Categoric NU, poţi sta LINIŞTITĂ din acest punct de vedere!
Problema acestor întârzieri ale menstruaţiei se datorează atât faptului că la vârsta ta ( 15-17 ani, presupun ) se produc diverse dereglări hormonale şi organismul este într-o continuă dezvoltare - DAR şi datorită unor probleme medicale!
Am citit cu atenţie şi întrebarea ta anterioară, precum şi diversele răspunsuri sau întrebări pe care le-ai mai dat/pus după aceea!
O primă OBSERVAŢIE : NU mai fă teste de sarcină aşa AIUREA ( la un moment dat, prin mai, aveai făcute vreo 8 teste ) - decât după ce îţi începi viaţa sexuală!
Apoi, am observat că ai "ceva probleme" cu un ovar şi mici chisturi ( pe ovarul stâng ) - lucru care ( zici tu ) a fost constatat în urma unui consult la medicul ginecolog, care te-a trimis la ecograf!
Aceste probleme cu ovarul, respectiv acele chisturi - sunt în general ÎNSOŢITE de dereglări ale menstruaţiei - deci, mai mult ca SIGUR, şi dereglarea ciclului tău se datorează acestor chisturi!
NU te mai gândi la o posibilă sarcină, indiferent de "dimensiunile" burticii tale!
DAR, având în vedere că ai fost la medic, ar fi foarte IMPORTANT de ştiut ce tratament ţi-a prescris ( acesta poate, la rândul lui, să influenţeze menstruaţia )!
De obicei, la aceste vârste "fragede" ( mai ales că eşti virgină ), se prescriu anumite tipuri de tablete anticoncepţionale ( care fac acele chisturi să STAGNEZE şi care ajută la REGLAREA menstruaţiei )!
ORICUM, e foarte IMPORTANT să-ţi dea un tratament - dacă nu te tratezi din timp, acele chisturi se pot agrava, şi e POSIBIL ( chiar ) să ajungi să nu mai poţi avea copii!
Dacă NU ai primit NICI un tratament, eu îţi RECOMAND să mergi la ALT medic ginecolog ( preferabil o femeie, cu care vei putea discuta mai uşor ), să REFACI ecograful ( poate primul medic n-a văzut bine ) şi să CERI un tratament!
Sper că aceste explicaţii să te ajute; dacă mai ai alte nelămuriri/întrebări, nu ezita să mi le pui şi voi încerca să-ţi răspund cât mai OBIECTIV!
Dacă vrei să întrebi chestii mai INTIME ( şi consideri că nu pot fi postate pe sait ), poţi să-mi trimiţi mesaj PRIVAT ( din secţiunea Mesaje ) şi promit răspuns!
Toate cele bune!
Aaaa pai nu cred, chiar daca zici tu ca poate ai atins cu mana pe acolo, daca nu ai bagat inauntru stiu eu poate degetul cu sperma sau ceva de genul, nu ai cum sa ramai.
Este normal sa fi un pic paranoica fiind la inceputul acestor jocuri sexuale asa eram si eu
Nu se poate sa ramai astfel insarcinata. Cauzele pentru care iti intarzie pot fi mai multe. Fie o dereglare hormonala, fie o raceala, uneori chiar si pe sistem nervos, pe fond de stres.
Multumesc din suflet pentru raspuns, pur si simplu ma tot gandesc ca nu vine ca nu vine, si ma ingrijorez intr`una. Multumesc inca odata! Deci este absolut imposibil? MULTUMESC!
Da, este imposibil!
Multumesc frumos pentru raspuns, dar atunci de ce tot nu imi vine? acum cateva luni cam vreo 4 luni mi s-a spus ca am un ovar polichistic,dar acele chistulete sunt foarte foarte mici cativa mm,dar tot imi este frica sa nu fie aceasta cauza,ca nu ma doare burta nu nimic, asa rar, si ma mai apas pe burta jos si simt asa ceva tare, ma streseaza aceasta chestie si, nu stiu ce sa mai fac, multumesc inca odata pentru raspuns!
Nu-ti face griji, am avut si eu intirziere de o luna jumate si dupa asta tot normal. Din cauza stresului poti avea intirziere, sunt mai multe cauze
De cand am inceput sa facem aceste chestii, dar fara penetrare, fara nici`un fel de contact, doar asa o joaca, fara sa se apropie de vagin, am inceput sa am intarzieri ale menstruatiei, ar putea fi din aceasta cauza? Iti multumesc frumos pentru raspuns!
Eu l`am masturbat pe el si invers, dar fara nici un fel de contact...si nici macar in zona vaginului...doar asa cand a ejaculat pe mana mea, si sa nu ma fi atins eu p`acolo prin zona vaginului. poate e absurda intrebarea dar..imi fac griji. Multumesc pentru raspuns!
...luna asta or sa intarzie in toata tara cu 10-15 zile... e o problema de la guvern