| Cleopatra190 a întrebat:

Bună! In urma cu aproximativ 48 de ore am luat pastila de a doua zi (escapelle), având ca efecte adverse doar oboseală si putine migrene in prima zi. Pastila a fost luata joi (14 iulie), iar astăzi suntem in 16 iulie. As vrea sa stiu daca pot administra pastile precum paracetamol, panadol etc, deoarece am luat o răceală iar temperatura crește. Din ce am citit eu, recomandat este sa iei pastile dupa 72h de la escapelle. Voi ce ați face in locul meu?

Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Levonorgestrelul continut de Escapelle isi pierde partial eficacitatea numai in cazul administrarii de substante specifice, cum ar fi anumite antibiotice, barbiturice, antivirale cu prescriptie medicala etc.

Substantele precum: paracetamolul, algocalminul, acidul acetilsalicilic etc., care se elibereaza fara prescriptie medicala in farmacie, nu interactioneaza cu hormonii sintetici din pastila de a doua zi, deci daca te simti rau, poti lua astfel de pastile, avand in vedere ca nu exista interactiuni sau contraindicatii in acest sens.

In schimb, ai grija sa NU bei ceai de sunatoare, aceasta fiind singura planta ce poate diminua eficacitatea levonorgestrelului.

Multa sanatate!

| Cleopatra190 explică (pentru Floridori):

Multumesc tare mult!

| Floridori a răspuns (pentru Cleopatra190):

Cu drag!
Insanatosire grabnica si numai bine!

7 răspunsuri:
| anonimuIl a răspuns:

Dacă eram ăla cu care ai făcut sex făceam asta - ștergeam numărul tău din telefon, nu mai răspundeam când mă sunai și îți respingeam apelurile.

| Cleopatra190 explică (pentru anonimuIl):

Mi se pare absurd ce ai zis. "Ăla" cu care am facut sex este logodnicul meu.
Iat la acea întrebare ma refeream daca ati lua sau nu pastile.

| anonimuIl a răspuns (pentru Cleopatra190):

Învață să folosești dușul fără para de duș după sex.

| Cleopatra190 explică (pentru anonimuIl):

Ești o persoană de prost gust

| Cleopatra190 explică:

Asta te intereseaza? de ce am facut sex fără prezervativ? A fost prima dată când am facut o fara.