Trebuie sa stii/sa afli chiar din start, ca pastilele antconceptionale (AC) au in compozitia lor doar HORMONI sintetici (1, 2 sau 3 tipuri) similari cu hormonii naturali produsi in organism de catre glandele endocrine, SI NIMIC ALTCEVA. In concluzie fiindca contin doar HORMONI, pastilele AC indiferent de tipul sau de marca/brand, de regula NU provoaca efecte adverse si cei mai important NICI NU provoaca efectul de INGRASARE. Este adevarat ca in cazul unor femei dar nu a tutiror femeile care le folosesc, aceste AC, pot sa provoace/sa induca senzatia de foame si in cazul in care femeile respective nu reusesc sa se abtina in acel caz sa produca ingrasarea lor. Cele care reusesc sa isi retina poftele in mod garantat li se mentine silueta/greutatea. Sanatate!
Am luat Yasmine după o operație de chist ovarian și după 8 luni le-am întrerupt la sfatul medicului, căci menstruația îmi venise de 2 ori într-o lună la interval de 2 săptămâni, apoi după o scurta perioadă am făcut tromboză venoasa profunda. Tromboza și sângerările au fost efecte adverse de la Yasmine. Cu toate că fiecare corp reacționează în felul său.
Scade pofta de sex =asta e demonstrat stiintific, plus ca determina ca femeile sa se simta atrase de barbati feminizati, dar scrie pe prospect ce poate cauza, ingrasarea nu poate rezulta din pastile e imposibil asa ceva
Este irelevanta actiunea lor asupra oricui altcuiva. Fiecare are alt corp si alt metabolism. Mie poate sa nu mi fi dat nici un efect advers iar tu sa le ai pe toate. Astea se iau in urma unor analize de sange. Ti le recomanda medicul.
Caz concret: primele pastile AC luate de mine, de la cabinet de planning au fost Marvelon. Eu si prietena mea cea mai buna am fost impreuna si luam aceleasi pastile. Ea nu a avut nici o problema, eu in schimb am avut efecte secundare la nivelul sanilor. Ma dureau de mama, mama. A trebuit sa ma duc la gineco sa mi fac analize. Pentru mine erau nepotrivite.