| Anghelina3456 a întrebat:

Buna, iau contraceptive care se iau in prima zi a menstruatiei, acum seara mi-au aparut cativa stropi de sange, insa nu am pastilele la mine, va fi o problema daca le iau maine de dimineata?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Ar fi indicat sa nu se depaseasca intarzierea de maxim 12 ore (care reprezinta o limita admisa dar neindicat de a fi atinsa) pentru a nu compromite protectia contraceptiva care deja exista/este instalata in organism. Ar fi fost foarte bine de stiut in a cata zi a ciclului menstrual se intampla aceasta intarziere pentru ca raspunsul sa fie cat mai obiectiv si corect. Multa sanatate!

| Anghelina3456 explică (pentru corbulalbrosu):

Dar dacă le administrez pentru prima dată, și mi s-a sugerat sa incep din a 5-a zi a ciclului iar apoi din prima, care ar fi motivul?

2 răspunsuri:
| zNCrys a răspuns:

Daca ai anticonceptionale cu primele 4 zile glucoza si trebuie sa iei una din ele, esti ok, poti sa o sari. Daca ai anticonceptionale cu progesteron pe toata perioada nu ar trebui sa o sari daca nu vrei sa pierzi efectul anticonceptional. Daca le iei pentru reglare hormonala si nu te intereseaza efectul anticonceptional, poti sa o iei direct maine seara.