Cel mai probabil este vorba de menstruatie. Amenoreea care iti afecteaza ciclul menstrual se datoreaza proastei functionari a glandelor endocrine, si din acest motiv este dereglat intregul sistem hormonal. Din descrierea ta reiese foarte clar ca ciclul tau menstrual este unul de tip NEREGULAT si intr-un astfel de caz nu exista/nu se poate folosi notiunea/termenul/cuvantul INTARZIERE in producerea menstruatiei deoarece NU exista un REPER FIX fata de care sa te poti raporta si sa consideri ca intarzie fata de acel moment. In consecinta daca nu ai intretinut contacte sexuale neprotejate nu poti avea nici un motiv de ingrijorare daca nu se porneste menstruatia mereu la aceeasi data. Fiindca caracteristica principala a unui ciclului menstrual NEREGULAT este insasi imprevizibilitatea, si astfel reiese ca lungimea ciclului poate sa difere de la un ciclu la altul si diferentele sa fie chiar foarte mari uneori chiar de multe saptamani sau luni. Aceste modificari privind lungimea diferita a ciclului de fiecare data se datoreaza dereglariilor hormonale care apar pe fondul functionarii incorecte/defectuoase a glandelor endocrine (tiroida, hipofiza, glanda pituitara, folicul ovarian, etc.) care nu produc la timp si in cantitatile normale si intr-o proportie echilibrata a celor doi hormoni feminini estrogen si progesteron. Aceste deficiente hormonale provoaca ovulatii imprevizibile care au drept urmare si producerea unor menstruatii atipice, slabe cantitativ, de regula imprevizibile, imposibil de a fi determinate exact. Aceasta situatie destul de neplacuta poate fi remediata doar medical, prin efectuarea unui set complet de analize endocrinologice si pe baza rezultatelor obtinute medicul ginecolog in colaborare cu medicul endocrinolog, va fi in stare sa analizeze si sa determine situatia reala/exacta si sa iti indice tratamentul hormonal de urmat pentru a incerca sa ti se regleze ciclul menstrual. In caz contrar toata viata te vei confrunta cu dereglati din ce in ce mai dese si mai intense si de asemenea cu teama constanta si stresul de a nu apare o sarcina nedorita dupa inceperea vietii sexuale. Multa sanatate!
Am întreținut și relații sexuale...
In acest caz trebuie sa faci in mod obligatoriu si testarea privind existenta sau lipsa hormonului de sarcina hCG in urina sau in sange, pentru a elimina sau confirma probabilitatea de a fi sau nu insarcinata.
Daca ai intretinut relatii sexuale neprotejate ar trebui sa iti pui niste semne de intrebare seriose si sa iti un test de sarcina!
Scurgerea aceea poate însemna și o sarcină, dar doar tu ști ce ai făcut cu partenerul tău. Cel mai bine, fă mai multe teste de sarcină.