| Dănuuuuu a întrebat:

In urma cu 2 saptamani am avut ultimul contact sexual cu prietenul meu. Dupa cateva zile,timp in care a observat unele lucruri ciudate, a fost la medic si i s-a dat tratament pentru gonoree. Ideea este ca mi-e frica sa nu fi luat si eu avand in vedere ca suntem de 2 ani impreuna si este,din cate am inteles,la al doilea tratament, mai ales din ce am citit online si vreau sa ma duc sa imi fac un consult. Cineva mi-a spus ca ar trebui sa ajung la boli venerice. Daca acolo trebuie, in ce consta toata procedura si cat ma costa? Mersi!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Infectia gonoreica este produsa de o bacterie si face parte din bolilor cu transmitere sexuala (BTS-uri). In cazul femeilor probabilitatea de a se infecta cu aceasta bacterie creste daca actul sexual are loc imediat dupa perioada menstruatiei. Gonoreea este denumita si "boala tacuta" deoarece pe cat este de periculoase daca nu este tratata, pe atat este de lipsita de simptomatologie, cu exceptia unor mancarimi slabe a zonei vaginale. Testul pentru determinarea bolii este efectuat de medicul ginecolog si pentru a fi cat mai precis este recomandat ca inainte cu 48 de ore de a se recolta proba de secretie vaginala sa nu se faca dus, sa nu se foloseasca tampoane interne si nici tratamete intravaginale. De asemenea, vezica urinara trebuie sa nu fie plina, atat pentru confortul personal, cat si pentru a creste eficienta desfasurarii testului. Pentru a ti se efectua testul va fi necesar sa te dezbraci si sa-ti dezvelesti corpul de la talie in jos. Vei fi asezata pe o masa in asa numita pozitie ginecologica cu picioarele ridicate pe niste suporti speciali pentru a da doctorului posibilitatea sa-ti examineze zona genitala si pe cea a vaginului. Medicul va preleva celule de la nivelul colului uterin, pe care le va intinde pe o lamela peste care se pulverizeaza o solutie care faciliteaza studierea acestor celule la microscop. In timpul prelevarii probei, unele femei pot resimti o usoara senzatie de disconfort in momentul introducerii spatulei, cu atat mai mult cu cat uterul este sensibil, iritat sau stramt. Daca medicul recurge la proba de urina este necesar ca ultima mictiune sa fi avut loc cu cel putin 2 ore inaintea colectarii probei pentru analiza. In functie de rezultat, medicul va preciza pana cand nu vei putea intretine contacte sexuala precum si dince moment acest lucru se poate face in siguranta. Pretul consultatiei si al testarii depinde de tariful practicat de fiecare medic, de renumele lui sau a clinicii/cabinetului, etc. dar in medie este de 120-150 de lei. Multa sanatate!

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Atat medicul de boli dermato-venerice cat si medicul gineoclog pot recolteze probe din vagin si sa constate prezenta infectiei.
Atentie, cand mergi la examenul citologi (de recoltare a secretiei din vagin) nu ai voie sa faci sex cu 3 zile inainte si nici s ate speli la interior!

Tratamentul de gonoree, sau sculament ori bleonoragie cum se spune in popor, trebuie facut cu foarte multa seriozitate, concomitent de ambii partneri, unori repetandu-se de mai multe ori tratamentul, pentru a iesii negativ.
Pe toata perioada tratamentului NU se face sex, pentru a se evita recontaminarea.

| mihai69 a răspuns:

Procedura constă în analize specifice, costă cât costă, în funcție de cabinet. Dacă mergi la medicul de familie și ceri trimitere la dermato nu ar trebui să coste nimic. La particulari - cum ziceam, fiecare are alte tarife.
PS sincer, aș renunța la o legătură cu un partener care vine acasă cu boli venerice, dar asta e deja altă poveste.
PS 2 la femei, adesea gonoreea este asimptomatică sau se confundă cu o infecție urinară. Probabil tu nu simți nimic încă - dar asta nu înseamnă deloc că nu ai luat gonococul. Dimpotrivă.

| Emilian65 a răspuns:

Procedura este complexa si te costa o avere.

| RaduCadar a răspuns:

Cam 200 de lei te costa, vorbeste cu mama/tatal tau despre procedura si cu siguranta te vor ajuta.