Nici o pastilă nu o iei asa de capul tau, asteapta sa te consulte medicul si daca iti va da anticonceptionale trebuie sa le iei zilnic la aceiasi oră, si da multe femei se ingrasă după anticonceptionale deoarece apar modificari hormonale si creste pofta de mincaare care aduce după sine kilograme in plus.
Niciun medic nu iti da anticonceptionale ca pe bomboane doar pentru ca ceri.Nu am folosit vreodata, mi-a fost destul sa vad/aud de efectele adverse ale prietenelor care au folosit.Nu sunt povesti, sunt realitati cat se poate de urate in ce priveste sanatatea hormonilor.
https://www.royalhospital.ro/......eptivelor/
Tu pe ce lume traiesti, ti o zic fara suparare Probabil cercul tau e format din oameni care s la primul partener si nu prea au exp, nu au facut niciodata fara si nu cunosc diferenta. Marea marea majoritate nu foloseste! Crede ma. Eu nu am asa o problema cu ele daca asta crezi, as folosi intotdeauna cand nu cunosc persoana, dar dupa ce o cunosc categoric nu as folosi. Ba unii le au pe toate, fac doar asa si nu au avut copii niciodata si nici boli. Majoritatea nu au boli de fapt.
Cercul meu e de oameni responsabili, nu cei pe mentalitate yolo.Am si eu aproape 30 de ani, nu prea inteleg unde bati.,, Ba unii le au pe toate, fac doar asa si nu au avut copii niciodata si nici boli. Majoritatea nu au boli de fapt.'' Bine, cum spui tu. Sunt o groaza de statistici care te contrazic.In locul tau n-as vorbi asa pe aici, unde sunt o tona de copii care intreaba daca exista risc de sarcina deoarece au facut sex fara protectie, probabil tot din auzite spuse de cei ca tine.
A fi cuplat de ani zile si a folosi protectie nu inseamna responsabilitate. Responsabilitatea e sa o folosesti cu persoane necunoscute!
Statisticile arata ca 17.000 din Ro au HIV. Asta inseamna 0, 1 la suta! Sa zicem ca sunt mai mult, hai de 10 ori mai multi! Adica 1 la suta. Multi! Probabilitatea sa iei este de 1%, iar sansa sa ramai insarcinata de la prezervativ este de 10% cam. Doar ziceam asa
Copii sa nu faca sex pana nu fac 18 ani, am voie sa vorbesc ce vreau eu! Eu spun realitatea din viata REALA, nu reclamalele de educatie sexuala din scoli in care te invata eronat si fals ca cam toti folosesc protectie mereu cand fac sex. Nu este asa deloc
Tu esti casatorita si tot folosesti? Nu e normal, scuze ca ti zic
,,Copii sa nu faca sex pana nu fac 18 ani, am voie sa vorbesc ce vreau eu'' Esti nou aici? Arunca o privire la categoria Dragoste si sex din ultimele saptamani/luni, sa vezi cati copii sunt.Inclusiv unii de 18 habar n-au cum functioneaza.
Poate tu faci referire la cei casatoriti care nu au o problema daca se ajunge la sarcina.Repet, sunt situatii si cazuri/nuante diferite, contexte diferite. Vrei neaparat sa contribui si tu, indirect, la procentul de mame minore din Romania? Atunci da-i inainte si promoveaza ideea ca nu e nevoie de prezervativ.Cand esti adult faci ce vrei, insa cand esti copil si abia te duce capul dar vrei sa te distrezi ca adultii, fara consecinte, atunci e nevoie sa auzi de prezervativ. Si nu, nunta urmeaza, iar sexul este protejat.
Da, intreaba fetite sub 18 care NU ar trebuie sa faca sex la varsta asta. Sa fie majore intai si dupa....cat incape. Cei "ca mine" spun adevarul si nu umbla cu vrajeli. Oamenii care nu folosesc de zeci de ani vin si mananca rahat ca altii doar cu sa faca . Sper ca nu te numeri printre ei!
Am vazut intrebari, "pot ramane gravida pe stop" si vii tu si zici ca "da, cum sa nu fie sanse". Sansele sunt sub 5%, exagerezi cu asa raspunsuri, o faci din rautate, ca altii sa foloseasca mereu si tu sa faci doar fara esti egoista de fapt. Sunt sanse, mai, sa te si ineci cu mancarea la fel de egale aproape cu a ramane insarcinata pe stop! Da! Au fost care au ramas asa gravide, cum au fost si oameni care s au inecat cu mancare.
Nu mai fii egoista, lasa i si pe altii sa faca ca tine! Dar responsabil! Nu mai minti aici, termina, spune doar adevarul si fa le educatie sexuala (ca vad ca ti place asta aici) fara sa minti!
,,Sansele sunt sub 5%'' Si tu crezi ca 5 e egal cu 0? Normal ca exista sanse si scriu adevarul, nu e nicio exagerare.Adica e un procent asa nesemnificativ pentru tine incat merita ignorat? Mentalitatea aceasta o vad la baieti/barbati pe care ii doare undeva, ca doar ti-o bagi un pic, o scuturi si pleci mai departe, nu ramai tu cu sarcina. Pune mana si citeste articole de specialitate, vorbeste cu medici si informeaza-te despre educatia sexuala.In locul tau mi-as vedea de viata.Repet, nu esti in postura in care sa comentezi si habar nu ai cum e sa fii mama minora sau doar un copil care trebuie sa avorteze alt copil.Habar nu ai cum functioneaza vaginul sau perioada de ovulatie dar imi tii mie morala.Altul care intra la categoria de mansplaining.
Eu ma retrag. Sper sa nu asculte prea multi copiii de prostiile pe care le debitezi sau sa ajungi in postura de parinte care trebuie sa isi prezinte copilul si nepotul/nepoata, atunci cand lumea intreaba daca sunt frati.
Sigur, uite acum stau sa iti ofer dovezi despre ce fac eu in pat sau nu.Esti liber sa mananci la ciuperci, la fel ca ceilalti de pe aici.
Prezervativul are sanse de esec mai mari de 5%. Un sex protejat facut in zilele 12-15 ale ciclului menstrual regulat (sa zicem) este mai riscant decat un sex neprotejat facut pe menstruatie. Punct.
Nu, te a deranjat ca eu nu mint ca tine si nu am ciuda pe oameni, nu doresc ca doar eu sa ma *** neprotejat si altii nu etc. Te doare adevarul, asta e tot.
Nu vorbesc prostii, vorbesc realitati si crede ma ca sunt suficient de informat. Avem varste f apropiate!
,,eu nu mint ca tine si nu am ciuda pe oameni, nu doresc ca doar eu sa ma *** neprotejat si altii nu'' Asa gandesti tu? Ca un copil care nu vrea sa ca altul sa aiba o jucarie mai frumoasa, sa se distreze mai mult? Din moment ce te-ai gandit la asa ceva, clar.E incredibil ce poti debita pe aici. Vorbesti realitatile pe care le vrei tu, selective, adica fix cazurile fericite unde nu s-au nenorocit pe viata din cauza unei sarcini sau a unui avort. Aparent ti-e foarte greu sa crezi ca exista barbati care accepta prezervativul si in relatii.Stai linistit, caci si asta e o realitate la fel ca celelalte.Doar pentru ca nu se intampla in jurul tau nu inseamna ca nu exista.
,, Un sex protejat facut in zilele 12-15 ale ciclului menstrual regulat (sa zicem)'' Da, sa zicem ca fiecare fata/femeie e diferita, dar aparent nici asta nu ai habar.Degeaba faci tu calcule inchipuite in coditiile in care un ciclu menstrual tine intre 21 si 45 de zile.
Calculul este pentru un ciclu regulat! Nu ma manca, in cazul unui ciclu regulat iei in calcul zilele 9 pana in 19 pentru abtinut!
Eu accept prezervativul, nu am simtit diferenta aia majora intre, dar am vazut diferenta si nu doresc sa folosesc in relatie. Daca nu, putem fi doar prieteni cu beneficii si folosesc mereu, nu e problema, dar sa nu mi ceara fidelitate ca nu mai am nevoie!
Da, asa cred, lumea e rautacioasa, infertilele mai ales vor ca ele sa faca fara grija neprotejat si cu terminat in interior, dar restul sa nu aiba dreptul la asta decat cu costul plozilor! Asa si tu iti place sa faci doar carne pe carne, dar ti ar fi ciuda sa faca prea multi ca tine!
Ziua 1 e prima zi de menstruatie, draga mea
Dar ce te ai ofensat ca te am facut frumos, elegant si informativ!
Normal ca variaza menstruatia, astfel si riscul mereu existent, chiar si in cazul ciclurilor regulate de muulta vreme. Organismul isi mai da "reset' din cand in cand si la ciclu asta daca fuse regulat o vreme. Dar asta e, riscul!
Eu raspund la ce imi dai tu in bara de notificari, asta se cheama bagat in seama?
Ce te ai ofensat ca te am demontat, doamne! Mai dai si de barbati pe aici, ai grija! Probabil inca nu stii cum e asa ceva, pare ca ai avut parte doar de....BAIETI
A sters o ca m-a raportat cineva poate
Pentru a evita efectele adverse va trebui să-ți faci o serie de analize și doar după aceea o să-ți prescrie medicul anticoncepționale potrivite pentru tine dacă tot mergi la ginecolog poate ar fi indicata și o vizita la endocrinolog!
Și pe mine ma uimeste individul ăsta!
Deci nu sunt singura
Bună! Parerea medicului ginecolog trebuie luata in serios, asa ca in primul si in primul rand, discută cu acesta si vedeti ce este mai potrivit pentru tine. Niciun medicament (nici macar vitaminele) nu se iau fara a consulta si parerea unui medic înainte.
Ai grijă de tine!
KatiMe27 întreabă: