru PaulaPaulayt1):

Sa nu crezi ca Violeta asta simte dragoste adevarata, e numai gura de ea. Iubirea adevarata e incondituonala, ceea ce inseamna ca iubesti acea persoana chiar daca "te inseala" si chiar daca acea persoana alege sa isi traiasca viata cu altcineva.

Nu poti evalua inteligenta cuiva decat cu a ta proprie si daca cineva nu intelege ceva, catalogheaza direct ca lipsa de inteligenta si ju ca inteligenta superioara. Din acest motiv marile genii nu au fost intelese pe vremea lor si nici acum.
Dar in momentul in care relatia ta depinde nici macar de inteligenta emotionala a partenerului, ci de inteligenta lui, e clar ca nu aceti o relatie de dragoste si mai bine sa cauti altceva

Nu pot sa iti dau un sfat din punctul asta de vedere, trebuie sa stii ce simti tu dar e clar ca e important sa va intelegeti bine si sa te sustina, insa nu e decat o parte din ceea ce ar trebui sa fie o relatie.

Da, la mine mai e și boala care ma face sa fiu schimbătoare. Trebuie sa înțeleg și aspectul asta. Cum a zis cineva foarte bine, sa nu mai încurc pe nimeni. Dar asa îmi stă în fire.

Ce boala?

Poate suna aiurea... dar el e cel mai bun pe care cunosti, nu? Daca intr-o si o sa simti fluturasi innstomas pentru altul, e alta chestie oentru ca vei fi indragostita - dar nici asta nu iti asigura mai multa fericire

Pai sunt conștienta ca la fel va fi, și nu vreau doar sa mai simt acea senzație. Vreau doar sa știu ca iubesc cu adevărat un om, lucru de care nu cred ca sunt eu capabila.

Tulburarea borderline, cică celor care au asa ceva le lipsește empatia. Deci poate asta e motivul pentru care sunt asa.

Ce sa zic... e important sa nu intre monotonia un relatie. Nici pe plan sexual.

Pe plan sexual e ok, monotonia nu intervine ca nu las eu. Dacă ma plictisesc plec undeva singura. El nu vrea decât sa stea în casa, dar nu ma deranjează asta.

Asta inseamna ca nu e monoton la tine dar la el da... daca pleci singura deja e o "prapastie" intre voi.
La fel si in plan sexual, trebuie sa simtiti amandoi ca nu e monotonie si atunci nu vor fi probleme pentru ca el se uita dupa alte femei. Oricum, as outea sa-ti povestesc lucruri din experienta mea dar ar fi chestii personale pe care nu le expun aici in public, eu cred ca aici o discutie are limitele ei si va fi mereu superficiala

In mod sigur esti capabila sa iubesti

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Normal ca nu simti fluturi tot timpul.
Dragostea se transforma, se maturizeaza.
E liniste si pace, stii ca el/ea e "acasa", iti aduce comfort. Stii ca va apartineti unul altuia. Te gandesti la celalalt, cand gandesti situatii sau chiar viitorul, e si ea sau el acolo. Te consulti cu celalalt inainte sa iei decizii importante.
Il sprijini pe partener cand da de greu. Si el/ea te sprijina cand iti e greu, pentru ca asa e viata, uneori te mai doboara.
Si nu, nu trebuie sa fie admiratie, la fel cum nu trebuie sa fie invidie. E de ajuns respect.

Cel mai usor iti dai seama cand esti o perioada departe de celalat. Cand va revedeti, te apuca niste reactii despre care nici nu stiai ca sunt la tine: plangi, te emotionezi.

Întrebări similare