| Lilia2621 a întrebat:

in ultimul timp ma inervez foarte repede, si nu stiu care ar fi motivul.Am 16 ani jumate, sunt fata, si am fumat un an jumate, ocazional. In ultimile 2 luni am fumat doar 5, si acum vreau sa-l las. Si de jumatate de an consum alcool in cantitati mari, cind merg la discoteca sau cind es cu prietenele, asta se intimpla o data sau de 2 ori pe luna. Poate aceste lucruri sa ma fi adus la aceasta stare sa fiu nervoasa? Atentionez ca droguri nu am folosit niciodata. Acum chiar vreau sa corectez totul ca sunt constienta de ce greseli am facut. As vrea ceva niste articole psihologice care mi-ar limpezi putin mintea? Un linc ceva.

dau fundita

va aduc cminte intrebarile la care vreau sa-mi raspundeti:

1. Daca aceste lucruri m-au adus la aceasta stare, adica fumatul si bautul.

2. Un linc cu articole psihologice.

Răspuns Câştigător
| Simina1066 a răspuns:

Starile nervoase sunt provocate de faptul ca vrei sa te lasi de fumat... creierul are receptori de nicotina care odata activati trebuie stimulati, daca ai fi fumat cam o tigara pe zi nu s-ar fi intamplat nimic insa fumand mult apoi renuntand iti "superi" receptorii.Nu-ti face griji acei receptori nu au un rol foarte important asa ca starea de nervozitate o sa dispara pana la urma, cu conditia sa te lasi de tot de fumat. Bautura nu prea are de aface cu aceste stari, in cel mai rau caz iti imbolnavesti ficatul dar asta o faci doar daca bei foarte mult si in fiecare zi asa ca nu-ti face griji. Linisteste-te o sa-ti revi! Scuze dar nu stiu nici un site cu articole psihologice insa sper ca te-am ajutat macar un pic!

| Lilia2621 explică (pentru Simina1066):

Nu am fumat foarte mult, fumam doar ocaziona, 2-3 ori pe saptamana, citeodata mai rar. Asa doar cind eseam cu prietenele.

| Simina1066 a răspuns (pentru Lilia2621):

Da dar acum cand vrei sa te lasi simti nevoia sa fumezi mai mult nu e asa? Dar tu nu vrei de aceea devi nervoasa, oricum ar fi daca reusesti sa te lasi starea va disparea.

| Lilia2621 explică (pentru Simina1066):

Sincer nu ma atrage deloc, chiar imi vine sa vomit cind le vad. In ultimile 2 luni am fumat doar 5happy

4 răspunsuri:
| ionutzul31 a răspuns:

Trebuie doar sa vrei sa nu te mai enervezi si problema se va rezolva straight face