| LILLYYY a întrebat:

Buna dragi prieten, postez o intrebare din partea unei cunoscute, care din pacate e nefericita.Cind era clasa a 10 a cunoscut un baiat,dupa un timp au ajuns iubiti,sa-u intilnit o perioada de un an.A fost o relatie foarte draguta se vedeau in fiecare zi (nu a avut niciodata cu el relatiile sexuale), de asemenea aveau si ei certuri, dar mici si nu grave.Cind a ajuns in vacanta de vara, bunicul ei a sunat-o si i-a propus sa-i faca o vizita(aproximativ 5 zile).El intre timp avea de scris examene la facultate.Atunci cin plecase, in primele zile vorbea cu el intruna la telefon dupa care in una din zile s-a intimplat sa fie violata de pedofili. Ajunsa in spital, parintii ei au facut tot posibilul ca sa nu afle nimeni de cele intimplate.Trezinduse la spital aceasta ea telefonul verisoarei si scrie un mesaj lui ca intre ei totul s-a terminat. Dupa care stinge telefonul, isi sterge toate retelele de socializare.Telefonul ei era disparut timp de vreo 3 zile. Timp de aproximativ o luna si-a revenit din punct de vedere fizic, in afara de parinti si cei apropiati nimeni nu stia unde este si ce i s-a intimplat.In tot acest timp ea merge la psiholog se simte cu mult mai bine si a trecut peste toate aceste dificultati.Insa il iubeste enorm,si nu il poate uita, Daca va puneti intrebarea de ce la lasat atunci e din cauza ca nu a dorit ca el sa simta durere, vinovatie...La moment a trecut o perioada de un an, el locuieste la o distanta de 15 statii de linga ea, pe tot acest parcurs nu a dat ochii cu el nicaieri.Dar are o prietena, si e fericit cu ea.Eu personal l-am vazut de sarbatoarea 8 martie in oras cu prietena lui si intr-adevar erau foarte fericiti.Sincer vreau pareri din partea voastra, cum ar trebui sa precedeze ea ca sa se simta mai bine.Plinge zi si noapte si vorbeste mereu despre clipele petrecute cu el.Mi-e mila de ea, incerc din rasputeri sa o ajut dar nu stiu cum.Cum credeti daca el afla ce ar putea sa se intimple.Ea in niciun caz nu vrea sa se bage in viata lui, fiindca ii e si frica dar nu vrea sa-l fac nefericit sau sa o ea doar din mila linga el...

4 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Asta poate fi tot o urmare a traumei suferite... Cred că amica ta mai are nevoie de terapie, inclusiv asupra acestui „episod".
Și trebuie să învețe că orice act are consecințe, iar deciziile „definitive" NU trebuiesc luate sub imperiul unor emoții puternice.
Acum, trebuie să-și asume eroarea de a fi rupt intempestiv relația și să lase omul în pace, să-și vadă de viața lui. Iar ea să priceapă că nici măcar ea nu e pe de-a-ntregul vinovată de toată povestea asta.
Cu timpul, va trece. Iar terapia o va ajuta mult.

| SkyPilot a răspuns:

Ea este cea care practic l-a eliminate pe baiat din viata ei. Ar fi trebuit sa ii spuna ce s-a intamplat si sa il lase pe el sa decida ce vrea sa faca.
Pune-te in locul lui: ai o iubita care intr-o buna zi dispare fara urma din viata ta. Ce ai crede decat ca doreste sa fie lasata in pace si ca vrea sa nu te mai vada?
Orice solutie care il implica pe el va provoca suferinta si prietenei tale, si lui, si prietenei lui. Ar fi mai bine sa lasati lucrurile asa cum s-au intamplat.
Din pacate ea trebuie sa treaca singura peste aceasta despartire si sa gaseasca puterea interioara de a-si reface viata cu alt baiat.

| Ezeru a răspuns:

Daca se baga in viata lui ori ea ori prietena lui actuala vor suferi ceea ce nu e bine.
Trebuia sa aiba incredere in el si sa ii spuna tot ce s-a intamplat de atunci. Ar fi inteles...
Probabil daca i-ar zice acum adevarul ar spune exact ce am zis eu mai sus.
Ar trebui sa o incurajez sa treaca mai departe.
In plus daca baiatul ii simtea lipsa nu o cauta?

| dinutu98 a răspuns:

Sa isi continue terapia si sa inteleaga ca el si-a gasit alta persoana. imi pare rau d eprietena ta dar asta e lumea rea si crudaa imi pare rau... sincer imi pare rau pe fetele care patesc asa ceva