Doamne. doctorii din Romania.:-s Cauta un doctor bun, nu sta asa, e clar ca ceva ai. Multa sanatate iti doresc!
Cei ce acuzati si "ridicati piatra" sa loviti, priviti-va pacatele din viata voastra, pentru ca sunt sigura ca aveti destule si poate mai grave de atat. Fiecare va trage pentru ale lui, dar trebuie fiecare sa isi dea seama de ale lui nu doar sa acuze, pentru ca nimeni nu e sfant! Poate o sa imi spuneti ca am facut si eu la fel pentru ca ii tin partea, nu tin partea nimanui, dar ceea ce face e treaba ei, iar pacatul il va plati ea, nu e nevoie de judecati din partea nimanui. Si ceea ce observ acuzatiile sunt majoritatea din partea barbatilor! Oare femeile fac copii singure? Femeia nu are nevoie de ajutor, stiu ca nu il va gasi aici, mai degraba la doctor, dar a cerut un sfat, o parere, nu judecati.
Nu stiu ce pacat dintre cei de aici mai grav decat un avort poate avea cineva ..de pe aici hai ca ma baLBAI doar cand pronunt cuvantul avort si imi tremura carnea pe mine dar mi te sa ma gandesc cum se face un avort..stii? ai vazut video..cum este un avort?
Eu mai mult o acuz pentru felul cum a pus intrebarea! Cu atata lejeritate si pur si simplu spune ca a facut un avort! De parca a spus ca a fost constipata si dupa ce sa eliberat ia ramas ceva pe tunel""...ok? si nu se simte inca bine! ok? intelegi? Nu vii aici si spui cu atata comoditate si lejeritate ca a facut un avort si dupa aia sa se planga ca nu i este bine Normal ca nu i este bine si nici n u i va fi! Va suferi enorm in prezent dar mai ales pe viitor..cand isi va dorii sa faca un copil..sigur nu va mai putea!
Mai, eu inteleg ce zici, dar fiecare cu pacatele lui. Daca ai sti cate femei sunt ca si ea, sau mai bine zis. nu stiu cat la suta dintre femei nu au facut macar un avort. Stiu ca, dupa cum am si spus, aici nu va gasi raspuns la nimic, in afara de sfatul "du-te la doctor", clar va primi doar critici. Acum nu trebuie sa se scuze in fata noastra pentru ceea ce a facut, dupa cum am zis si mai sus fiecare va trage pentru ceea ce face.
Ok Cred ca am exagerat si regret ca i am rtaspuns..si ca am intrat cu tine..intr un mic conflict ca sa zic asa.Sincer nici nu vreau sa fiu in pielea ei! Cred ca sufera destul si numai are nevoie de ai face cineva nici cel mai mic repros..ca sa zic asa..sau sa o judece cineva! acum mi se pare absurd pentru cum mam Comportat Si Imi Cer miiDe Scuze!
Vroiam sa fiu foarte dur cu tine si sa ti spun tot felul de cuvinte dar nici macar asta nu meriti! Pacat ca nu te ai informat dinainte la ce te expui. facand sex neprotejat sau fara sa ti pese! pacat pacat pacat! Asta i pedeapsa ceeea ce tocmai ai facut! un avort este doar o crima aprobata de lege!
Mda nu trebuia sa raspund la intrebare asa era mai bine! dar avortul tot o crima ramane~~e misto cand te distrezi dar oare de ce nu te gandesti si la consecinte? oare a meritat distractia? Cu ce sa ales cu un avort cine sufera doar ea pe el in doare n cot de ea poate nici acolo! sunt curios daca este alaturi de ea!? sa o sustina moral si de ce nu fizic financiar poate. daca are nevoie....Acum sa vorbim la modul foarte serios mi se pare total aiurea ca o astfel de intrebare sa fie pusa aci in vazul tuturora mie mi ar fi extrem de jena si una peste alta nu cred ca cineva o poate ajuta poate doar moral! Sau sa o indrume spre un bun ginelocog! sunt sigur ca multe tinere de pe aici a fost sau va fi in postura ei! Pacat pacat pacat! Nu Se merita! astfel de consecinte unor distracti care poate nu tine nici cinci minute! si de suferit cine are doar ea! El nici decum! el doar fuge ca un las si ea ramane in cel mai urit mod cu burta la gura cum se zice pe Romaneste! oare se merita?
Am apreciat felul in care ai zis "facand sex neprotejat fara sa-ti pese " si dupa arunca la gunoi un suflet de om ca si cum ar fi ceva ambalaj care se arunca la cos imdiat dupa ce s-a terminat, foarte mare dreptate, mai ales ca in prezent exista mii de metode pentru a se proteja, traim in sec 21 unde nu ar trebui sa avem treaba cu sarcinile nedorite, dar asa cum ai bine zis si tu " Nu-i pasa!"
Ei asta m-a convins ce fel de persoane pot fi unii.Eu personal niciodata nu am certat o persoana care a facut avort, doar l-am incurajat pentru ca imi vin lacrimile cand vad copii vagabonzi pe strada, care toata viata lor vor suferi si am zis ca mai bine nu se nasc daca totusi parintii nu-i doresc!
Si in legatura cu partenerul ei, este doar un las pentru ca barbat nu esti atunci cand o faci sau asa cum se spune" i-o tragi" pentru ca asta si ultimul tzaran il face, ci atunci cand esti in stare sa accepti consecintele greselii tale!
Nu mai vreau sa zic nimic doar ca avortul este considerat una peste alta avortul pare a fi o altfel de metoda anticonceptionala de ultima scapare..de o sarcina nedorita! hai ca mam cam balbait un pic dar intelegi ce vreau sa zic.ok iti place sa faci sex zi si noapte.dar macar sa te gandesti un pic..la ce riscuri te expui si sa ti ei toate masurile de protectie..nu ma refer la tine, asa in general! Sa ramai Gravida in ziua de azi fara sa vrei cred ca doar unele nepasatoare si care nu si au luat nici cea mai simpla.de protectie. poate sa ramana gravida. nici macar acel dus dupa..actul sexual..cred ca nu si la facut macar...(
O femeie la un spital cu un copil mic in brate :
-domnu doctor am venit sa fac avort
-acel copil e al dumneavoastra?
-da
-haideti sa il omoram pe cel din brate sa va scapam de un chin si de pericolele expuse avortului si ramaneti tot cu 1 copil
p.s. sper ca s-a inteles ideea
Nu ai precizat ce fel de avort ( medicamentos sau chiuretaj ) - dar bănuiesc că ai făcut un chiuretaj local ( deoarece mai jos spuneai ceva de "curatat bine" )...
Ar fi fost bine să faci un avort medicamentos ( cu Myfegine ), sub supraveghere medicală - acum depinde şi în câte săptămâni era sarcina, dar RISCURILE/complicaţiile sunt mai MICI/puţine!
Apoi, cred că este vorba de un CHIST - posibil să se datoreze necurăţirii complete, dar cred că ar fi trebuit să ai ceva neplăceri şi până acum...
Apoi, e preferabil să mergi la un cabinet/clinică privată şi la un medic mai în vârstă ( acum depinde din ce localitate eşti )...
De asemenea, să ceri să-şi facă o ecografie vaginală şi una ovariană - la acestea se vede dacă e vorba de un chist!
In functie de locul in care se afla umflatura ea poate fi cauzata si de o hernie ebdominala, mergi urgent la medic pentru ca pot aparea consecinte grave
Draga Casandra, cu iertare sa-mi fie dar VadTot are dreptate, nu va fi niciodata bine dupa avort nici fizic, nici psihic. Daca tu crezi ca sufleteste esti ok, iti garantez ca nu. De reparat nu mai poti repara, dar poti sa te caiesti pentru fapta ta sincer, sa incerci sa nu mai ajungi in situatia de a face avort si sa te indrepti mai mult cu fata catre Dumnezeu... asta din pct de vdr sufletesc. Fizic, neaparat trebuie sa te duci la ductor, daca nu te-au "curatat" bine este posibil sa dai si in septicemie (moarte sigura) sau poate fi un chist ca urmare al chiuretajului. Fa o ecografie sau, mai degraba, o osciloscopie vaginala. Nu mai sta de pe azi pe maine, du-te urgent.
Draga VadTot, nu sunt pentru avort si iti dau dreptate aproape intru totul. Dar hai sa nu "aruncam cu pietre" ca nu stim noi ce a determinat-o sa faca asta. Poate nu a avut o educatie religioasa, poate a fost speriata si in fond este vinovata doar 50%, iar despre pedeapsa divina ce stim noi? Poate va avea 10 copii de se va cai pentru fapta sa. Probabil stii ca Dumnezeu chiar daca este drept, vrea intoarcerea pacatosului nu moartea acestuia.
Da Hai sa numai aruncam cu piatra in ea! Si macar sa o indrumam catre un medic Ginecolog Destul de Bun! Dar Din Pacate eu unul nu cunosc asa ceva ca as indruma o cu toata increderea! Si restul numai are nicio valoare sa mai vorbim ca vorbim de pomana si nu ne ajuta la nimic! Si nici nu avem ceva de castigat! Dar Macar poate fi un exemplu celelelalte fete care inca nu a ajuns in situatia ei! In asa fel incat Sa si ia toate masurile de precautie si sa nu zica acea Expresie mie nu mi se poate intmpla asa ceva! Avortul nu este o metoda Anticonceptionala! Adica nu poti spune cu o atata lejeritate e ce daca raman gravida! Voi Face Avort! De parca ai spune cine stie ce!
Du-te la biserica femeieee, nu iti dai seama ce pacat ai facut? mai bine te omorai tu decat sa omori un suflet nevinovat
Dupa ce ai facut avort, inca mai tot faci sex? Sper ca e protejat de data asta.
N-o sa iti reprosez chestii ca ''pacatoaso!'' sau ''o sa mergi in iad pentru asta'' pentru ca sunt ateista si asa ceva nu exista pentru mine. Si nici n-o sa ma leg de tine, faptul e consumat..asta e. Si poate ai avut un motiv pentru asta. Poate parintii au vrut sa avortezi, sau cine stie.
Si da, se poate sa nu fi facut ceva bine pe acolo, ca doar suntem in Romania.
Ai grija de tine si fi mai atenta
Toate cele bune
Intr-un final trebuie sa-ti dea cineva un raspuns. Nu renunta pana nu aflii ce ai, daca tu simti ca ceva nu este ok. Numai bine!
yzabella întreabă: