Am inteles de la cineva ca trebuie sa iti faci rezidentiatul timp de 5 ani si nu prea te mai ia nimeni si de munca nu prea mai gasesti.E plina tara de avocati, procurori si alte de astea.Si eu vreau tot acolo sa merg pentru ca tata si-a dorit ca macar una din fetele din familie sa mearga acolo si daca tot am ramas ultima fata, acolo vreau sa merg insa merg doar de dragul de a merge pentru ca, pana voi gasi ceva de munca, ma ocup de altceva.Probabil voi ramane doar cu facultatea, cu diploma. Apropo, am mai inteles si ca daca stai bine financiar iti gasesti un post pe undeva.Adica tot tu trebuie sa platesti ca sa-ti faci rezidentiatul.
Trebuie sa ai pe cineva.altfel daca nu ai trebuie sa ai bani multi. daca nici pe aia trebuie sa arati a dracu de bine...stiu personal de la Titu maiorescu din Buc.rectorul de la drept
In primul rând trebuie sa termini cei 4 ani de facultate, unde la sfârșitul anului 4 dai examen de licența. Pe urma depinde ce vrei sa faci dacă vrei sa te faci procuror sau judecător trebuie sa dai examen la institutul național al magistraturii - care e destul de greu, concurenta e mare in vara au fost 3500 de candidați pe 200 de locuri si dacă intrii urmează un an de cursuri, un an de practica unde la sfârșit dai examen de absolvire. După absolvire te repartizeaza după medie unde exista locuri, un an jumate ești stagiar si dai un examen de capacitate la sfârșit. Si abia atunci ajungi procuror definitiv. La drept e mult de învățat dar e si frumos, adică e o facultate in care ai șansa sa devii alt om, îți deschide mult ochii. Din păcate ce vezi nu e prea frumos, dar asta e tara e de vina. Multă bafta!