V-ati comportat intr-un mod cat se poate de LAMENTABIL fiindca ati manifestat o imensa/crasa IRESPONSABILITATE. Va meritati soarta. Probabilitatea de a se putea forma o sarcina in a 6-a sau a 7-a zi a ciclului menstrual ( a 3-a zi dupa terminarea menstruatiei) chiar si in cazul in care sperma este ejaculata in profunzimea vaginului se poate aprecia ca fiind de maxim 3-5% adica atat teoretic cat si practic aproape egal cu 0 sau altfel spus APROAPE IMPOSIBILA. Sangerarea care s-a pornit dupa trecerea a 4-5 zile de la administrarea pastilei de a 2-a zi NU a reprezentat menstruatia, ci areprezentat o reactie adversa a organismului fata de hormonii sintetici introdusi cu totul INUTIL/FARA ROST in organism. In mod normal menstruatia ar fi urmat sa inceapa la data la care ar fi fost normal sa se produca daca nu ai fi folosit inutil acea pastila de a 2-a zi. Anticonceptionalele se pot administra cu incepere din prima zi a menstruatiei sau in urmatoarele 4-5 zile insa nu si dupa a 5-a zi a ciclului menstrual. Daca ai inceput sa-ti administrezi pastilele AC in alta perioada a ciclului decat cea precizata, s-ar putea ca metoda contraceptiva din aceasta luna sa fie compromisa si sa nu se instaleze protectia contraceptiva daca nu ai inceput sa o folosesti asa cum am precizat. Sanatate!
Multumesc mult de raspuns. Doua lucruri am sa iti spun:
1. Nu ai nici un drept sa ma judeci. Este adevarat ca eu am cerut o opinie. Dar imi este de ajuns sa iti limitezi raspunsul la intrebarea mea. Nu am nevoie de pareri suplimentare.
2. Poate m-am comportat iresponsabil, dar asta este strict problema mea. Rolul tau aici este sa ajuti cu un sfat, daca ai un sfat, daca nu, data viitoare te rog sa iti pastrezi comentariile rautacioase pentru tine, cel putin la intrebarile mele. Multumesc. O zi frumoasa.
Chiar daca te-am suparat nu pot sa nu intervin din nou. Am o banuiala sau mai bine zis sper sa fie dar o impresie nefondata cea cu privire la folosirirea metodei contraceptive prin folosirea de pastile AC care mi-au indus anumite semne de intrebare si anume daca ti-au fost prescrise conform uzantelor. Anticonceptionalele (AC) sunt prescrise si pot fi folosite DOAR in urma efectuarii unor analize hormonale prealabile si in functie de rezultatele obtinute, a testuluisi profilului de coagulare sangvina cat si a consultatiei ginecologice generale (examen mamar), in baza carora medicul va determina si realizeaza profilul hormonal propriu fiecarei femei. In functie de acel profil hormonal medicul reuseste sa aleaga cel mai indicat produs anticonceptional al carui continut in hormoni sa se potriveasca/preteze/armonizeze cat mai bine, perfect pe activitatea hormonala proprie a organismului. In consecinta doar procedand astfel poti fi sigura ca produsul recomandat si folosit este cel care ti se potriveste. Corectitudinea alegerii se va adeveri pe parcursul lunilor in functie de modul in care va fi tolerat de organism. Gradul de protectie oferit de AC nu depinde nici de pret si nici de denumire/marca sau de producator ci de combinatia hormonala din continutul acestuia, astfel ca un AC folosit de o cunostinta, o prietena sau ales pur si simplu la intamplare, s-ar putea sa-ti fie chiar daunator sau sa-ti faca foarte mult rau. Multa sanatate!
Multumesc de grija. Am fost la ginecolog inainte sa iau anticonceptionale.