Pana in momentul in care ai luat antibioticul, contraceptivele si-au facut treaba, deci au inhibat ovulatia. Chiar daca scaderea efectului ar fi urmata de o ovulatie, stii si tu ca aceasta s-ar produce dupa 3-5 zile minim, asadar nu poti ramane insarcinata de la un contact sexual anterior administrarii de contraceptive. nu trebuie sa cauti aceste informatii pe net, doar sa-ti folosesti cunostintele elementare deprinse la scoala, invatate din prospect si din discutia cu ginecologul. daca nu ai aceste cunostinte de baza, intrebi ginecologul acre iti supravegheaza tratamentul, nu te documentezi din surse nesigure. de aceea ai un ginecolog la acre te duci regulat pe parcursul tratamentului, ca sa mergi la consultatie ori de cate ori ai astfel de nelamuriri (te va primi si saptamanal in primele luni daca vede ca nu reusesti sa intelegi notiunile de baza pentru folosirea contraceptivelor)
Brigaela,mai am nevoie de un sfat daca poti...deoarece acum 2 saptamani am fost la medicul ginecolog si prea curand nu mai pot ajunge fiind destul de departe. Luna aceasta am luat 2 pastilute intr-o zi, deoarece vomitasem la. putin timp dupa prima si folia.imi.mai ajunge doar pentru 20 de zile.Acum ca iau antibiotic si m-am.protejat suplimentar in ultimele 7. zile crezi ca as putea sa sar peste pastila din ziua 21 si sa iau pauza mai devreme cu o zi? Iti multumesc anticipat!
Nu, in nici un caz nu poti face asta. De altfel, cel mai inteligent este sa cumperi o noua folie si sa iei pastiluta 21 de acolo, iar restul foliei sa o arunci. Sa stii ca dupa un incident major ca cel avut de tine este absolut obligatioriu sa te vada ginecologul inainte de a incepe o nou folie. De-ar fi la capatul pamantului, fa toate eforturile necesare si obligatoriu du-te repede la ginecolog, inainte sa apara menstra. Tratamentul cu contraceptive este unul dificil si se desfasoara obligatoriu sub supraveghere ginecologica. daca ginecologul tau e atat de inaccesibil incat nu poti ajunge la el decat cu dificultate, mai bine renunti la contraceptive si folosesti prezervativ decat sa-ti pui viata in pericol
Bună.
Și cine ți-a prescris antibioticul?
Trebuia să iei ceva și de protecția stomacului, iar o metodă suplimentară de protecție antisarcină era bine venită.
Pa, pa.
Bună!
Am să-ţi răspund chiar dacă NU sunt fată!
NU există risc de sarcină în cazul contactului sexual avut cu 2 zile înainte de administrarea Augmentin-ului ( deoarece, până la momentul respectiv, AC şi-au exercitat eficient efectul contraceptiv ).
Dar, aşa cum ai spus şi tu, sunt necesare măsuri contraceptive SUPLIMENTARE pe perioada tratamentului cu Augmentin + încă 7 zile după terminarea acestuia.
Deci, NU ai motive de îngrijorare!
Toate cele bune.
Ai citit foarte bine! protejeaza-te suplimentar pe timpul tratamentului si totul e ok! stai linistita
Nu că le e greu... au prospect și îl aruncă atât de deștepte sunt unele!
Nu inteleg care e aluzia ta, dar oricum invata si tu sa scrii corect punand semnele de punctuatie necesare, deoarece altfel nu intelege nimeni nimic!
Aluzia mea este că nu sunteți în stare să citiți și să interpretați un prospect.
Din intrebarea mea reiese cumva asta? Pe prospect nu scrie ce aveam nevoie sa aflu...cauta tu pe net prospectul si arata-mi daca scrie, daca nu, atunci taci.
Ce scrie aici :
"Anumite medicamente pot împiedica Yasmin să acţioneze eficient în prevenirea sarcinii, sau pot cauza sângerări neaşteptate. Acestea includ medicamente utilizate în tratamentul: - epilepsiei (de exemplu primidona, fenitoina, barbituricele, carbamazepina, oxcarbamazepina), - tuberculozei (de exemplu rifampicina), - infecţiilor HIV (exemplu ritonavir, nevirapina), şi alte infecţii (ANTIBIOTICE cum ar fi griseofulvină, penicilină, tetraciclină), - presiune arterială ridicată în vasele de sânge din plămâni (bosentan), - preparate din plante pe bază de sunătoare.