Buna, Menstruatia dureaza cateva zile - intre 3 si 7 zile.
Majoritatea femeilor/fetelor au menstruatie in fiecare luna.
Intervalul intre prima zi a menstruatiei si prima zi a urmatoarei menstruatii este de aproximativ 28 de zile, dar la unele femei poate fi mai mic sau mai mare. Oricum, intre 21 si 35 de zile este normal.
S-ar putea ca ciclul tau menstrual sa nu fie foarte regulat. S-ar putea sa nu ai menstruatie timp de 2-3 luni, iar atunci apare, sa dureze 2 zi sau 10 zile. Nu te ingrijora - e normal! Organismului tau ii ia ceva timp sa se adapteze la un ciclu regulat si asta s-ar putea sa dureze 2 ani sau mai mult.
O sa apara si niste crampe menstruale, nu sunt un motiv de ingrijorare- fac parte dintr-o menstruatie normala. Dar daca se intampla des sa te simti foarte rau in timpul menstruatiei, vorbeste cu un adult sau consulta-ti medicul.
S-ar putea sa te simti obosita, deprimata sau nervoasa cu cateva zileinaintea menstruatiei si foarte in forma dupa aceea.
Din cauza menstrustiei pot aparea dureri de spate, crampele, durerea de sani.
Moduri de a usura crampele : Maseazte cu palma pe burta pana se incalzeste, fa o baie calda (nu fierbinte ) Tine o sticla cu apa calda pe burta.
Igiena in timpul menstruatiei trebuie sa fie stricta. Este foarte important sa schimbi absorbantul in mod regulat pentru a te simti curata. Absorbantul se schimba o data la 6 ore. Dusurile si baile sunt obligatorii.
Absorbantele... Absorbantele au diferite forme si marimi pentru ca fiecare fata este diferita.
exista absorbante mai groase, mai subtiri normale sau mai lungi, cu sau fara aripioare.
Cum sa folosesti un absorbant...
Fixeaza absorbantul pe slip, desfa-i aripioarele si fixeaza-le bine pe partile laterale ale slipului.
Mamei tale poti sa ii spui foarte calm, te duci la mama ta, o chiemi de o parte si ii spui, mamai, mi-a venit menstruatia sau ciclul.
te va intelege.
Merit si o fundita?
Cred ca merita 10 funde m-a ajutat si pe mine la momentul respectiv
Se opreste, te tine cam 6 zile pe luna, depinde de organismul fiecaruia.Intre menstre exista o pauza de 28 de zile cand nu ai ciclu dar si asta depinde de organismul fiecaruia.Acum o sa ai un ciclu neregulat, deci trebuie sa fii mereu pregatita cu un absorbant.
Nu trebuie sa-ti fie rusine de mama ta, ii spui pur si simplu ca ti-a venit menstruatia si gata.Eu a trebuit sa-i spun tatalui meu.Eram la scoala, am venit plangand acasa si m-a intrebat de ce plang.Ce era sa-i zic? i-am zis direct, mi-a zis sa am grija de mine si gata.mama ta iti poate explica mai multe despre ciclu, asa ca trebuie sa vorbesti cu ea.
Off spune-i ca aveti ceva de sarbatorit. mama ta are acum o prietena mai mica...care nu mai este copil
Sa o intrebi chestii multe referitoare la ciclu.de exemplu "tie cand ti'a venit prima data?"; "tu te'ai patat vreodata" etc .si ea poate te va intreba de ce esti asa curioasa si tu ii vei spune.sau te patezi intentionat pe pantaloni si te prefaci ca si cum atunci ti'ar fi venit prima data ))
Cum sa-ti fie rusine? Nu este absolut nimic rusinos in asta! Este ceva foarte normal sa-ti vina. Mai rau era daca nu-ti venea!
Asa ca stai linistita si spune-i fara probleme. Va fi fericita pentru tine!
Stiuca se opreste 28zile.marog dar acum eu am ciclu. am refer azi mi se va opri cam 1 ora sai zicem. sau imi vine toata ziua non stop si zi si noapte?
Va multumesc tuturor. i-am spus mamei si a fost totul ok cu toate ca aveam niste emotii i-am zis asa: mama nu stiu cum sa-ti spun, mi-e rusine dar mi`o venit cilu. si gata! va multumesc dinsuflet tuturor:iar mama a zis : nu ai dc sa-ti fie rusine, mie trebuie sami spui orice
anonim_4396 întreabă: