Te duci mai intai sa vorbesti cu parintii; esti minora, nu poti face avort singura, cel putin nu teoretic.Totusi,niciun medic bine instruit nu o sa-ti faca un avort fara acordul parintilor,caci pot aparea complicatii si nu o sa doreasca sa-si asume el responsabilitatea greselii tale.
Totusi,mai intai de toate,esti sigur gravida? Ai mers la medic,sa-ti confirme si el acest lucru? Poate e doar o dereglare hormonala][in cazul in care nu ti-a venit menstruatia],iar testele pot fi si fals-pozitive.
Daca esti totusi insarcinata,prietenul tau are dreptate,e prea devreme sa aveti copii, la fel cum era prea devreme si sa faceti sex, din moment ce nu stiti sa va protejati corespunzator.
@RaR,sa fii curva e una, sa fii proasta si inconstienta e alta.In plus,nici cu prietenul ei nu mi-e rusine,alt destept...
Copilule, dar tu acum te trezesti, cand nu ti-a venit menstruatia de 3 luni? De la cateva zile intarziere trebuia sa-ti pui intrebari, nu dupa 3 luni.
@MataMika,@fjgofhkcjdk,@DYsSsA si tot neamul cel adormit,si copilul ala pe banii cui creste? Pe ai ma-si banuiesc,ca ei cu siguranta nu au locuinta lor,loc de munca stabil, un venit suficient pentru toti 3, etc.Ea habar nu are sa scrie corect la 16 ani,copil ii trebuie?! Poate ramane infertila in urma chiuretajului, face un bine natiunii romane, si asa plina de pusti analfabeti si inconstienti.
@DYsSsA, nici eu nu te-am 'jignit'. Consider ca nu exista 'a jicni', ci a te simti 'jignit', deci e 100% problema ta.
In varful piramidei nevoilor lui Maslow se afla auto-realizarea.Cum se auto-realizeaza astia doi, cu copchil la 17 ani, cu obligatii uriase, ei fiind practic incapabili de a le savarsi? Isi rateaza viata pentru un maldar de celule care inca nu poate fi numit copil.Traiesti in lumea reala, rareori un copil facut la 17 in ziua de azi e educat cum trebuie si are sanse semnificative la un viitor mai bun.Atunci cand vrei sa faci un copil trebuie sa fii pregatit ca tu sa-l educi,sa-l hranesti,sa-i oferi adapost,mai pe scurt sprijin financiar si emotional, nu maica-ta sau neamurile.Ea, ca mama la 16 ani cu 10 clase, ce-i ofera?
Mai cresti, apoi spune-mi mie teorii de genul asta.
@DYsSsA,nu se cearta nimeni cu nimeni, ca nu ai argumente sa le combati pe ale mele e alta treaba.
@MataMika,eu nu vorbesc de averi interminabile si vile, vorbesc de viata decenta si realizare profesionala.Niciuna nu se prea pot realiza la 16-17 ani cu un copil in brate si am si vreo 2 exemple de tipe inteligente, dar care au ramas insarcinate la 16-17 ani si nu au avortat.Ce fac acum? Cresc copilul,una a fost parasita de tata, sta intr-o garsoniera cu parintii ei, a renuntat la invatamantul de zi si se chinuie sa termine liceul la seral.A facut recent 18 ani si cauta un loc de munca. Cealalta era la un liceu de arte, a ramas insarcinata la 17 ani si a pastrat copilul.Sta in satul bunicilor ei,intr-un soi de baraca,fara lumina, caldura, apa curenta.Trebuia sa termine clasa a12-a anul asta,dar a renuntat la scoala si acum creste copilul, prietenul ei fiind singurul care munceste.
Oare sunt eu materialista sau doar sunteti voi imature si cu prea putina logica, pragmatism si experienta de viata?
Normal ca nu vrea copilul ca doar nu-i prost, si tu ai fost fraiera ca ai facut neprotejat, fa avort cat mai repede
Vorbeste cu mama ta. Sigur o sa faca tot posibilul sa fie cel mai bine pentru tine. Si iubitul tau are dreptate... e cam devreme sa devii mamica
Hell2ena,daca tu vrei cu tot dinadinsul copilul, spune-i ca prentru siguranta ta si a fatului, vrei sa faci o cezariana la un particular... spre exemplu in timisoara costa 2000 euro asa ceva deci,cere-i bani prietenului tau ca doar el e tatal fatului, si uita-te la fata lui, sa vezi cum o sa fie de acord sa-l pastrezi!
Pai da, la 16ani este devreme...si totusi mai bine sa nu se nasca decat sa distrugi mai multe vieti, a ta, a parintilor, a prietenului...
De ce trebuie sa faci cum zice iubitul tau? Esti cumva casatorita cu el? Si ce daca ai 16 ani, un copil nu poate fi o greasala, nu el iti distruge viata cum spun altii, tu ti-ai distrus-o pentru ca nu ai fost atenta. Eu zic sa pastrazi copilul, vei regreta mai tarziu
@Roxana, auzi draga, nu e vorba in viata doar de bani. Ok? Pentru mine viata unui biet copilas care nu a avut sansa sa se nasca e mult mai importanta. Nu mai fi asa materialista. Ok? si tineti gura ca nici tu nu ai sti ce sa faci in situatia ei. Daca mai scrie ceva gresit imediat va luati de ea, ziceti ca sunteti perfecti.
Pai dc sa faci avort. dc sa curmi o viata chir pe ceea a copilului tau? Lasa ce crede prietenul tau trebuie sal pastrezi asa e moral si crestineste. Avortul este un pacat aspru pedepsit de Dumnezeu.E si vina ta daca nu iti doreai copii dc ai mai facut sex asa fac majoritatea fetelor fac sex ca e "matura" fata...Esti matura acum uite o situatie de "adult".Eu zic sal pastrezi.Pastreazal
Nu poti sa faci avort fara semnatura parintilor.asa am auzit oricum cred ca-i prea devreme sa cresti un copil tu fiind un copil si mai bine spune-le alor tai e grava situatie spune-le pana nu e prea tarziu.
Asculta-ma pe mine nu face avort, ca poate dupa aceea nu vei mai putea face copii.Ce daca nu vrea iubitul tau, daca te iubeste va sta alaturi de tine.Ai grija ce faci! Sper ca te-am ajutat!
NUUUUUUU! NU FACI CUM ZICE EL. Orice ar fi pastrezi copilul! Distrugi o viata prin avort desteapto.El vrea sa scape de griji si altele, pastreaza copilul neaparat.
Pai vai de capul tau mai fata, la 16 ani si cu copil?! Nu inteleg de ce Dumnezeu nu ganditi inainte sa faceti sex,ca daca tot sunteti asa mature sa faceti sex,ar trebui sa fiti si destul de mature sa va protejati.Du-te la ginecolog de urgenta, si zi-le parintilor! Chiar daca tu crezi ca o sa se crizeze, o sa vezi ca o sa te inteleaga.Gandeste-te si tu de acum inainte ce faci! Multa bafta!
@RaR: daca a ramas gravida, nu inseamna ca e si curva.Asta e, au fost inconstienti, iar inconstienta se plateste.Crezi ca esti in luna a doua, dar ciclul nu ti-a mai venit de trei luni.Doamne Dumnezeule,vorbeste cu parintii urgent,iar apoi daca se mai poate face ceva, avorteaza, daca nu... tatal copilului va trebuie sa fie alaturi de tine financiar si moral.
Fatuca,tu ai vrut sa te ****, fara prezervativ, acum nu vrei copilul? Ce lume Doamne.De asta suntem cum suntem.
De ce sa faci cum zice el esti proasta?! nu fa avort ramai cu sechele!
Uite ce, stiu ca te gandesti ca acest copil o sa-ti aduca numai griji si necazuri, insa un copil este o adevarata bucurie pentru oricine. Stiu ca ai 16 ani si este cam devreme, insa te pot ajuta parintii tai pana mai cresti. De la 20 de ani va fi mai usor sa-l cresti. Daca tatal lui nu vrea sa afle de el atunci poti gasi pe altcineva pentru ca mai sunt baieti pe lumea asta. El poate fi un fel de tata adoptiv pentru el. In orice caz nu trebuie sa renunti la copil doar pentru ca asa spune iubitul tau. Daca nu vrea copilul sa plece si sa nu se mai intereseze nici de el nici de tine pentru ca u si copilul tau sunteti la pachet.
@Roxana uite ce nu prea cred ca ai dc sa`mi zici "neamul adormit" pentru ca eu nu te-am jignit. Inteleg ca acel copil nu prea are din ce trai, insa parintii fetei o pot ajuta. In afara de asta eu cred ca decat sa omori o viata ca sa stai fara griji, mai bine nu avorteaza. Chiar daca acel copil nu o sa traiasca chiar in lux, ceea ce conteaza e ca va avea o mama si ca va trai.
Bună! Acum asta este, s-a intâmplat , cunosc un caz de la mine din oraş în care fata a rămas de la 15 ani dar tatăl (18 ani) a recunoscut că este copilul lui.Toată treaba a fost că nu au spus nimănui, iar părinţii au aflat foarte târziu.Copilul s-a născut şi este foarte sănatos şi frumos, dar şi iubit de toată lumea .Te sfătuiesc să le spui părinţilor tăi, crede-mă că aşa e cel mai bine. Vorbeşte cu tatăl copilului şi trezeşte-l la realitate, a fost prost că nu s-a protejat acum să plăteasca.Succes!:*
Am facut testul barza si mi-a iesit doua dungi. acolo scrie ca daca iese doua dungi sunt gravida. si nici ciclul nu mi-a venit de 3 luni.
Ynutzika întreabă: