| andreimrm a întrebat:

din nou
Revin cu inca o itrebare, ma explic, I-am marturisit prietenei ca o iubesc, am avut ceva probleme,gen mi-a parut indiferenta, crezand ca nu-mi impartaseste sentimentul, am mai vorbit intre timp, mai rar ce e drept si imi spune ca are foarte multe pe suflet acum, plus ca a primit o oferta de munca in Anglia pentru 2 ani, si vrea sa mearga, imi tot trimite mesaje cu te iubesc, acum pe ultima suta de metrii, iar eu sunt total confuz, ma pregateam sa renunt crezand ca nu tine la mine, dar acum asta.
Sa mai dau curs? poate exista o relatie la distanta? ce sa fac?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. Reactioneaza asa doar pentru ca simte foarte multa presiune si are nevoie de o ancora, de cineva care sa o stabilizeze si sa-i ofere comfort emotional. Nu tine la tine, vrea doar sa te foloseasca pana se vor linisti lucrurile. Nu e vina ei, nici nu cred ca o face constient. Dar are nevoie de cineva ca sa o ajute sa treaca de aceasta perioada. Si daca ii dai curs cu ce te alegi? Te indragostesti doar pentru a suferi?

Calculeaza-ti sansele, presupunand ca vei da curs mesajelor ei. Sa nu o lasi sa plece nu cred ca poti, daca poti, ar fi nedrept. Ea are sansa la un trai mai bun, sa o tii langa tine ar fi o dovada de egoism. Daca pleaca e aproape imposibil sa nu isi gaseasca pe cineva. Se va trezi singura acolo si sigur va aparea un baiat care sa o ajute sa depaseasca perioada dificila (cam ce vrea ea sa faci tu acum). Presupunand prin absurd ca nu se va intampla asta, distanta oricum va ucide relatia, dupa o perioada atat de scurta nu puteti fi destul de devotati pentru a va pastra unul pentru celalalt. Ideea e ca toate sansele sunt impotriva ta.

E cam tarziu acum sa mai faci ceva. Poti incerca totusi dar sa nu spui ca nu ai fost avertizat. Greece12 e mai visatoare si prefera sa vada partea buna a oamenilor, lumea pe care o vede ea e mult mai buna decat lumea in care traim.

11 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Fiecare om are o nevoie enorma de afectiune, ofera mereu si asteapta sa primeasca inapoi.
Marturisindu-ti sentimentele, a fost o confirmare clara pentru iubita ta si probabil o mare surpriza in fata careia nu a stiut cum sa reactioneze.
Dar asa cum sunt lucrurile acum, am senzatia ca ai devenit limanul ei, punctul ei cel mai sigur de sprijin si are nevoie de tine.
In special in fata hotararii sa se dezradacineze...nu ii e usor si cauta sa-si regaseasca echilibrul.
Asa ca,are nevoie de tine.
Sfatul meu ar fi sa-i ramai aproape,pentru ca si tu ai nevoie de ea.
Si, nu se stie.
Poate ca departarea si greul pe care-l va trece multumita si prezentei tale, sa va aduca mult mai aproape decat ati reusit voi doi in mod normal!
Inteleg ca o iubesti mult, asa ca nu-mi ramane decat sa te incurajez.
O relatie la distanta poate ramane foarte vie, ajunge doar sa o doreasca amandoi!

| andreimrm explică (pentru greece12):

Eu o iubesc foarte mult, si nu vreau sa o fac sa sufere, niciodata nu mi-a trecut prin cap lucrul asta, vreau sa fiu un sprijin pentru ea, sa o ajut, sa fac tot ce-mi sta in putinta, ma implic foarte mult, si mi-e frica sa nu ajung tot eu ala ranit, cu inima rupta. Iti multumesc pentru mesaj, eu nu am renuntat la ea niciodata...

| greece12 a răspuns (pentru andreimrm):

Da,e un risc, intr-adevar.
Iti pui sufletul in joc si aici, numai tu stii daca vrei sau nu sa faci lucrul asta.
Dar eu zic ca ai putea incerca, nu poti sti ce-ti prevede viitorul...sau ce va prevede, nu?

| Verginic?Vac?Gras? a răspuns (pentru andreimrm):

Daca o ti tot asa, sigur vei ajunge cel ranit. Invata sa nu mai daruiesti tot din tine intr-o relatie, vei avea NUMAI de pierdut, lumea e foarte smechera si parsiva.

| andreimrm explică (pentru Verginic?Vac?Gras?):

Nu pot renunta asa, nu m-as putea impaca cu gandul ca renunt la o persoana pe care o iubesc, din simplu motiv ca pleaca, iar eu am fost prea las sa-i fiu alaturi (sufleteste) cand a avut nevoie cel mai mult, dar nici nu va pot contrazice pe tine si pe krakilla, poate aveti dreptate, doar timpul stie adevarul, si sunt sigur ca-l voi afla si eu, dupa cateva luni, poate un an.

Iti irosesti viata asteptand-o pe aia. ce iti garanteaza ca nu se va culca cu vreo 2-3 acolo? pierdere de timp, viata e frumoasa, bucura-te din plin de ea. Rupe relatia, e cel mai bun lucru care l-ai face!

| andreimrm explică (pentru Verginic?Vac?Gras?):

Nimic nu e garantat, si sunt zeci de intrebari pe care m-i le pun in fiecare clipa, si sicer sunt un pic confuz acum, pe 23 o sa plece, vad ce se mai intampla pana atunci...

Prelungesti chinul si pierzi timp aiurea cu ceva care nu va functiona. Mai bine incheie relatia acum.

| Zenithf a răspuns:

Puteti fi acum iubiti, dar dupa ce pleaca veti ramane doar amici.

| Verginic?Vac?Gras? a răspuns:

Renunta clar la relatie, ea va pleca in Anglia si cu siguranta va gasi pe cineva acolo, relatiile la distanta nu merg, e pierdere de timp si din ce descri tu nu pare sa tina prea mult la tine. Mai bine desparte-te de ea si cauta-ti ceva mai bun.