| JusTxMe a întrebat:

e adevarat ca iubirea invinge orice? ca daca exista iubire din ambele parti se trece peste toate greutatile? e adevarat ca daca iubesti te schimbi pentru persoana de langa tine daca asta ar schimba in bine relatia? e adevarat ca desi iubesti, gresesti fara sa-ti dai seama si poate il faci pe celalalt sa sufere desi poate nu vrei? sau de fapt nu iubesti?
merita sa ierti pe cineva daca iubesti si daca cica te iubeste?
daca stie ca a gresit si face tot posibilul sal ierti, si se poarta frumos, desi tu esti indiferenta, chiar rea.inseamna ca te iubeste?
lamuritima si pe mine va rog ca eu nu stiu ce sa cred

6 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Nu. Nici pe departe. O relaţie bine fundamentată din care s-a născut şi iubirea, DA. Aia da! Aia chiar poate învinge orice.
Dar doar iubirea? Nu, nici într-un caz.
Întotdeauna am spus că întâi de toate îmi respect partenera şi abia apoi o iubesc şi pretind acelaşi lucru.
Iubirea lăsată singură fără raţionalizări, face doar rău (de aceea a apărut şi cutuma potrivit căreia linia dintre dragoste şi ură e foarte subţire) şi asta e o realitate.
Din punctul meu de vedere merită să iert pe cineva dacă fapta este în categoria "iertabil". Iert că m-a lovit fără să vrea, iert că nu m-a vizitat că n-a avut chef... etc. Dar NU iert înşelarea/trădarea, nu iert abuzurile fizice şi emoţionale, nu iert când aflu că se foloseşte de mine, sau altele de genul. Poa' să mă iubească oricât, dacă nu mă respectă... iubirea ei tot 0 (zero) valorează.
"daca stie ca a gresit si face tot posibilul sal ierti, si se poarta frumos, desi tu esti indiferenta, chiar rea.inseamna ca te iubeste?" - Nu. Înseamnă că-i prost. Depinde şi ce-nţelegi tu prin greşeală. Totuşi, indiferent dacă consider c-am greşit grav sau că n-am greşit deloc, eu la indiferenţă răspund cu aceiaşi monedă.
Eşti indiferentă? Înseamnă că nu mai vrei nimic de la / cu mine.
Numai bine.

| FataCuOchiiCaprui a răspuns:

Da, e adevarat iubirea invinge orice. Si totusi... uneori iubirea nu e de ajuns. Poate ca azi sunteti fericiti, va iubiti si va faceti planuri de viitor impreuna si peste cateva luni nici macar nu va mai salutati. Daca exista iubire, incredere si respect, da se poate trece peste toate greutatile. Da, te poti schimba daca iubesti, dar asta nu este intotdeauna cea mai buna alegere, si ca nu va duce neaparat relatia spre bine. Gandeste-te ca persoana aceea s-a indragostit de tine pentru ca i-a placut felul tau de a fi, si nu vrea sa te schimbe. Cine vrea sa te schimbe, inseamna ca nu te iubeste suficient de mult. Uneori ii facem sa sufere pe cei de langa noi, pentru ca... ei bine, asa suntem noi, oamenii. Daca iubesti o persoana o poti stii doar tu, nimeni altcineva. Fiecare isi exprima iubirea intr-un mod diferit, unic.

Daca ti-a gresit si totusi il iubesti, merita sa-l ierti. Sincer nu e cel mai bun lucru, pentru ca, cine a gresit o data, va mai gresi si poate vei suferi mai mult. Dar am trecut prin asta, stiu cum e. Chiar daca mintea iti spune sa nu-l ierti si esti constienta ca el e posibil sa mai greseasca nu poti zice nu. Nu inteleg,, cica te iubeste''. Adica tu nu esti sigura pe sentimentele lui? Repet, nu e cea mai buna solutie sa-l ierti, mai ales daca nu sti ce simte pentru tine, dar o poti face, asta daca il iubesti. Decat sa stai si sa plangi apoi luni intregi ca nu l-ai iertat, mai bine ai face-o. Si totusi, oricat de mare ar fi iubirea dintre voi, sau oricat de mult ai tine la el, nu este bine sa-i mai dai si a treia, a patra sansa. Mai mult rau iti faci, si el se va obisnui sa fie mereu iertat de tine, deci va considera ca e firesc sa greseasca. Daca face tot posibilul sa-l ierti, e posibil sa te iubeasca. Daca ai puterea, tine-l putin in suspans, arata-i ca te-a durut ce ti-a facut. Daca nu-l iubesti, nu are rost sa il legi de tine de dragul unei amintiri.

| NickiMinaj a răspuns:

Iubirea asta e greu de gasit happy nu e dupa colt.
In general, orgoliul invinge orice. Si in general intr-o relatie fie unul iubeste, fie niciunul (caz fericit).

| alexandra21_3435 a răspuns:

Da, dar totul trebuie sa aiba o masura. te poti schimba pentru persoana iubita caci atunci cand iubesti nu prea gandesti 100 la 100 rational si te mai lasi purtat si de sentimente, si clar c poti si gresi dar depinde de greseala. oricum un baiat care sa se milogeasca si te vrea inapoi merita atat timp daca vrei si tu asta, si depinde cat a gresit.

| cryss_1476 a răspuns:

Sa incep cu prima intrebare:
1.parera mea e ca iubirea chiar poate invinge orice.
2. poti trece peste greutati daca sunteti alaturi unul de celalat mereu.
3. este adevarat ca te poti schimba de dragul persoanei iubite numai ca relatia sa mearga bine.
4.se intampla ca intr-o relatie ca gresesti involuntar si sa-l faci pe cel/cea de langa tine sa sufere.
5.eu zic ca merita sa ierti persoana iubita numai in anumite cazuri. adica iart-o/iarta-l in cazul in care a facut o greseala fara prea mare importanta. exista anumite greseli peste care nu poti trece cu vederea pur si simplu.
6. ti-am mai spus, depinde de greseala care a facut-o. daca a fost una nevinovata, nu are rost sa-l tratezi cu indiferenta si cu rautate. sa-ti mai spun o chestie... daca iubitul tau face tot ce-i sta in putinta sa-l ierti si iti suporta indiferenta si rautatea, crede-ma ca te iubeste! sper ca te-am lamurit cat de cat!

| evilkiss a răspuns:

Iubirea a fost si va fi tot timpul biruitoare, daca exista dragoste reciproca, intelegere se pot trece peste multe, depinde acum in ce sens gresestewinkinguneori merita sacrificiul, bft