Ideea ta e buna cu psihologul, mai exact cu psihoterapeutul (e o mare diferenta, cam 4 ani de studiu si autodezvoltare)! Eu iti pot spune o parere aici, dar numai o discutie detaliata, care atinge toate aspectele te poate lamuri. Si in completare, casniciile nu se destrama de la sine, le destramam noi, voluntar. Si in ceea ce priveste functionarea unei casatorii. Nu spun ca e usor, dar nu te poti astepta sa mearga atat timp cat tu nu esti sincera nici macar cu tine. Spune-ti ce vrei, fa-ti clare prioritatile si actioneaza in consecinta: Il vrei pe sot, il vrei pe coleg? asuma-ti consecintele (ex: il vreau pe sot, adica il uit pe coleg, chiar daca o sa il mai visez de 15 ori si viceversa). O relatie, fie ea si casatorie, poate deveni toxica. Ceea ce e important, in opinia mea, e sa nu le incurci pe cele doua. E dreptul tau sa nu mai vrei sa fii in casatoria in care esti dar nu e dreptul tau sa inseli un om. Ar mai fi de precizat ca in scoala generala avem cu totii un alt fel de a interpreta oamenii, de a socializa. Un coleg de care erai indragostita lulea in generala sau in liceu poate sa nu mai insemne nimic pentru femeia matura care esti acum. Oricum, o intrebare la care trebuie, din nou, sa-ti raspunzi sincer este daca il iubesti pe sotul tau. Daca raspunsul este clar nu, comunica-i si lui asta si asta e va continuati vietile separat. Daca raspunsul este ca il iubesti, si te iubeste si el (nu declarativ, faptic) va puteti repara relatia. Nu trebuie sa te dai cu capul de pereti singura, de regula problemele in cuplu apar cu contributia amandurora. Deasemeni, iti recomand mai degraba o terapie de cuplu. Succes in orice alegi!
Buna! iti multumesc pentru sfat. dar nu a fost nevoie sa ajung la psihoterapeut deoarece am ramas insarcinata si spre fericirea mea s-a schimbat viata in bine.nu mai am vise si traiesc o frumoasa poveste de dragoste.
Felicitari. Oricum, toti oamenii au o parte care ii macina "ce-ar fi fost daca...", asta nu inseamna ca ceea ce am ales la un anumit dat e prost. Trebuie doar sa traim viata, asa cum e ea. Sarcina usoara si. succes!
anonim_4396 întreabă: