Ce rost are să încerci neprotejat ca după să o faci protejat?
Actul rămâne semi-neprotejat, si de aici multe riscuri.
Trist este faptul că prima dată oamenii se gândesc la sarcină, când aud de sex neprotejat, în loc să se gândească la bolile cu transmitere sexuală.
Dacă rămâi însărcinată, ai opțiunea să faci avort și problema este rezolvată, însă, cu anumite boli sexuale rămâi pe viața, nu mai este cale de întors.
În primul rând, contează daca partenerul tău sexual este stabil sau pur și simplu faceți sex ocazional.
Dacă aveți o relație, poți trece peste faza prezervativelor, să-ți consulți medicul ginecolog și să alegi metodă contraceptivă potrivită pentru tine. Prezervativele sunt pentru sexul ocazional, pentru persoane noi.
Înainte de a face sex neprotejat cu o persoană, trebuie ca amândoi să vă faceți analize, sa vedeți dacă suferiți de vreo boală cu transmitere sexuală. Cineva care nu și-a făcut vreodată analize, nu poate afirma în viața asta:,, Eu sunt sănătos, nu am nimic pentru că nu am simptome."
Dacă tipul este doar pentru sex ocazional si dacă ai peste 16 ani, ai putea încerca steriletul, plus, dovada ca este sănătos, înainte de fiecare act sexual. Așa, o faci fără prezervativ și ești și protejata.
Totul depinde de tine și de ce metode alegi.
Daca faci sex neprotejat in perioada fertila, riscul este maxim sa ramai gravida.
Doar daca ai un ciclu perfect regulat (adica care vine fix la acelasi numar de zile luna de luna) si-ti cunsoti foarte bine zilele fertile in care nu ai sex, doar atunci nu risti o sarcina.
Dacă o baga de 2 ori sa simți cum e neprotejat dar fără sa continue mai mult de atât pentru ca de la excitare de mai elimina un lichid care e posibil sa conțină spermatozoizi și sa ramai însărcinată. Deci dacă ai în plan sa o faci numai neprotejat cu partenerul și locuiți împreună. Îți recomand vizita la ginecolog pentru a-ți recomanda niște anticoncepționale pe care sa le iei zilnic sa nu ramai însărcinată atunci când faci sex neprotejat.
Bănuiesc că e vorba de o relație stabilă în care ești singură că partenerul nu are "suprize".
În acest caz dacă doriți să întrețineți acte sexuale fără prezervativ, ca riscurile să fie minime, utilizează metoda calendarului.
Există un interval în ciclu menstrual (dacă e fix de lungime) când ai infertilitate maximă.
Dar cum a zis cineva mai sus, recomand să vorbești cu medicul ginecolog pe tema asta.
Nu este numai risc de sarcina ci si risc de infectare de boli cu transmitere sexuala.
https://www.planificaneprevazutul.ro/cum-sa-fac-sa-nu-raman-insarcinata/
Toate riscurile sunt. Daca vrei sa nu mai folosesti prezervativ, adopta o alta metoda. Poti vorbi cu medicul tau ce pe baza unor analize iti va da anticonceptionale. Pe langa acestea mai sunt si alte metode, repet poti discuta cu medicul tau de familie, despre ce metoda ti-ar conveni.
Fara o metode de contraceptie vor exista mereu riscuri de a ramane insarcinata dar si de a te infecta cu boli cu transmitere sexuala.
E inutil sa incepi actul sexual fara prezervativ iar mai apoi la final sa-l folositi. Practic, e inutil.
Pff. o să dau același răspuns ca la altă întrebare. De când mi-am început viața sexuală, adică 13 ani de zile, am facut-o neprotejat si nu am rămas niciodată însărcinată. Folosim metoda retragerii si atât. Dacă ai o relație stabilă si un partener ok, atunci normal că nu o să contactați boli, in cel mai rău caz vă faceți niște analize și gata.