| ingerashhhh a întrebat:

Este permis sexul in primul trimestru de sarcină? Ejacularea in vagin poate face vreun rau?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Atat timp cat sarcina se desfasoara normal, puteti face sex de cate ori doriti pana in ultima sau ultimele saptamani de sarcina. Pe masura ce sarcina progreseaza, cresterea in greutate, marirea progresiva abdomenului, durerile de spate si alte simptome ar putea scadea sau diminua entuziasmul pentru sex si vor determina si schimbarea si adoptarea unor anumite pozitii de sex. Atat timp cat va simtiti confortabil, aproape orice pozitie sexuala poate fi abordata in timpul sarcinii, important este sa fiti creativi, atat timp cat placerea persista si in toata aceasta perioada barbatul poate ejacula nestingherit, fara probleme deoarece spermatozoizii nu mai pot trece din vagin in uter. Daca in timpul contactului sexual apare durerea sau o cat de mica sangerare trebuie consultat medicul in oricare dintre aceste situatii. In concluzie; se pot intretine acte sexuale pe intreaga perioada de sarcina fara restrictii de ejaculare in vagin. Multa sanatate.

14 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Doar daca nu ai anumite probleme.Numai medicul care te consulta iti poate spune. Ejacularea conteaza prea putin.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Esti gravidă ingerașo?

| mihai69 a răspuns:

Da, dacă nu cumva medicul a recomandat în mod expres o pauză.
Ejacularea poate avea loc oriunde - nu mai contează, ești deja gravidă.

| Emilian65 a răspuns:

Daca sarcina decurge fara probleme si nu ai restrictii de la medicul ginecolog, poti face sex de cate ori vrei si pana aproape de nastere.

| minrest a răspuns:

Se poate face si in luna a noua, dar cu grija. Copilul e in placenta, unde nu patrunde decat sangele tau, prin vasele de sange, asa ca nu are treaba ejacularea in vagin cu copilu. Sarut mana.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru minrest):

Nu ar strica sa-i explici si numitei sofisis care abereaza cum o face de obicei. laughing

| sofisis a răspuns:

Uhm...e cu dus si intors. Depinde FOARTE mult de sarcina ta.
Daca e fara probleme si daca medicul nu ti-a zis altceva, poti face sex.
Totusi nu iti recomand ejacularea in vagin deoarece sperma contine anumite substante in compozitie care pot genera contractii la tine si deci avort spontan. Incearca sa eviti deci ejacularea in vagin.
Cat despre actul sexual in sine, exista situatii in care NU se recomanda deloc a se face sex. DAR asta nu ti-o poate lamuri decat medicul care te are sub observatie.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru sofisis):

""In cazul unei sarcini normale se pot intretine relatii sexuale pana in momentul in care ti se rupe apa"" De asemenea : "Stratul subtire de mucus care acopera cervixul are rolul de a proteja copilul impotriva infectiilor (se intrerupeorice legatura dintre vagin si uter). Acelasi rol il au sacul amniotic precum si muschii puternici ai uterului." http://www.copilul.ro/......a2312.html

| minrest a răspuns (pentru sofisis):

Contractiile nu sunt generate de sperma, sperma sta pe pielea din interiorul vaginului pana cand e curatata. Si pe urma, contractii in luna a treia?

| sofisis a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Nu ma stresa pe mine cu articole. Ceea ce am spus ramane valabil. Stiu asta de la oameni avizati...nu de pe net sau de la cei care au impresia ca daca au visat noaptea ca's medici, sunt pe bune medici.

| sofisis a răspuns (pentru minrest):

Contractiile pot aparea in urma actului sexual, ca urmare a prezentei in sperma a unui hormon specific (prostaglandin), utilizat in spitale pentru inducerea travaliului.

| sofisis a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Si in plus, serios, m-am plictisit sa te rog saptamanal aproape sa nu ma mai bagi in seama.
Incepi sa te amorezezi de mine de ma cauti atat de constant? Vezi-ti de raspunsurile tale si lasa-ma pe mine in ignoranta mea.
A, si ca sa punem capat oricarei discutii pe tema asta: SA MA CONTRAZICI PE CE INSEAMNA SI IMPLICA EXACT O SARCINA, ATUNCI CAND TU PERSONAL VEI FI INSARCINAT.
Pana atunci permite-mi sa cred ca am habar mai mult decat tine.

| sofisis a răspuns (pentru sofisis):

Iar daca esti in primul trimestru e destul de riscant pentru ca sarcina e foarte vulnerabila. Dar ma repet, singurul care poate spune exact ce si cum e medicul care are sub observatie sarcina.

| Oana92 a răspuns:

Daca nu exista restrictii medicale poti face sex oricand vrei.

Întrebări similare