anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Iau AC si azi am observat ca sunt putin balonata si ma luau niste crampe prin burta. Credeti că ar putea fi o sarcina sau așa am eu impresia? Se vede si in exterior ca sunt putin balonată. Mentionez ca nu am uitat până acum să iau nicio pastilă, am luat in fiecare zi la aproximativ aceeași oră (poate s-a întâmplat câteodată să iau cu 15-20 de minute mai tarziu de cât trebuia). Ce ar putea fi? Mi-e putin teama sa nu se fi întâmplat ceva si sa fiu însărcinată. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Procesul de formarea a unei sarcini devine cu totul IMPOSIBILA in cazul in care toate cele 21 de pastile AC existente pe folia folosoita, au fost administrate conform tuturor instructiunilor prezentate in prospectul care insoteste acest medicament. Daca pastila AC este administratra zilnic mereu pe cat este posibil la aceeasi ora sau cu o decalare de cel mult +/- 15-30 minute, in acel caz protectia contraceptiva instalata in organism ofera o eficienta MAXIMA apropiata de valoarea ideala de 100%. Protectia contraceptiva se instaleaza in organismul femeii din cea de a 8-a zi de folosire a pastilelor AC chiar din prima luna de folosire, fiind permanenta pe intreaga perioada cat este folosita aceasta metoda de protectie. Fiindca ai mentionat ca ai folosit pastilele AC intotdeauna conform instrutiunilor precizate in prospect, rezulta ca este cu totul imposibil sa fii insarcinata. Multa sanatate!