| AndreeaRoxanaBZ a întrebat:

Bună happy. Eu și prietenul meu avem planuri împreună, mai exact sa ne mutam împreună (ne-am gasit deja un apartament) suntem împreună de aproape patru ani și avem amândoi 22 de ani. Problema sa îi spun așa este ca el își dorește foarte mult ca eu sa dau de carnet, ba chiar mi a spus și un termen, zilnic îmi spune sa învăț, ca o sa fie foarte mândru de mine, ca ne vom lua și o mașină și cât de mult își dorește el asta. Ei bine ieri I am spus ca nu vreau sa dau de carnet când vrea el și ca o sa dau cand o sa fiu pregătită sau când o sa simt asta,dar pe mine nu mă atrage deloc, am și rău de mașină. Iar el de ieri e supărat, e dezamăgit, mă evita oarecum,doar tace. Mi a spus ca l supără decizia mea foarte mult. Ca el își dorea sa dau acum,curând,și ca îl dezamăgesc. Iar întrebarea mea este, ce sa fac în cazul ăsta? Mă simt vinovata,dar cred ca ar trebui și ca el sa îmi respecte decizia,cu toate astea nu mai știu ce sa îi spun. Sa îi mai explic încă o data? Sa îl las așa, sa se obișnuiască cu ideea? Sau sa fac cum zice el deși nu îmi doresc asta, și cel mai probabil din cauza asta o sa și pic. Mulțumesc pentru pareri

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Pare cam, sa zic asa, posesiv. Vrea sa iti controleze viata de acum.Parerea mea este sa te mai gandesti in a lua o decizie de a sta cu el.Asa va fi mereu.

| Violleta2022 a răspuns:

Spune-i de ce iti este frica si nu vrei.
Singura metoda de a rezolva o problema este cand o incepi de la adevaratul motiv, spus sincer.

| mihai69 a răspuns:

Probabil vrea și el să bea o bere când mergeți cu mașina undeva...winking
Oricum - se pare că tu nu ești făcută să fii șoferiță și dacă el nu pricepe asta, spune-i că trebuie să-și asume și consecințele unei eventuale reușite ale tale de a lua permisul de conducere: neîndemânare, risc mare de accident ș.a.m.d. Să nu mai vorbesc de prețul unui RCA pentru cei sub 30 de ani...
În orice caz, așa cum s-a mai spus deja - ceva clar NU e OK în relația voastră, dacă el nu pricepe fără argumente speciale (sau mai rău - chiar ȘI cu argumente!) că un anumit lucru ție nu îți place.

| neutrino a răspuns:

Ar fi o mare greseala sa traiesti dupa tiparele lui.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Raul de masina dispare cand esti la volan. Deocamdata eu pricep ca tu ai mai mult frica sa nu cazi la examen, nu ca nu te-ar atrage. Esti o mica mincinoasa care nu ai incredere in tine. Plus ca sunt adunate prea multe griji si cu mutatul impreuna si te apasa ca sunt prea multe deodata. Am mai vazut eu cazuri si au scos carnet f usor si dadeau vina pe altii ca nu s-au apucat mai devreme. Daca le planifici pe rand, esalonat, le rezolvi.

| UnBroken2016 a răspuns:

Spune-i ca nu vrei sa il calci cu masina cand o scoti din garaj si poate nu o sa te mai tampeasca sa faci ce vrea el. Daca continua, te vei asigura ca vei da peste el si nu va fi un accident.

| seth2016 a răspuns:

OK, asta a dezvaluit ceva despre voi, adica despre relatia voastra.

Amandoi aveti o contributie la disputa asta si ar trebui sa stati calm de vorba despre relatia voastra: ce faci tu, ce face el, ce aveti in comun si ce aveti diferit, de ce va temeti, cum defineste fiecare din voi relatia.

Nu e vorba aici de condus masina sau nu. Este vorba de felul cum va definiti reciproc si cum va intelegeti unul pe altul.

Bafta!

| Kira5854 a răspuns:

Spune-i ca nu esti paisonata de masini si nu esti genul de persoana care sa stea la volan, sunt oameni care sunt facuti pentru asa ceva si care nu sunt facuti pentru sofat. Si nu vrei sa il dezamagesti, doar pentru asta.
Cu toate ca ai putea invata, iei permisul si nu conduci dupa, dar stii ca il ai...

| Paul_Alexandru_2002 a răspuns:

Depinde.Explica-i situatia ca tu inca nu esti pregatita si nu are rost sa aruncati bani pe geam.
P.S.Nu te speria daca e exact asa cum l-ai descris nu vrea doar sa se mandreasca ca are o sotie desteaota, oricum el va conduce mai mult.
Deci sfatul meu, invata si explica-i ce si cum sta treaba.