In ultima perioada, odata cu cresterea frecventei cancerelor, au fost identificate o multime de cauze posibile pentru aparitia lor.
Pastila de a 2-a zi e contraindicata daca exista un istoric de cancer hormono dependent, cum a zis si gyzzard, pentru ca ii grabeste evolutia, dar ideea de a genera cancer nu exista cu dovada stiintifica.
Daca fumatul este demonstrat clar ca factor oncogen, cand e vorba de pastila de a 2-a zi sunt doar afirmatii nefondate.
Da. Acele pastile au un continut mare de hormoni sexuali (progesteron si estrogen). Corpul uman nu este facut sa suporte cresteri bruste si atat de mari din hormonii astia. Totusi, corpul femeii poate sa reziste la o doza din pastilele astea dar trebuie sa existe o distanta mare intre o doza si cealalta (de aceea scrie in prospect sa nu folosesti mai mult de doua pe an). La 2 doze/an se presupune ca sunt sigure (Ginecologii recomanda 3 doze pe an, dar mie mi se pare ca, cam forteaza limita.), dar la mai mult exista riscul de a produce modificari ce duc spre cancer. Alt efect pe care il mai au in domeniul oncologic, e ca tumorile maligne (cancerele) de aparat reproducator sunt hormon dependente, ceea ce inseamna ca, daca exista o celula maligna in corp, fluxul asta imens de hormoni o sa o faca sa creasca ca fat frumos (nu de la o celula la cativa centrimetri dar ii mareste, temporar, foarte mult, ritmul de crestere.
Baietii (amandoi viitori medici) au dreptate. Tu de e nu crezi? O pastila cu atat de multe reactii adverse, atat de periculoasa si cu efecte atat de drastice...
Din cate stiu eu, te ajuta sa nu faci bebe, nu te baga in cancer
Am luat si eu, urgenta