| EvaTramell a întrebat:

Buna iau anticonceptionale si deja am inceput sa iau zilele alea placebo. Ieri a fost prima zi. Dar am avut si contact sexual protejat desigur. Imi va deregla menstrutia luni sau marti cand va veni? Am motive sa ma ingrijorez? Nu am facut niciodata in aceste zile...in care iau placebo alea. In carticica de la medicamente scrie ca esti protejat... as lua un test sa vad.
Vreau raspunsuri...

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă iei corect AC ( fără să uiţi vreo tabletă ), atunci NU ai cum să rămâi însărcinată ( chiar dacă faci sex în acele zile )!
Ele asigură o protecţie de 99-100 %.

NU îţi afectează menstruaţia.

Toate cele bune.

3 răspunsuri:
| wolder a răspuns:

Nu am inteles nimic
anticonceptionalele se incep in prima zi de menstruatie
trebuie sa le iei cateve scrie pe cutie 21 sau 28 si apoi faci o pauza de 7 zile in care iti vine menstruatia

| Holiday a răspuns:

Daca iei anticonceptionale corect esti protejata de sarcina tot timpul, nu doar in zilele cand le iei.
In al doilea rand, ma gandesc ca ai un partener stabil, deci probabil nu-ti faci griji de BTS-uri, si atunci, daca iei anticonceptionale de ce mai folosesti si prezervativ? Ca asa inteleg din "am avut si contact sexual protejat desigur."?!?

| DoarSteff a răspuns:

Placebo nu e un simptom cu totul diferit de ce zici tu? Care multi dintre noi am auzit de el la Zack & Codie O Viata Minuntata Pe Punte? Hmm... laughing