Advantan este un corticoid, el amelioreaza simptomele si agraveaza orice infectie, mai ales o candidoza. Cel care ti l-a prescris este un nebun, ti-a facut enorm de mult rau, este posibil sa fi agravat o infectie atat de mult incat sa fie ingrozitor de greu de tratat. Lomexin nu este potrivit in situatia ta, intr-o infectie sevrea, cronica, care a "beneficiat" de corticoterapie.
Decizia corecta este sa mergi tu la ginecolog (ar fi fost perfect daca o faceai in primele 48 de ore de la aparitia primului simptom si fara tratament anterior, acum este de preferat ca de la ultima administrare de tratament intamplator sa fi trecut cat mai mult, fiindca e posibil ca administrarea abuziva a Lomexinului sa impiedice cresterea culturilor si sa ingreuneze mult diagnosticul). El avand o boala cu transmitere sexuala trebuie sa mearga la un dermato-venerolog.
A presupus, este extrem de batuta in cap.Ea vrea la medic dupa ce a incercat tratamente vazute pe internet.
Grav daca folosim corticoizi cu potenta foarte mare dupa ureche.
Doamna,sunteti medic.Eu unul habar nu am ce sunt dar nici batut nu as baga medicamente in mine fara consultatie medicala si reteta. Daca este un fapt grav atunci cu atat mai rau pentru ea.Fiecare ne distrugem cu mana noastra pana la urma.Eu fumam asa ca stiu
Imi imaginez ca nu stii, nici nu ai avea cum, nu e deloc cultura generala. Dar daca, sa zicem, alegi un astfel de produs, banuiesc ca te documentezi cu extrema atentie. Adica intai mergi al biblioteca, iei macar o agenda medicala mai solida si citesti cu maxima atentie tot prospectul de 6-7 ori, verificand fiecare cuvant in dictionar, soliciti in farmacie sa discuti cu farmacistul, nu cu un asistent si o intrebi atent despre toate contraindicatiile, efectele adverse si ii spui exact situatia ta medicala si il intrebi clar daca ti-l poti administra, reiei acasa citirea atenta a prospectului si daca ai cea mai vaga impresie ca nu te incadrezi perfect, atunci nu ti-l administrezi. Sau cum naiba faci daca nu ai studii in domeniu si vrei sa-ti adiministrezi un tratament ciudat? ca eu, desi sunt medic, citesc fiecare prospect si de 20 de ori si uneori la a 20-a citire descopar ceva important
Va respect opinia dar decat biblioteca prefer direct la medic, este mai sigur.Pana la urma si cel mai prost medic din RO, unul generalist, stie ca un medicament poate face rau,
Am citit un articol ca, mai nou, organizatiile medicale recomanda ca ambii parteneri sa consulte ginecologul in prima instanta, pentru o mai buna anamneza, precum si pentru ca s-a constatat ca prezenta partenerului in timpul consultului ginecologic il face pe acesta mai atent si mai cooperant, atat in privinta aplicarii tratamentului, daca este cazul, dar si in general. Ce zici de asta?
E doar o recomandare, bazata pe niste chestii psihologice destul de discutabile, daca ma intrebi pe mine. Oricum, sunt niste idei in studiu, nu stim daca e mai bine asa. E mai bine sa mearga la un dermato-venerolog, mai dureaza pana recomandarile astea sunt sustinute de probe si aplicate larg in toate cabinetele medicale. Nu e ceva rau, nu ma intelege gresit, dar nici ceva minunat.
Corect, este cea mai buna varianta. dar eu prezentam varianta pentru cei rau-intentionati care nu merg la medic dintr-un fel de principiu
Bună!
El trebuie să meargă la un control la medicul specialist dermato-venerolog pentru confirmarea diagnosticului şi tratamentul adecvat!
Evident, ÎNTÂI merge la medicul de familie pentru Trimitere la Dermato-venerologie.
Cel mai probabil, este vorba de o infecţie genitală/vaginită, probabil o CANDIDOZĂ!
TREBUIE să mergi la GINECOLOG : o să-ţi facă un test de secreţie vaginală ( "lamela" ) şi va identifica microbul/tipul infecţiei - în funcţie de asta îţi va prescrie şi tratamentul necesar/adecvat.
Dacă secreţia vaginală NU are miros urât/deranjant şi NU este însoţită de mâncărimi sau usturimi, şi dacă are o culoare albă/transparentă ( eventual puţin spre roz/gălbui ), atunci NU ai de ce să te îngrijorezi.
Iar dacă secreţia este ALBĂ cremoasă/lipicioasă ( uneori brânzoasă ), urât mirositoare şi însoţită de usturimi sau mâncărimi ( interne sau externe ) – poate reprezenta o candidoză.
Dacă, în schimb, secreţia este urât mirositoare ( eventual de altă culoare ) atunci este vorba de o INFECŢIE – situaţie în care TREBUIE să mergi la GINECOLOG : o să-ţi facă un test de secreţie vaginală ( "lamela" ) şi va identifica microbul/tipul infecţiei - în funcţie de asta îţi va prescrie şi tratamentul necesar.
Testul pentru secretiile vagine este efectuat pentru a putea fi depistate cauzele vaginitei, sau a inflamatiilor de la nivelul vaginul si a zonei din jurul vaginului (zona ce poarta denumirea de vulva). Cel mai adesea vaginita este cauzata de o infectie, dar uneori aceasta boala poate sa apara si ca urmare a reactiei organismului la sapun, bai cu ulei, spermicid sub forma de unguent, sau dusuri. Vaginita se manifesta prin simptome precum senzatii de mancarime in zona vaginala, dureri si scurgeri anormale.
Dintre infectiile care au ca rezultat dezvoltarea unei vaginite, amintim:
Candidoza - in general candidoza este provocata de anumite ciuperci, precum Candida albicans. Tocmai de aceea ele sunt supranumite si infectii cu fungul Candida, iar formele de manifestare ale acestei infectii includ senzatii de mancarime in zona vulvei, o secretie alba, branzoasa, si o durere usoara in timpul actului sexual. Este foarte important sa intelegeti ca infectiile vaginale nu pot fi incluse in randul bolilor cu transmitere sexuala (BTS).
Tricomoniaza (Trichomonas Vaginalis) - este o infectie provocata de parazitul Trichomonas Vaginalis. Aceasta infectie este cunoscuta si sub denumirea de tricomonas, iar dintre simptomele cele mai frecvente animtim scurgerea vaginala galben-verzuie, spumoasa si urat mirositoare, durere in timpul actului sexual si dureri in partea inferioara a abdomenului. Tricomoniaza intra in categoria bolilor cu transmitere sexuala.
Vaginoza bacteriana - aceasta infectie reprezinta o schimbare a echilibrului florei bacteriene vaginale, manifestata prin o scurgere vaginala inconsistenta si laptoasa, cu miros urat de peste. La multe dintre femeile care dezvolta aceasta forma de infectie simptomatologia lipseste aproape in totalitate. Vaginoza bacteriana nu este o boala cu transmitere sexuala.
Alte boli cu transmitere sexuala (BTS)- infectii precum chlamydia, negi genitali, sifilis, herpesul genital (herpes simplex), sau gonoreea pot la randul lor sa afecteze sanatatea vaginului. Prezenta acestor infectii poate fi stabilita prin efectuarea unor teste aditionale.
De ce se face testul?
In general testele pentru secretiile vaginale sunt efectuate pentru indentificarea cauzelor care duc la aparitia unor simptome precum senzatii de mancarime si arsuri la nivel vaginal, miros urat, eruptii si scurgeri vaginale anormale.
Pregatire pacient
Pentru ca rezultatele testului pentru secretiile vaginale sa fie cat mai precise este recomandat ca inainte cu 24 de ore de a se recolta proba sa nu faceti dus, sa nu folositi tampoane interne si nici sa nu aplicati tratamete intravaginale. Deasemenea vezica dumneavoastra trebuie sa nu fie plina, atat pentru confortul personal, cat si pentru a eficientiza desfasurarea testului. In plus, testul acesta nu se poate efectua in perioada ciclului menstrual.
Rezultate anormale ale scurgerii vaginale:
- daca scurgerea este alba si branzoasa, acest lucru poate indica dezvolatrea candidozei;
- daca scurgerea are o culoare galben-verzuie, este spumoasa si miroase urat, acest lucru se poate datora tricomoniazei;
- daca scurgerea este inconsistenta, are o culoare alb-gri, si prezinta un iz puternic de peste, acest lucru este datorat vaginozei bacteriene.
Ce poate afecta testul?
Rezultatele testului pot fi influentate de nerespectarea indicatiilor de pregatire a pacientului, si anume: efectuarea testului in timpul ciclului menstrual, administrarea unor tratamente pentru infectiile vaginale fara prescriere medicala (aceste tratamente trebuie stopate cu cel putin 2-3 zile inainte de prelevarea mostrei), sau de intretinerea de raporturi sexuale cu 24 de ore inainte de efectuarea testului (acest lucru modifica PHul vaginal normal).
Pentru alte detalii vezi linkul/sursa :
http://www.i-medic.ro/analize/test-secretii-vaginale
La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).
Ar fi bine să mergi la ginecolog pentru un control de specialitate.
Vaginitele pot da complicatii, in special vaginitele de origine bacteriana.
Dacă NU tratezi INFECŢIA ( vaginita ), poţi face diverse COMPLICAŢII :
• infertilitate
• nasteri premature
• ruperea prematura a membranelor
• infectii intra-amniotice
• endometrioze
• neoplazii cervicale intra-epiteliale
• infectii ginecologice post-operatorii.
SURSA : http://www.i-medic.ro/......e/vaginita
Vezi alte detalii referitoare la secreţiile vaginale ANORMALE la linkul :
http://www.sitemedical.md/......l%C4%83cut
Apoi, la terminarea tratamentului, TREBUIE să mergi IAR la control pentru alt test de secreţie vaginală şi confirmarea vindecării!
Evident, şi partenerul TREBUIE să se trateze!
Ceri tratament şi pentru el.
De asemenea, NU se face sex ( DELOC ) în timpul tratamentului ( până mergi iar la control şi ai confirmarea vindecării )!
În plus, NU se face sex neprotejat!
Toate cele bune.
Inainte de a merge la medic, incercati amandoi cu crema de Clotrimazol(Canasten). Ungeti-va cateva zile cu aceasta creama si o sa observati ca va disparea iritatia la el si mancarimea la tine. Dupa disparitie, mai continuati cateva zile pana se produce vindecarea completa. Tratamentul trebuie sa dureze minim 7 zile. Important, in perioada tratamentului evitati sa faceti sex.
Singurul care poate sa-ti dea un tratament adecvat e ginecologul. Nu vecina, nu bunica, nu medicul de familie etc. Fiecare boala, e cu tratamentul ei. Daca tu n-ai facut niciun fel de analize si nici nu stii ce ai exact, nu poti sa te astepti ca acele creme sa aiba vreun efect pozitiv.
Ce patiti voi poate fi din lipsa igienei in acele zone. Sunt cele mai sensibile si trebuie sa aveti mare grija. In ceea ce il priveste pe el stiu ca trebuie sa mearga la dermatolog nu la ginecolog. Aveti grija
De lipsa de igiena nu poate fi vorba.
Nu am fost la medic pentru ca am avut o situati financiara proasta in ultima perioada iar Advantan Crema am luat la indemnul medicului de familie nu am tinut tratamentul complet pentru ca am vazut ca nu are efecte pozitive ci din contra. Nu vreau sa fiu generalista dar in mare parte medici din sistmul nostru medical ori sunt slab pregatiti ori nu vor sa diagnosticheze corect! Am avut multe probleme de sanatate in familie si am dat de fel si fel de medici ceea ce aveau in comun era sictirul de a consulta si a trata un pacient sunt convinsa ca sunt si medici buni dar sunt foarte putini
Te razi cu lama la ea? el la fel?
daca te razi cu lama ai grija sa o faci cu putin timp inainte de contactul sexual. am patit si eu asta cu cineva si aveam iritatii si mancarimi groaznice dupa. par putin crescut + umezeala + frecare rapida = iritatie.
si nu mai baga pastile aiurea in tine. daca nu e de la ce am presupus eu, du-te la un ginecolog!