| valentina69 a întrebat:

Buna,incerc sa raman insarcinata de 4 luni si nu reusesc, pe data de 22 martie mi-a venit menstruatia apoi pe 25, 28,si pe 1 aprilie am facut sex neprotejat, cand credeti ca ar fi indicat sa fac un test de sarcina? multumesc

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| corbulalbrosu a răspuns:

Deoarece abia acum ai mentionat cel mai important aspect al ciclului menstrual, rezulta ca intr-o asemenea situatie OVULUL este eliberat din foliculul ovarian in a 11-a zi a ciclului menstrual deci ovulatia s-a produs cel mai probabil in data de 2 Aprilie. In acest caz exista posibilitatea ca NUMAI/DOAR spermatozoizii ajunsi in vagin si probabil in uter in urma sexului intretinut in data de 1 Aprilie sa fi reusit sa fecundeze ovul. Spermatozoizii ajunsi in vagin in data de 25 Martie nu intra in calcule deoarece sansa lor este 0%, iar cei ajunsi in vagin in data de 28 Martie au o sansa de de maxim 5-10% sa supravietuiasca 5 zile pentru a putea fecunda ovulul produs in data de 2 Aprilie. Probabilitatea de sarcina este una foarte ridicata deoarece sexuldin 1 Aprilie s-a produs in ziua de maxima fertilitate. Sanatate!

14 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Pentru a ti se putea transmite un raspuns cert, sigur si corect in primul rand ar trebui sa fie cunoscute caracteristicile ciclului tau menstrual privind tipul acestuia, adica daca este de tip regulat sau neregulat si de asemenea lungimea exacta sau cel putin cea medie/frecventa. Fiindca contactele sexuale mentionate au fost intretinute in a 3-a, 6-a si a 10-a zi a ciclului menstrual se poate aprecia/considera ca probabilitatea de a se putea forma/naste o sarcina este extrem de mica sau altfel spus aproape 0% (zero) deoarece toate cele 3 contacte sexuale au fost intretinute in perioada NEFERTILA a ciclului, bineinteles in cazul in care ciclul tau menstrual are lungimea medie de 28-30 de zile. O sarcina se poate forma NUMAI in cazul in care sperma este ejaculata in vagin in cele 4-5 zile ale PERIOADEI FERTILE cea care probabil a inceput si se suprapune peste perioada 2-6 Aprilie, cu fertilitatea MAXIMA in zilele de 4 si 5 Aprilie. Testul de sarcina se poate face oricand in orice zi a ciclului menstrual insa rezultatul va fi INTOTDEUNA NEGATIV insa unul fals/gresit. Din acest motiv pentru a obtine un rezultat valabil/valid si corect, testul se efectueaza dupa trecerea a minim 21 de zile de la data OVULATIEI sau de la data intretinerii ultimului contact sexual in cazul ciclului neregulat in care nu poate fi determinata ziua de ovulatie. Daca va doriti un copil, atunci ete indicat sa intretineti minim 2 contacte sexuale la diferenta de 12 ore intre ele astazi si maine fiindca in acest moment esti in momentul oportun al actualei perioade fertile. Succes si multa sanatate!

| valentina69 explică (pentru corbulalbrosu):

Am specificat mai sus ca ciclul meu este la un interval de 25 de zile si perioada mea fertila ar fi trebuit sa fie pe 1 aprilie, acum speram ca fie bebe

| Emilian65 a răspuns:

Zilele de 25, 28 martie si 1 aprilie au fost nefertile. Perioada de fertilitate, daca ciclul este regulat, incepe in cazul tau dupa data se 3-4 aprilie. Daca vrei copil, dupa 3-4 aprilie poti face sex cu sotul zilnic pana pe data de 11-12 aprilie. Dupa aceasta data incepe perioada nefertila cand nu mai poti ramane gravida. Sa va dea bunul Dumnezeu un bebe sanatos si voinic.

| valentina69 explică (pentru Emilian65):

Multumesc mult, o sa incerc si asa poate am vreo sansa ca m-am cam saturat sa imi fac speranta si sa astept luna de luna fara nici un rezultat

| kandaraki a răspuns:

Trebuie sa faci sex in fiecare zi si iti va reusi!

| valentina69 explică (pentru kandaraki):

Nu prea am cum, sotul meu e mai mult plecat cu serviciul

| Betty12345678 a răspuns:

Poate ar fi indicat sa ceri sfatul unui medic.

| Goddess23 a răspuns:

Trebuie sa astepti cel putin 14 zile. Undeva pe 6 aprilie poti incerca dar sa stii ca daca nu esti in perioada fertila sansele sa ramai insarcinata sunt foarte mici. Dupa menstruatie e putin probabil sa fii in perioada fertila, ci trebuie sa treaca 14-16 zile in functie regularitatea ciclului menstrual pentru a fi in perioada fertila.

| valentina69 explică (pentru Goddess23):

Am un calculator care imi arata exact cand e perioada fertila, avand in vedere ca menstruatia mea este de 25 de zile pe 1 aprilie ar trebui sa fie perioada de ovulatie, multumesc pentru raspuns

| Goddess23 a răspuns (pentru valentina69):

Am inteles. Deci in continuare trebuie sa incerci asta daca nu se pozitiveaza testul. Eu am incercat vreo 8 luni si nu se prindea nimic probabil si din cauza muncii, a oboselii sau nu prindeam acea perioada fertila. Eu tot printr-o situatie asemanatoare am trecut si pana la urma am ramas. Simptomele de sarcina ale mele erau exact la cele de dinaintea menstruatiei, nu am avut niciun episod de greata de voma sau pofte ci sanii imi erau foarte sensibili si dureri joase de spate. Mi-a intarziat menstruatia vreo 4 zile si am decis sa fac un test de sarcina, prima linie a iesit intens colorata iar cea de a doua mai putin, am repetat si la fel a fost apoi am mai facut un test la o saptamana distanta si bineinteles pozitiv.

| valentina69 explică (pentru Goddess23):

Multumesc mult, de abia astept sa treaca zilele mai repede si sper sa fie pozitiv

| valentina69 explică:

Am uitat sa specifica ca am menstruatie la un interval de 25 de zile, si perioada mea fertila ar fi fost pe 1 aprilie.

| valentina69 explică (pentru corbulalbrosu):

Multumesc mult, sper sa vina un bebehappy

| corbulalbrosu a răspuns (pentru valentina69):

Raspunsul exact il vei afla dupa data de 16 Aprilie. Sper sa fie cel dorit si astepta. big grin

| corbulalbrosu a răspuns (pentru valentina69):

Deoarece abia acum ai mentionat cel mai important aspect al ciclului menstrual, rezulta ca intr-o asemenea situatie OVULUL este eliberat din foliculul ovarian in a 11-a zi a ciclului menstrual deci ovulatia s-a produs cel mai probabil in data de 2 Aprilie. In acest caz exista posibilitatea ca NUMAI/DOAR spermatozoizii ajunsi in vagin si probabil in uter in urma sexului intretinut in data de 1 Aprilie sa fi reusit sa fecundeze ovul. Spermatozoizii ajunsi in vagin in data de 25 Martie nu intra in calcule deoarece sansa lor este 0%, iar cei ajunsi in vagin in data de 28 Martie au o sansa de de maxim 5-10% sa supravietuiasca 5 zile pentru a putea fecunda ovulul produs in data de 2 Aprilie. Probabilitatea de sarcina este una foarte ridicata deoarece sexuldin 1 Aprilie s-a produs in ziua de maxima fertilitate. Sanatate!